ArcGIS Pro Gevorderd

GIS Cursusduur: 2 dagen

In deze cursus ArcGIS Pro Gevorderd leert u de tools van ArcGIS Pro voor geoprocessing, modellering en analyse te gebruiken voor het oplossen van allerhande vraagstukken.

Aan bod tijdens de cursus ArcGIS Pro Gevorderd komen verschillende modelleringstechnieken voor geografische analyses. Hierdoor leert u de beste techniek te kiezen voor het uitvoeren van deze analyses. De oefeningen waarvan we gebruik maken, zijn gebaseerd op de praktijk en zult u gemakkelijk kunnen relateren aan uw eigen werk. Verder schenken we veel aandacht aan rasterdata en de tools van Spatial Analyst. Deze ArcGIS extensie Spatial Analyst laat u rasterbestanden aanmaken, bewerken en analyseren. Als voorkennis voor deze cursus is ArcGIS Pro 2D en ArcGIS Pro 3D gewenst.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een korte herhaling van de basisprincipes van ArcGIS Pro. Hierna gaat u aan de slag met verschillende modelleringstechnieken voor geografische analyses. U maakt kennis met de geavanceerde geoprocessing tools en leert het ArcGIS Pro-pakket volledig kennen. Ook gaat u op deze dag dieper in op de relatie tussen ArcGIS Pro en FME.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag gaat u werken met de tools van de extensie Spatial Analyst. U leert rasterbestanden aanmaken, bewerken en analyseren. Ook komen de geavanceerde functies voor 2D en 3D visualisatie aan bod.

  Leerdoelen

  • Geavanceerde gegevensanalyse: Een leerdoel voor een gevorderde cursus ArcGIS Pro kan zijn om geavanceerde gegevensanalysetechnieken te leren. Dit omvat het gebruik van geavanceerde ruimtelijke analyse-instrumenten en geoprocessingtools om complexe geospatiale problemen op te lossen. Studenten kunnen bijvoorbeeld leren hoe ze overlay-analyses, 3D-analyses, netwerkanalyses en geostatistische analyses kunnen uitvoeren met behulp van ArcGIS Pro.
  • Geautomatiseerd gegevensbeheer: Een ander leerdoel kan gericht zijn op het leren van geautomatiseerd gegevensbeheer in ArcGIS Pro. Dit omvat het gebruik van geautomatiseerde workflows, modelbouw en scripting om gegevens te beheren, te transformeren en te analyseren. Studenten kunnen leren hoe ze geautomatiseerde taken en processen kunnen maken met behulp van ModelBuilder, Python-scripts en ArcGIS Pro SDK.
  • Geavanceerd cartografisch ontwerp: Voor gevorderde gebruikers kan een leerdoel gericht zijn op het leren van geavanceerde cartografische technieken en ontwerpprincipes in ArcGIS Pro. Studenten kunnen leren hoe ze aantrekkelijke en effectieve kaarten kunnen maken door het gebruik van symbologie, laagstijlen, etikettering, cartografische generalisatie en kaartcompositie. Ze kunnen ook leren hoe ze 3D-kaarten en geanimeerde kaarten kunnen maken om gegevens op een boeiende manier te presenteren.
  • Gebruik van geavanceerde extensies en analysehulpmiddelen: ArcGIS Pro biedt verschillende extensies en gespecialiseerde analysehulpmiddelen die kunnen worden gebruikt voor specifieke toepassingen. Een leerdoel kan zich richten op het leren van deze geavanceerde extensies en hulpmiddelen, zoals Spatial Analyst, Network Analyst, Geostatistical Analyst, Image Analyst en meer. Studenten kunnen leren hoe ze deze extensies kunnen gebruiken om geavanceerde analyse- en modelleringswerkzaamheden uit te voeren, zoals het uitvoeren van ruimtelijke interpolatie, het analyseren van terreingegevens, het modelleren van netwerken en het verwerken van beeldgegevens.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.