Cursus Landmeten en Geo-informatie

Landmeetkunde Cursusduur: 1 dag

De cursus is bedoeld voor mensen de werken in een binnen-functie maar meer feeling willen krijgen met hoe het landmeten in het terrein nu eigenlijk werkt.

De deelnemers krijgen demonstraties en presentaties over wat landmeters buiten meten en hoe ze dat doen. In de loop van de dag gaan de de deelnemers ook buiten een meting doen met GPS.

De cursus is interessant voor mensen die veel met de inwinning van geo-Informatie te maken krijgen maar daar zelf nog weinig inhoudelijke feeling mee hebben.

Deze cursus werkt verhelderend en verbetert de samenwerking tussen de mensen die binnen werken met de mensen die buitenwerken.

Dit kan bij bijvoorbeeld energiebedrijven, gemeenten, provincies, waterschappen, spoorwegen, Rijkswaterstaat, ministeries of onderzoeksinstituten zijn.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €825,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dagindeling Cursus Landmeten en Geo-informatie

  Dag 1

  Landmeten in het RD Stelsel

  De docent geeft een presentatie over hoe het landmeten werkt in de Nederland. Alles wordt gemeten in het RD coördinaten stelsel. U leert hoe gemeten wordt en hoe de meting verwerkt wordt in AutoCAD.

  Deze dag gaat u in groepjes naar buiten om met een GPS ontvanger een eerste meting te doen. U meet punten, lijnen en vlakken en geeft de metingen bepaalde coderingen. Daardoor kunt u de meting snel verwerken tot een kaart.

  Hoogtemetingen doen

  De docent geeft uitleg over waterpassen. In de middag gaat u buiten een aantal waterpassingen uitvoeren en daarna de meting binnen verwerken. Ligt Nederland echt voor een groot deel onder de zeespiegel? Hoe wordt dat gemeten? Wat is dan het diepste punt? Dat leert u allemaal tijdens deze dag.

  Leerdoelen

  • Waterpassen: het bepalen van de hoogte van een punt ten opzichte van NAP door middel van een doorgaande waterpassing
  • GPS: het inmeten van een stuk terrein met een GPS. Ook zullen de punten gecodeerd worden
  • Meer inzicht en overzicht krijgen van hoe landmeten in het terrein werkt.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.