Ons Verhaal

Het verhaal van Geo-ICT Training Center, Nederland

  • In 2009 begon ons verhaal. In de wereld van landmeetkunde waren er veel te weinig nieuwe aanmeldingen voor de mbo,¬† hbo en wo opleidingen.¬† Discussies en campagnes zoals GoGeo waren er wel, maar er gebeurde niet veel. Toen kwam onze oprichter Anton Schutte met het idee om in 2009 de website www.geoictopleidingen.nl te lanceren, waar hij 80 cursussen op het gebied van CAD, GIS, Geodesie en ICT aanbood. Binnen no time kwamen er veel aanmeldingen. Op 1 januari 2010 werd het een BV en beschouwen we dat als onze offici√ęle startdatum. Niet lang daarna voegden Maarten Wouter en Robert Jansen zich bij Geo-ICT. Maarten is een ervaren AutoCAD-docent en Robert heeft jarenlange ervaring met het geven van MicroStation lessen.
  • Onze cursuscatalogus groeide gestaag, waardoor we nu een breed scala aanbiedingen hebben. Er was en is een grote behoefte aan nieuwe mensen, vooral omdat door de ICT, het vakgebied landmeetkunde, net als veel andere vakgebieden, ingrijpend is veranderd. De niche-achtige¬† landmeetsector is getransformeerd tot de groeiende geosector en er behoefte aan duizenden nieuwe medewerkers in diverse soorten van functies waarin geo-informatie een grote rol speelt
  • Vanwege de grote vraag¬† nemen we doorlopend mbo-, hbo- en wo-afgestudeerden aan uit verschillende studierichtingen. Deze trainees doen mee aan cursussen die we toch al geven voor externe klanten. Zo leiden we ze op en plaatsen ze op uitzendbasis bij onze opdrachtgevers. We fungeren als een platform voor starters in de geosector. Tegenwoordig hebben we 10 vaste en freelance docenten die continu lesgeven, en 50 trainees. Onze docenten doen ook regelmatig detacheringen in deeltijd. Op deze manier blijven we met beide benen op de grond staan en leveren we betrouwbare en gedegen professionals aan de geosector.
  • Sinds 2010 hebben we veel geleerd en dat heeft onze Visie en Missie vorm gegeven.