ArcGIS Pro en Enterprise Knowledge Graphs

GIS

GIS

In deze cursus leer je de krachtige mogelijkheden van ArcGIS Pro en hoe je Enterprise Knowledge Graphs kunt gebruiken om complexe data-analyses uit te voeren. Je zult ontdekken hoe je geografische gegevens kunt beheren, analyseren en visualiseren om diepgaande inzichten te verkrijgen en beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Na het voltooien van deze cursus ben je in staat om scenario’s te modelleren, ruimtelijke relaties te analyseren en je resultaten op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren.

Cursusduur: 2 dagen

Gegeven door:

Noah Jagtman
Nederlands

Introductie tot ArcGIS Pro en Enterprise Knowledge Graphs

ArcGIS Pro en Enterprise Knowledge Graphs zijn krachtige tools die essentieel zijn voor het werken met geo-informatie en het uitvoeren van complexe data-analyses. Deze technologieën bieden geavanceerde mogelijkheden om geografische gegevens te beheren, analyseren en visualiseren, waardoor je diepgaande inzichten kunt verkrijgen en weloverwogen beslissingen kunt nemen.

ArcGIS Pro is een toonaangevend desktop GIS-platform dat wordt gebruikt om gedetailleerde 2D en 3D kaarten en analyses te maken. Met ArcGIS Pro kun je data uit verschillende bronnen integreren, geoprocessing tools gebruiken voor analyses, en je resultaten delen via webservices en professionele prints. Deze veelzijdige software stelt je in staat om complexe ruimtelijke problemen op te lossen en je gegevens op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren.

Enterprise Knowledge Graphs binnen ArcGIS Pro bieden een innovatieve manier om relaties tussen verschillende gegevenspunten te visualiseren en te analyseren. Met deze knowledge graphs kun je modellen maken die de relaties en verbindingen tussen entiteiten zoals mensen, plaatsen en objecten simuleren. Dit helpt bij het begrijpen van de structuur en dynamiek van je data, waardoor je beter geĂŻnformeerde beslissingen kunt nemen.

Heb je nog geen kennis over ArcGIS Pro? Volg dan eerst onze cursus ArcGIS Pro 2D Basis!

Wat is ArcGIS Pro?

ArcGIS Pro is een krachtig desktop geografisch informatiesysteem (GIS) ontwikkeld door Esri. Het biedt een breed scala aan tools en mogelijkheden om je geo-informatie te beheren, analyseren en visualiseren. ArcGIS Pro maakt het mogelijk om 2D, 3D en zelfs 4D kaarten en scenes te creëren, waardoor je data op een dynamische en visueel aantrekkelijke manier kunt presenteren.

Een van de belangrijkste functies van ArcGIS Pro is de mogelijkheid om gegevens te organiseren, bewerken en beheren binnen je projecten. Je kunt data uit verschillende bronnen integreren, zoals lokale bestanden, netwerkaandrijvingen en online portals. Dit maakt het gemakkelijk om uitgebreide en gedetailleerde kaarten te maken die meerdere lagen van informatie bevatten.

Met ArcGIS Pro kun je geavanceerde analyses uitvoeren dankzij de ingebouwde geoprocessing tools. Deze tools helpen je bij het oplossen van ruimtelijke problemen en het automatiseren van je GIS-werkzaamheden. Je kunt bijvoorbeeld ruimtelijke analyses uitvoeren om patronen en trends te identificeren, of netwerkanalyses om de kortste routes te berekenen. Daarnaast biedt ArcGIS Pro de mogelijkheid om Python-scripts en ModelBuilder te gebruiken voor het automatiseren van workflows en het creëren van aangepaste tools.

Een andere krachtige functie is de mogelijkheid om je werk te delen. ArcGIS Pro maakt het eenvoudig om kaarten, data en analyses te publiceren als webservices, of om high-quality prints te maken voor presentaties en rapporten. Je kunt je projecten delen via ArcGIS Online of ArcGIS Enterprise, waardoor samenwerking met collega’s en andere belanghebbenden naadloos verloopt.

Verder biedt ArcGIS Pro uitgebreide visualisatieopties. Je kunt data in zowel 2D als 3D weergeven, wat je helpt om complexere datasets beter te begrijpen en te presenteren. Dankzij functies zoals het koppelen van weergaven, ingebouwde navigatiefuncties en een breed scala aan symbologie-opties kun je je data op de meest informatieve en visueel aantrekkelijke manier presenteren.

Kortom, ArcGIS Pro is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die werkt met geodata en ruimtelijke analyses. Het biedt een uitgebreide set van tools en functies die je helpen om je GIS-werkzaamheden efficiënter en effectiever uit te voeren, en je resultaten te delen met een breder publiek.

Wat zijn Knowledge Graphs?

Knowledge Graphs zijn krachtige tools die complexe relaties en verbanden binnen een dataset visualiseren en analyseren. Ze worden gebruikt om scenario’s te modelleren door middel van entiteiten (zoals mensen, plaatsen en objecten) en hun onderlinge relaties. In de context van ArcGIS Pro en Enterprise Knowledge Graphs, kunnen ze helpen bij het integreren en analyseren van verschillende soorten data om diepere inzichten te verkrijgen in ruimtelijke en niet-ruimtelijke verbanden.

Binnen ArcGIS Pro kun je met ArcGIS Knowledge gebruik maken van knowledge graphs om rijke, gedetailleerde modellen te creĂ«ren die inzicht geven in de dynamiek en structuur van je data. Dit is bijzonder nuttig voor scenario’s waar de relaties tussen gegevenspunten net zo belangrijk zijn als de gegevens zelf. Denk bijvoorbeeld aan het analyseren van sociale netwerken, logistieke netwerken, of ecologische systemen.

Met knowledge graphs in ArcGIS Pro kun je verschillende taken uitvoeren, zoals:

 • Configuratie van Knowledge Graphs: Pas de standaardinstellingen aan om de graph te optimaliseren voor jouw specifieke behoeften. Dit omvat het definiĂ«ren van entiteitstypen en hun attributen, evenals de relaties die hen verbinden.
 • Data toevoegen en integreren: Voeg extra data toe aan je graphs, zoals documenten, geografische informatie en andere relevante datasets. Dit verhoogt de rijkdom en nauwkeurigheid van je analyses.
 • Analyse van ruimtelijke relaties: Gebruik de geoprocessing tools binnen ArcGIS Pro om ruimtelijke analyses uit te voeren op je knowledge graphs. Dit kan helpen bij het begrijpen van geografische patronen en trends binnen je data.

Kortom, knowledge graphs binnen ArcGIS Pro bieden een krachtige manier om complexe datasets te visualiseren en analyseren, waardoor je beter geĂŻnformeerde beslissingen kunt nemen op basis van uitgebreide en gedetailleerde analyses. Ze maken het mogelijk om de onderlinge relaties binnen je data beter te begrijpen en te benutten voor diepere inzichten en effectievere oplossingen.

Wat je leert in de Cursus ArcGIS Pro en Enterprise Knowledge Graphs

Basisconfiguraties en Setup

Het opzetten van een project in ArcGIS Pro en het configureren van je Enterprise Knowledge Graphs begint met een solide basisconfiguratie. Hier zijn de essentiële stappen en aspecten die je moet overwegen:

Project creëren:

 • Nieuw project Maken: Begin met het creĂ«ren van een nieuw project in ArcGIS Pro. Dit doe je via de startpagina van ArcGIS Pro, waar je kunt kiezen uit standaard templates of een custom template die is gemaakt door jou of je team. Dit helpt bij het organiseren van je werk en het instellen van de benodigde projectstructuur.

Gegevens toevoegen:

 • Data Importeren: Voeg data toe aan je project vanuit verschillende bronnen zoals lokale bestanden, netwerkaandrijvingen, en online portals zoals ArcGIS Online of ArcGIS Enterprise. Hierdoor kun je alle benodigde datasets in Ă©Ă©n project integreren, wat de efficiĂ«ntie van je analyses verhoogt.

Configuratie van Knowledge Graphs:

 • Standaardinstellingen aanpassen: Pas de basisconfiguraties van je knowledge graph aan om deze te optimaliseren voor jouw specifieke gebruiksscenario’s. Dit omvat het instellen van verschillende entiteitstypen, attributen en relaties. Deze configuratie is cruciaal voor een nauwkeurige en effectieve analyse.
 • Exploratie en aanpassing: Onder begeleiding van een docent of via tutorials, kun je een knowledge graph verkennen en aanpassen. Dit proces helpt je om een beter begrip te krijgen van hoe entiteiten en relaties zijn gestructureerd en hoe je deze kunt gebruiken voor jouw analyses.

Basisconfiguratie stappen:

 • Maak een nieuw project aan
 • Voeg de benodigde data toe
 • Pas de standaardconfiguraties van je knowledge graph aan

Deze stappen zorgen voor een sterke basis waarmee je optimaal gebruik kunt maken van ArcGIS Pro en Enterprise Knowledge Graphs, zodat je nauwkeurige en effectieve analyses kunt uitvoeren in je geo-informatieprojecten.

Data integratie en management

Het effectief integreren en beheren van data is cruciaal voor het benutten van de volledige potentie van je knowledge graphs binnen ArcGIS Pro. Hier zijn de belangrijkste stappen:

Toevoegen van Data:
Je kunt gegevens importeren uit verschillende bronnen zoals lokale bestanden, netwerkaandrijvingen, en online portals zoals ArcGIS Online of ArcGIS Enterprise. Dit maakt het mogelijk om uitgebreide datasets samen te voegen en te analyseren binnen Ă©Ă©n project.

Gegevensintegratie:
Bij het integreren van data in je knowledge graphs, is het belangrijk om een gestructureerde aanpak te volgen:

 • Data Validatie: Controleer de juistheid van je data voordat je deze toevoegt.
 • Provenance Tracking: Houd bij waar je data vandaan komt voor betere betrouwbaarheid.

Beheer van Knowledge Graphs:
Het beheren van je knowledge graphs omvat:

 • Configuratie: Pas standaardinstellingen aan voor specifieke toepassingen.
 • Bijwerken van data: Voeg regelmatig nieuwe informatie toe en verwijder verouderde gegevens.

Essentiële stappen:

 • Voeg data toe uit verschillende bronnen
 • Valideer en traceer je data
 • Pas configuraties aan en werk je knowledge graphs bij
 • Beveilig je data en automatiseer taken

Door deze stappen te volgen, zorg je voor een efficiënte data-integratie en management binnen ArcGIS Pro, wat resulteert in nauwkeurige en betrouwbare kennisgrafieken voor je geo-informatieprojecten.

Analyse en visualisatie

Het uitvoeren van analyses en het visualiseren van data in ArcGIS Pro is cruciaal voor het verkrijgen van diepere inzichten en het nemen van weloverwogen beslissingen. Hier zijn de belangrijkste aspecten:

Geoprocessing tools:
Met geoprocessing tools kun je ruimtelijke analyses uitvoeren zoals:

 • Bufferanalyse: Bereken impactzones rond objecten.
 • Overlay-analyse: Combineer lagen om ruimtelijke relaties te begrijpen.
 • Netwerkanalyse: Analyseer routes en netwerken.

Visualisatieopties:
ArcGIS Pro biedt geavanceerde visualisatieopties:

 • 2D en 3D kaarten: Maak je data visueel aantrekkelijk met kaarten en scenes.
 • Symbologie: Pas symbolen en kleuren aan voor duidelijke datalagen.
 • Lay-outs: CreĂ«er professionele kaarten voor presentaties.
 • CreĂ«ren van link charts: Visualiseer relaties tussen entiteiten.
 • Netwerkanalyse: Verkrijg inzicht in de structuur van je data.

Visualisatie van analyses:
Presentatie van analyses helpt om complexe resultaten eenvoudig te communiceren:

 • Histogrammen: Toon verdelingen en patronen binnen je data.
 • Kaarten en Diagrammen: Visualiseer ruimtelijke data voor heldere bevindingen.

Belangrijke stappen:

 • Gebruik geoprocessing tools voor ruimtelijke analyses.
 • Pas visualisatieopties toe voor 2D en 3D weergave.
 • Maak gebruik van link charts voor netwerkvisualisatie.
 • Presenteer analyses met kaarten en diagrammen.

Deze stappen helpen je om effectief analyses uit te voeren en te visualiseren in je geo-informatieprojecten.

Waarom kiezen voor onze Cursus ArcGIS Pro en Enterprise Knowledge Graphs?

Onze cursus biedt aanzienlijke voordelen voor iedereen die zijn vaardigheden in geo-informatie en data-analyse wil verbeteren. Hier zijn enkele redenen om voor onze cursus te kiezen:

 • Ervaren instructeurs: Leer van docenten met praktijkervaring in ArcGIS Pro en Knowledge Graphs, wat zorgt voor inzichtelijke en interactieve lessen.
 • Praktische training: Werk met echte datasets en scenario’s om direct toepasbare vaardigheden op te doen.
 • Innovatieve technologieĂ«n: Profiteer van de nieuwste tools en technieken die Geo-ICT te bieden heeft, en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in geo-informatie.

Deze cursus helpt je om je analytische vaardigheden te verbeteren en voor te bereiden op succes in je carrière.

 

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  € 995,- Excl. btw

  € 995,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste dag van de cursus maak je kennis met ArcGIS Knowledge. We beginnen met een introductie waarin je leert wat ArcGIS Knowledge is en hoe het kan worden gebruikt. Je raakt vertrouwd met de termen die je tijdens de cursus zult tegenkomen. Vervolgens zetten we een investigation op binnen je ArcGIS Pro-omgeving. Hierbij leer je hoe je mogelijke entiteiten en relaties met elkaar kunt vergelijken en analyseren binnen een knowledge graph. Daarna duiken we in de configuratie van de knowledge graph, waarbij je leert hoe je verschillende aspecten kunt aanpassen als de standaardinstellingen niet voldoen. We verkennen een knowledge graph op een exploratieve manier onder begeleiding van de docent, zodat je inzicht krijgt in de opbouw en structuur van entiteiten en relaties. Tot slot leer je hoe je entities kunt opzetten, de types kunt aanpassen en relaties kunt toepassen binnen je knowledge graphs, en hoe je extra data zoals documenten en provenance kunt toevoegen.

  Dag 2

  De tweede dag staat in het teken van de integratie van knowledge graphs in kaarten. Je leert hoe je een knowledge graph kunt integreren binnen je bestaande kaart scenes en hoe je deze kunt aanpassen binnen deze omgevingen. Daarna gaan we dieper in op het analyseren van ruimtelijke relaties, waarbij je gebruik maakt van geoprocessing tools binnen ArcGIS Pro om de ruimtelijke componenten binnen je knowledge graph te analyseren. Je leert wat een link chart is, hoe je deze opzet en hoe je deze kunt analyseren voor gebruik met je knowledge graphs. Vervolgens richten we ons op het filteren van je knowledge graph met behulp van selecties en queries. We sluiten de dag af met een sessie over histogrammen, waarin je leert hoe je extra inzichten kunt verkrijgen door de data binnen je knowledge graph te visualiseren en analyseren met behulp van histogrammen..

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen cursus ArcGIS Pro en Enterprise Knowledge Graphs

  • Begrijpen hoe ArcGIS Pro en Enterprise Knowledge Graphs kunnen worden gebruikt om geografische gegevens te beheren, analyseren en visualiseren.
  • Leren hoe je een knowledge graph opzet en configureert binnen ArcGIS Pro om scenario’s te modelleren en relaties te analyseren.
  • Vaardigheden ontwikkelen in het integreren en beheren van data uit verschillende bronnen binnen je knowledge graphs.
  • Inzicht krijgen in het gebruik van geoprocessing tools en link charts voor het uitvoeren van ruimtelijke analyses en netwerkvisualisaties.
  • Toepassen van technieken voor het filteren en visualiseren van data binnen knowledge graphs om diepere inzichten en duidelijke presentaties te verkrijgen.
  • Verdiepen in de configuratie en aanpassing van knowledge graphs om deze optimaal af te stemmen op specifieke behoeften en gebruiksscenario’s.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veel gestelde vragen over de cursus ArcGIS Pro en Enterprise Knowledge Graphs

  De cursus biedt een diepgaand inzicht in de functies van ArcGIS Pro en hoe Knowledge Graphs kunnen worden gebruikt voor netwerk- en grafiekanalyse.

  Deze cursus is essentieel voor het leren van geavanceerde GIS-analyses en het verkrijgen van certificeringen die je carrière een boost kunnen geven.

  De cursus behandelt onder andere geoprocessing tools, netwerk analyse, grafiek analyse en data integratie in Knowledge Graphs.

  De cursus wordt zowel online als fysiek aangeboden, afhankelijk van jouw voorkeur en beschikbaarheid.