Functie BOR Beheerder

In de Functie BOR Beheerder beheer je objecten in de openbare ruimte zoals groen, wegen, speeltoestellen, bruggen en duikers, rioleringen, waterwegen en gebouwen.

In de functie BOR Beheerder help je mee goede besluiten te kunnen nemen met betrekking tot aanleg en beheer van deze objecten of assets, is informatie nodig over diverse aspecten ervan. Is dit object toe aan vervanging of is het huidige onderhoud voldoende om de doelstelling van het object te behalen?

Geo-ICT Training Center, Nederland - BOR Beheerder

Informatie aanvragen    Opleiding

    Naast de standaard CAD en GIS cursussen die iedere medewerker van Geo-ICT Training Center, Nederland heeft gevolgd is de medewerker BOR ook bekend met de pakketten zoals GBI en DGDialog.  Actuele, betrouwbare en complete inspectiedata leiden tot informatie die nodig is om goede besluiten te kunnen nemen. Data en informatie verzamelen en bijhouden is dan ook een strategische activiteit. Vanuit Geo-ICT Training Center, Nederland wordt de BOR Beheerder ingezet bij opdrachtgevers.

    Taken

    Het actueel houden van data is de basis van assetmanagement. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bouwjaar, locatie, afmetingen of materiaalgebruik van de assets. De interpretatie van data zorgt voor informatie om te bepalen wat er nodig is. De beheerder openbare ruimte past hiervoor CAD en GIS toe. Daarnaast bepaalt de actuele toestand van de verzameling aan objecten welke acties wanneer nodig zijn. Inspectie en monitoring van de assets zijn hiervoor de basis.