Smart Maps met Python en Leaflet

Cursusduur: 8 uren

Leer hoe je een Python web GIS applicatie kunt bouwen met Django en Leaflet.

Welkom bij de cursus ‚ÄúSlimme kaarten maken met Python en Leaflet (Windows-versie)‚ÄĚ. We bouwen een python GIS toepassing met behulp van een verscheidenheid aan open source technologie√ęn. Het doel van deze cursus is om te leren om geo-spatiale analyses te maken en deze om te zetten in een functionele applicatie.

In onze voorbeeld-casus werken we met data over het waterverbruik in woningen en passen we dataverwerkings-technieken toe om de data te extraheren, te transformeren en in onze ruimtelijke database te laden. Zodra we de data hebben verwerkt en opgeschoond, zullen we deze gebruiken als databron voor het bouwen van onze GeoDjango Web Map Application.

We voeden onze applicatie met een PostgreSQL en PostGIS database. Aan de voorkant gebruiken we Bootstrap, JavaScript, Leaflet en Ajax. Aan de serverkant gebruiken we Python en Django in combinatie met wetenschappelijke bibliotheken zoals pandas voor onze datatransformatie en -conversie. Het besturingssysteem waar we op zullen werken is Windows 10 en Server 2016.

Inschrijven MOOC


  Na verzenden krijgt u per ommegaande de link toegestuurd die toegang geeft tot de MOOC.

  Leerdoelen

  • Hoe je een ruimtelijke database bouwt met PostgreSQL en PostGIS.
  • Grafieken maken met Chart.js.
  • Hoe je web-kaarten bouwt met Leaflet.js.
  • REST API endpoints..
  • Enige vaardigheden in het programmeren van JavaScript.
  • Hoe je webapplicaties bouwt met het Django MVC framework.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.