Leergang Drone Survey

Aardobservatie Cursusduur: 3 dagen

De cursist leert drones toe te passen bij de landmeetkundige inwinning. Dronevluchten zijn eenvoudig, maar nauwkeurige data verwerven vereist kennis en voorbereiding.

De leergang Drone Survey is een korte maar intensieve training en zorgt ervoor dat u alle benodigde theoretische kennis en praktische inzichten verwerft. De cursus zit vol met zowel de theoretische kennis als de praktische tips die zijn opgedaan gedurende tientallen jaren van surveys vanuit de lucht. Onze docent gaat die kennis met u delen zodat u geen dure beginnersfouten gaat maken. Deze cursus richt zich op het verwerven van een diepgaand begrip van de fundamentele principes achter het verwerven van geo-informatie met behulp van drones.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1695,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1: Context en Intro

  Een inleiding in de landmeetkunde. Hoe wordt landmeetkunde in Nederland gedaan en in welke situaties is het toepassen van drones interessant? Dit geeft de deelnemers de juiste context en mindset. Wat komt er allemaal kijken bij het gebruik van drones voor het inwinnen van data en welke drones en software zijn geschikt om tot een betrouwbaar eindproduct te komen. Tijdens de cursus geven wij ook instructies over hoe de nauwkeurigheid van de verzamelde data kan worden verbeterd en beoordeeld. Op de eerste dag zullen wij tevens ingaan op de wetgeving voor drones in Nederland.

  Dag 2: Drone mapping in de praktijk

  Geo-ICT Training Center, Nederland - Leergang Drone SurveyIn de middag gaat de groep naar Vliegveld Teuge voor een inmeting, de drone-vakterm voor deze operatie is “drone mapping”. Tijdens de 2e dag gaan we verder in op de drone-technologie en geven tips over waar op gelet moet worden als je wilt investeren in een dronesysteem. Met de instructeur, gaan alle deelnemers onder begeleiding een drone-operatie in de praktijk uitvoeren. ’s Ochtends, komt de voorbereiding voor een professionele drone-operatie uitgebreid aan bod en wordt uitlegt wat er nodig is om gecertificeerd drone-piloot te worden.

  Dag 3: Drone Survey data verwerken

  Tijdens de 3e dag verwerken wij de data die in dag 2 is ingewonnen met behulp van het softwareprogramma Pix4D Mapper. De data-verwerking levert verschillende eindproducten op zoals digitale terrein modellen (DTM/DSM), ortho-foto’s (.tiff) en data om b.v. 3D modellen te genereren (digital twins) in de vorm van een puntenwolk. (.las/laz) De cursus geeft inzicht hoe deze data-concepten kunnen worden toegepast in de praktijk en er wordt een eenvoudige uitleg gegeven over het gebruik van Pix4D Mapper.

  Met het pakket PIX4D Mapper gaan de deelnemers de survey data die op dag 2 is verworven verwerken tot een product.

  Leerdoelen

  • Kennis van de basisprincipes van drone-technologie en de verschillende soorten drones die worden gebruikt in landmeetkunde: Een leerdoel zou kunnen zijn om de deelnemers vertrouwd te maken met de verschillende componenten van drones, zoals de vliegcontroller, sensoren, camera’s en batterijen. Daarnaast moeten ze begrijpen welk type drone het meest geschikt is voor specifieke landmeetkundige taken.
  • Vaardigheid in het plannen en uitvoeren van dronevluchten voor gegevensverzameling: Het is belangrijk dat de deelnemers leren hoe ze een vluchtplan moeten opstellen, rekening houdend met factoren zoals het weer, de omgeving en de gewenste nauwkeurigheid van de gegevens. Ze moeten ook leren hoe ze een drone veilig kunnen besturen en de verzamelde gegevens kunnen controleren tijdens de vlucht.
  • Begrip van gegevensverwerkingsmethoden en softwaretools voor het verwerken van dronegegevens: Een belangrijk leerdoel is om de deelnemers vertrouwd te maken met softwaretools die worden gebruikt om dronegegevens te verwerken en analyseren. Dit kan onder meer het gebruik van fotogrammetrie-software omvatten voor het maken van hoogtemodellen en orthofoto’s, evenals het gebruik van GIS-software voor het analyseren van de gegevens en het genereren van rapporten.
  • Toepassing van dronegegevens in landmeetkundige projecten: Het uiteindelijke leerdoel zou kunnen zijn om de deelnemers in staat te stellen dronegegevens effectief toe te passen in landmeetkundige projecten. Dit omvat het begrijpen van de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de verzamelde gegevens, het integreren van dronegegevens met andere meetmethoden en het kunnen interpreteren van de resultaten om bruikbare informatie te verkrijgen voor projecten op het gebied van bouw, landbouw, stedenbouw, milieubeheer en infrastructurele ontwikkeling.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.