ERDAS Imagine

Cursusduur: 36 uren

Deze online training van ERDAS Imagine behandelt tal van teledetectie en satellietbeeldverwerking. Het bevat 20 korte videozelfstudies over veel onderwerpen met een totale tijd van 90 minuten. De tutorials beginnen op basisniveau en gaan vervolgens geleidelijk over naar meer geavanceerde niveaus. De 20 video-tutorials zijn nauwkeurig geselecteerd uit een groep andere online cursussen met als doel om in zeer korte tijd veel Remote Sensing-tools te leren.

Krijg een overzicht van de interpretatie van satellietbeelden.

Download de voorbeelddataset met de naam ‚ÄúErdas imagine remote sensing example data‚ÄĚ om het zelf te onderzoeken!

Met deze online cursus voor teledetectie begint u uw weg bij het leren van de ERDAS Imagine-software!

Fotografische interpretatie is ‚Äėhet onderzoeken van fotografische beelden om objecten te identificeren en hun betekenis te beoordelen‚Äô (Colwell, 1997). Dit verwijst voornamelijk naar het gebruik ervan bij militaire luchtverkenning met behulp van foto‚Äôs van verkenningsvliegtuigen en satellieten.

De principes van beeldinterpretatie zijn al meer dan 150 jaar empirisch ontwikkeld. De meest elementaire zijn de elementen van beeldinterpretatie: locatie, grootte, vorm, schaduw, toon / kleur, textuur, patroon, hoogte / diepte en plaats / situatie / associatie. Ze worden routinematig gebruikt bij het interpreteren van luchtfoto‚Äôs en het analyseren van foto-achtige afbeeldingen. Een ervaren beeldtolk gebruikt intu√Įtief veel van deze elementen. Het is echter mogelijk dat een beginner niet alleen een onbekend object bewust moet beoordelen op basis van deze elementen, maar ook de betekenis van elk element moet analyseren in relatie tot de andere objecten en verschijnselen van het beeld.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze cursus

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.