ArcGIS Pro Snel aan de slag

GIS

GIS

Tijdens deze cursus ArcGIS Pro Snel aan de slag verkrijgt u inzicht in de vele terreinen waar GIS wordt toegepast.

Cursusduur: 2 dagen
3.8
10 studenten gingen je voor

Gegeven door:

o.a. Noah Jagtman, Tim Endeveld

Introductie tot Geographic Information Systems (GIS)

Geo-ICT Training Center, Nederland - Snel aan de slag met ArcGIS ProIn de wereld van vandaag, waar data de kern vormt van onze beslissingen, speelt Geographic Information Systems (GIS) een cruciale rol in hoe we ruimtelijke informatie begrijpen en gebruiken. GIS is niet alleen een tool voor geografen, maar het is een essentieel element geworden in een breed scala aan sectoren, van stedenbouw en milieubeheer tot transport en logistiek. Het biedt ons de mogelijkheid om complexe geodata en geo-informatie op een begrijpelijke manier te visualiseren, te analyseren en te interpreteren.

Wat GIS bijzonder maakt, is de integratie van verschillende soorten data gekoppeld aan specifieke locaties op aarde. Het is alsof je een digitale kaart hebt waarop je niet alleen ziet waar iets is, maar ook wat er is. Deze ruimtelijke context geeft ons een dieper inzicht in patronen, relaties en trends in de fysieke wereld om ons heen. Of het nu gaat om het plannen van nieuwe infrastructuur, het analyseren van milieu-impact, of het beheren van natuurlijke hulpbronnen, GIS stelt ons in staat om beslissingen te nemen met een vollediger beeld van de situatie.

Een fascinerend aspect van GIS is hoe het ons in staat stelt om gegevens op verschillende manieren te combineren en te analyseren. Door de koppeling van locatiegegevens met beschrijvende informatie, kunnen gebruikers van GIS complexe vragen stellen en antwoorden visualiseren in de vorm van kaarten, grafieken en rapporten. Dit is niet alleen krachtig voor wetenschappers en onderzoekers, maar ook voor bedrijven en overheden die op zoek zijn naar efficiëntere manieren om hun diensten te plannen en te leveren.

Het pakket ArcGIS Pro van leveranciers ESRI wordt veel toegepast. In deze training voer je een aantal opdrachten uit met ArcGIS Pro, waarbij je gebruikmaakt van 2D GIS data. Je past technieken toe om van data een kaart te maken, te beheren, te analyseren en te delen. Daarnaast leer je essentiële vaardigheden die nodig zijn om effectief met ArcGIS Pro aan de slag te gaan. Je krijgt een overzicht van het gehele interface en welke functies er allemaal zijn.

Bij Geo-ICT begrijpen we het belang van GIS en bieden we cursussen aan die specifiek zijn ontworpen om jouw vaardigheden in dit dynamische veld te ontwikkelen. Of je nu nieuw bent in de wereld van GIS of je bestaande kennis wilt verdiepen, onze Cursus ArcGIS Pro snel aan de slag is de perfecte start. Je leert niet alleen de basisprincipes van GIS, maar ook hoe je deze krachtige tool kunt gebruiken om gegevens te analyseren en kaarten te ontwikkelen die verhalen vertellen en inzichten bieden. Bent je al bekend met ArcMAP, dan is de cursus ArcGIS Pro voor ArcMAP gebruikers misschien iets voor jou.

De kern van GIS verkend

Duikend in de essentie van Geographic Information Systems (GIS), onthullen we een wereld waar data niet alleen wordt gezien als cijfers of woorden, maar als een levendig, interactief canvas dat onze aarde en haar complexiteiten vastlegt. GIS is revolutionair in hoe het ons in staat stelt om gegevens te visualiseren, analyseren en interpreteren met een geografische dimensie. Deze kernfuncties vormen de basis waarop de GIS-technologie is gebouwd en de manier waarop we ermee werken, transformeert.

Belangrijke componenten van GIS omvatten:

 • Data-inwinning en -integratie: Hier verzamelen we gegevens uit verschillende bronnen en formaten, zoals satellietbeelden, enquĂŞtes, en historische kaarten.
 • Dataopslag en -beheer: Een gestructureerde manier om grote hoeveelheden geodata op te slaan, zodat deze gemakkelijk toegankelijk en bewerkbaar is.
 • Data-analyse: De kracht van GIS schuilt in zijn vermogen om complexe analyses uit te voeren, waardoor we nieuwe inzichten kunnen ontdekken en voorspellingen kunnen doen.
 • Visualisatie: Misschien wel de meest aansprekende functie van GIS; het omzetten van gegevens in kaarten en grafieken die zowel informatief als makkelijk te begrijpen zijn.

Door deze componenten toe te passen, kunnen gebruikers van GIS vragen beantwoorden en problemen oplossen met een precisie en diepgang die voorheen onmogelijk was. Denk bijvoorbeeld aan stadsplanners die de beste locatie voor een nieuw park bepalen, of wetenschappers die veranderingen in het klimaat onderzoeken. De toepassingen zijn eindeloos en steeds meer sectoren ontdekken de waarde van GIS in hun werk.

Bij Geo-ICT leggen we een sterke focus op deze kernaspecten van GIS in onze Cursus ArcGIS Pro snel aan de slag. Je leert niet alleen hoe je gegevens verzamelt en integreert, maar ook hoe je deze analyseert en visualiseert om krachtige, betekenisvolle kaarten te maken. Onze cursus is speciaal ontworpen om jou de vaardigheden te bieden die nodig zijn om deze technologie effectief te gebruiken in jouw vakgebied. Of je nu een beginner bent in de wereld van geo-informatie of jouw bestaande kennis wilt uitbreiden, je zult ontdekken dat GIS een onmisbaar hulpmiddel is in de moderne data-gedreven wereld.

Hoe GIS onze wereld vormgeeft

In het tijdperk van digitale transformatie heeft Geographic Information Systems (GIS) een onmiskenbare invloed op onze dagelijkse levens en de manier waarop wij onze wereld begrijpen en vormgeven. GIS doet meer dan alleen het tonen van kaarten; het transformeert data in diepgaande inzichten die cruciale beslissingen ondersteunen in vrijwel elk domein van onze samenleving.

De impact van GIS strekt zich uit over verschillende sectoren:

 • Milieubeheer en duurzaamheid: GIS speelt een cruciale rol bij het monitoren van milieutoestanden, het beoordelen van klimaatveranderingen, en het plannen van duurzame ontwikkelingsprojecten. Het helpt bij het identificeren van kwetsbare ecosystemen en bij het ontwikkelen van strategieĂ«n voor natuurbehoud.
 • Stedelijke en ruimtelijke planning: Stedenbouwkundigen gebruiken GIS voor het ontwerpen en plannen van steden, van het beheren van de infrastructuur tot het optimaliseren van de openbare diensten en het verbeteren van de levenskwaliteit van inwoners.
 • Noodhulp en rampenbeheersing: In tijden van natuurrampen zoals overstromingen, aardbevingen, en bosbranden, wordt GIS gebruikt voor het efficiĂ«nt coördineren van noodhulp, evacuaties, en herstelinspanningen, waardoor levens worden gered en middelen optimaal worden ingezet.
 • Gezondheidszorg: Van het in kaart brengen van de verspreiding van ziekten tot het plannen van gezondheidszorgfaciliteiten, GIS ondersteunt de gezondheidszorgsector bij het nemen van data-gedreven beslissingen om de volksgezondheid te verbeteren.

Deze toepassingen laten zien hoe GIS niet alleen technologische vooruitgang vertegenwoordigt, maar ook een instrument is voor positieve maatschappelijke verandering. Door de kracht van locatie-intelligentie te benutten, kunnen we complexe problemen beter begrijpen en aanpakken, waardoor we een duurzamere, veerkrachtigere wereld kunnen opbouwen.

Geo-ICT erkent het potentieel van GIS om significante impact te maken. Onze Cursus ArcGIS Pro snel aan de slag is speciaal ontworpen om jou de tools en technieken te leren die nodig zijn om deze technologie te benutten voor het maken van een verschil in jouw vakgebied. Door je te verdiepen in GIS met Geo-ICT, krijg je niet alleen waardevolle vaardigheden, maar draag je ook bij aan het vormgeven van een betere toekomst voor ons allemaal.

Wat je Zult Leren in de Cursus ArcGIS Pro snel aan de slag

Van data naar kaart: essentiële vaardigheden in ArcGIS Pro

Het overstappen van ruwe data naar een visueel inzichtelijke kaart is een kunst en wetenschap op zich, en met ArcGIS Pro wordt dit proces zowel intuïtief als krachtig. Deze geavanceerde GIS-software, ontwikkeld door Esri, stelt je in staat om gegevens te transformeren in gedetailleerde, informatieve en interactieve kaarten die een verhaal vertellen of een probleem oplossen. Maar om dit effectief te doen, zijn er enkele essentiële vaardigheden die je moet beheersen:

 • Gegevensintegratie: ArcGIS Pro ondersteunt een breed scala aan gegevensformaten, waardoor je gegevens uit verschillende bronnen kunt combineren en integreren in je projecten. Dit omvat alles van satellietbeelden en spreadsheets tot gegevens van sensoren en sociale media.
 • Analyse en interpretatie: Met de analytische tools van ArcGIS Pro kun je complexe geospatiale analyses uitvoeren. Dit stelt je in staat patronen, relaties en trends in je gegevens te identificeren die anders misschien verborgen zouden blijven.
 • Kaartontwerp en visualisatie: Het creĂ«ren van kaarten die zowel mooi als functioneel zijn, is cruciaal. ArcGIS Pro biedt uitgebreide mogelijkheden voor kaartontwerp, waaronder symbologie, labeling en lay-outopties, om ervoor te zorgen dat je kaarten duidelijk en aantrekkelijk zijn.
 • Delen en samenwerken: Een van de sterkste punten van ArcGIS Pro is de mogelijkheid om je werk eenvoudig te delen met anderen, zowel binnen als buiten je organisatie. Of je nu kaarten deelt via ArcGIS Online, webapplicaties maakt, of data exporteert voor gebruik in rapporten, ArcGIS Pro maakt samenwerking en het delen van inzichten eenvoudig.

Geo-ICT’s Cursus ArcGIS Pro snel aan de slag richt zich op het ontwikkelen van deze essentiĂ«le vaardigheden. De cursus is zodanig ontworpen dat je, ongeacht je ervaringsniveau, kunt leren hoe je effectief gebruikmaakt van ArcGIS Pro voor jouw geodata-behoeften. Door praktische oefeningen en real-world voorbeelden zul je leren hoe je van ruwe data naar professioneel ogende kaarten gaat.

Een van de eerste stappen om ArcGIS Pro meester te worden, is vertrouwd raken met zijn interface en de veelzijdige functies. De overstap van traditionele GIS-software naar ArcGIS Pro kan in het begin ontmoedigend lijken, maar de intuĂŻtieve opzet en de dynamische werkbalken maken het navigeren door de software uiterst gebruiksvriendelijk. Hier zijn enkele sleutelaspecten om je te helpen bij het navigeren door de interface en het benutten van de functies van ArcGIS Pro:

 • Ribbon Interface: In tegenstelling tot de traditionele werkbalken en menu’s, gebruikt ArcGIS Pro een ribbon interface die toegang biedt tot gereedschappen en functies. Deze ribbons zijn contextueel, wat betekent dat ze zich aanpassen aan de taak die je uitvoert, waardoor alleen de relevante tools worden getoond.
 • Panes en Views: ArcGIS Pro werkt met panes en views voor verschillende doeleinden zoals attribuuttabellen, symbolisatie, en laagbeheer. Je kunt eenvoudig tussen verschillende views schakelen en panes naar wens aanpassen en docken.

Belangrijke functies om te verkennen:

 • Kaartcreatie en -bewerking: Leer hoe je kaarten creĂ«ert en aanpast met behulp van de uitgebreide set gereedschappen voor symbolisatie, etikettering en layout.
 • Geospatiale Analyse: Maak gebruik van de geavanceerde analysefuncties om ruimtelijke data te onderzoeken en patronen, trends en relaties te ontdekken.
 • Data Management: Beheer je geospatiale datasets effectief met de tools voor data-import, -bewerking en -organisatie binnen ArcGIS Pro.
 • Delen en Samenwerken: Ontdek hoe je je projecten en resultaten kunt delen met collega’s of het publiek via ArcGIS Online of andere platforms.

Geo-ICT biedt tijdens de Cursus ArcGIS Pro snel aan de slag een diepgaande introductie in het navigeren door ArcGIS Pro, met praktische oefeningen die je vertrouwd maken met de interface en essentiële functies. Of je nu gegevens voor een project verzamelt, analyses uitvoert, of interactieve kaarten ontwikkelt, je zult leren hoe je de kracht van ArcGIS Pro effectief kunt inzetten. Door de focus op hands-on leren, zul je snel comfortabel worden met de software en klaar zijn om je geodata-projecten naar een hoger niveau te tillen.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus ArcGIS Pro snel aan de slag?

Het kiezen van de juiste cursus om je vaardigheden in GIS en specifiek in ArcGIS Pro te ontwikkelen, is een beslissing die je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling aanzienlijk kan beĂŻnvloeden. Bij Geo-ICT begrijpen we dat en daarom hebben we onze Cursus ArcGIS Pro snel aan de slag ontworpen om niet alleen aan je leerbehoeften te voldoen, maar je ook een ervaring te bieden die zowel verrijkend als praktisch is. Hier zijn enkele redenen waarom onze cursus de juiste keuze is voor jou:

 • Praktijkgerichte benadering: Onze cursus is sterk gericht op hands-on leren. Je gaat aan de slag met echte datasets en leert door te doen, wat betekent dat je direct de vaardigheden opdoet die je in je werk of studies kunt toepassen.
 • Kleine klassen en persoonlijke aandacht: We houden onze klassen klein om ervoor te zorgen dat elke cursist voldoende aandacht krijgt. Dit betekent dat je persoonlijke feedback en ondersteuning krijgt van onze ervaren instructeurs.
 • Flexibiliteit: We begrijpen dat iedereen een druk schema heeft. Daarom bieden we verschillende cursusdata en -tijden aan, zodat je een sessie kunt kiezen die het beste bij je past.

Wat maakt onze cursus uniek:

 • Deskundige instructeurs: Onze instructeurs zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar hebben ook een passie voor onderwijs en delen graag hun kennis en ervaringen met jou.
 • Toegang tot de nieuwste technologieĂ«n: Je krijgt toegang tot de nieuwste versie van ArcGIS Pro en leert werken met de meest actuele tools en functies.

Kiezen voor de Cursus ArcGIS Pro snel aan de slag bij Geo-ICT betekent kiezen voor een leerervaring die je niet alleen de technische vaardigheden bijbrengt, maar je ook inspireert en voorbereidt op de toekomst. Of je nu je carrière naar een hoger niveau wilt tillen of nieuwe mogelijkheden in de wereld van geo-informatie wilt verkennen, onze cursus biedt je de kennis, vaardigheden, en het netwerk om je doelen te bereiken.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  €895,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste cursusdag maken de cursisten kennis met het programma ArcGIS Pro. De functie en toepassingen worden uitgelegd en de docent laat de interface zien. Er wordt geleerd vanuit welke bronnen kaarten gebruikt kunnen worden en hoe deze ingeladen en gebruikt kunnen worden. Op deze dag gaan de cursisten ook zelf kaarten ontwikkelen en aanpassen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag ligt de focus op het analyseren van data vanuit verschillende bronnen en hoe deze data weergegeven kan worden in een kaart. Er wordt gewerkt met ModelBuilder voor het maken van analyses en er wordt geleerd hoe verschillende data gecombineerd kan worden.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Data omzetten naar een kaart
  • Interface en functie leren kennen
  • Data organiseren en analyseren
  • Combineren van data uit verschillende bronnen om hier informatieve kaarten van te maken
  • Organiseren, creĂ«ren en muteren van geografische data
  • Analyseren van data om hier nieuwe informatie van te maken
  • Het relateren van tabeldata
  • Gebruik maken van de ModelBuilder voor analyses
  • Delen van kaarten, analyse resultaten en modellen aan anderen

  Trainers

  Noah Jagtman

  ArcGIS, QGIS, FME
  4.2    
  31 beoordelingen
  85 studenten gingen je voor

  Tim Endeveld

  ...
  4.1    
  26 beoordelingen
  53 studenten gingen je voor

  Jeroen te Raa

  Geostruct, ArcGIS, QGIS
  4.3    
  26 beoordelingen
  44 studenten gingen je voor

  Valentin Thonen

  ...
  4.3    
  6 beoordelingen
  16 studenten gingen je voor


  Anoniem

  2 maanden geleden

  Anoniem

  2 maanden geleden

  Anoniem

  5 maanden geleden

  Anoniem

  10 maanden geleden
  Bekijk alle reviews
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Snel aan de slag met ArcGIS Pro

  In deze cursus leer je de basis van ArcGIS Pro, waaronder gegevensintegratie, het ontwikkelen van kaarten en het gebruik van ArcGIS commando’s.

  Ja, ArcGIS Pro is toegankelijk voor beginners, vooral door onze 3-daagse basis training die je helpt snel aan de slag te gaan.

  Onze cursus behandelt gegevensintegratie uitvoerig, waarbij je leert hoe je verschillende gegevensbronnen kunt samenvoegen en gebruiken in ArcGIS Pro.

  Absoluut, een belangrijk onderdeel van de cursus is gericht op het aanpassen en ontwikkelen van kaarten, waarbij je praktische vaardigheden opdoet.

  Zeker, de cursus biedt waardevolle inzichten en technieken voor ArcMAP gebruikers die hun vaardigheden willen uitbreiden naar ArcGIS Pro.

  Ja, deze cursus is een uitstekende start voor omscholers die praktische kennis en vaardigheden in de geosector willen opdoen.

  Ja, we bieden speciale programma’s en cursussen aan die aansluiten bij de behoeften van universiteiten en hogescholen.

  De cursus duurt 3 dagen, waarin je intensief wordt getraind in alle essentiële aspecten van ArcGIS Pro.

  Ja, de cursus omvat onderwerpen over gegevensconversie, zodat je leert hoe je data effectief kunt omzetten voor gebruik in ArcGIS Pro.

  In de cursus leer je hoe je de ArcGIS Data Inspector kunt gebruiken voor het inspecteren en analyseren van geografische data.

  Ja, we behandelen het gebruik van ArcGIS Transformers voor geavanceerde data manipulatie en analyse.