Drones met Python

Software Ontwikkeling Cursusduur: 3 dagen

In deze cursus maakt u kennis met het programmeren van Drones met Python. Daarvoor gaan de cursisten samen met de docent eerst een programmeeromgeving opzetten. Er wordt gewerkt met een AR.Drone 2.0.

We gaan de volgende stappen doorlopen. Eerst gaan we onze IDE (Eclipse) Downloaden en installeren. Daarna zullen we leren omgaan met de DroneKit Python Eclipse, waarna we verbinding zullen maken met wifi. Vervolgens gaan we ons eigen droneproject opzetten. Als laatste zullen we applicaties gaan schrijven voor de drone.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1695,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie over de mogelijkheden die Python biedt bij het programmeren van drones. Hierna gaat u de IDE installeren en leert u omgaan met Dronekit Python Eclipse.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag leert u uw eigen droneproject op te zetten. Aan de hand van oefeningen onder begeleiding van de docent raakt u bekend met de stappen die u moet ondernemen om een project succesvol te maken.

  Dag 3

  Op de laatste cursusdag leert u applicaties schijven voor de drone. De basisprincipes van Python worden kort herhaald waarna u aan de slag gaat met diverse oefeningen.

  Leerdoelen

  • Na deze cursus kunt u zelfstandig simpile Pythonprogramma’s schrijven voor drones
  • U bent bekend geworden met de belangrijkste bibliotheken van Python voor het werken met hardware in het algemeen en drones in het bijzonder

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Drones met Python

  In deze cursus leer je hoe je drones programmeert met Python, inclusief het gebruik van DroneKit, Python Eclipse IDE en het opzetten van droneprojecten.

  Deze cursus is ideaal voor startende en ervaren geo-specialisten, omscholers, en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden in drone-technologie en Python willen ontwikkelen.

  Basiskennis van programmeren is handig, maar niet vereist, aangezien de cursus begint met de basisprincipes van Python en drone-programmering.

  De cursus duurt 3 dagen en omvat zowel theoretische als praktische modules over het programmeren van drones met Python.

  Ja, de cursus omvat praktische sessies waarin je direct aan de slag gaat met drones en Python-programma’s om echte drone-applicaties te ontwikkelen.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat dat je vaardigheden in het programmeren van drones met Python aantoont.

  Inschrijven kan direct via de inschrijfformulier (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  De cursus duurt 3 dagen en omvat zowel theorie als praktijk.

  De cursus behandelt het opzetten van een programmeeromgeving, het werken met DroneKit Python Eclipse, het maken van een wifi-verbinding, het opzetten van een eigen droneproject en het schrijven van applicaties voor de drone.

  In de cursus wordt gebruik gemaakt van een AR.Drone 2.0.