Geo-ICT Training Center, Nederland - docent BAG - Arno de Graaf
  • BAG Beheer

Arno de Graaf

Na het VWO heb ik aardwetenschappen en ICT gestudeerd. Van beide studies heb ik de propedeuse behaald. Tijdens mijn studie aan de VU heb ik mijn eerste ervaringen opgedaan met ArcGIS. Sinds de komst van GPS, Google Maps en bijvoorbeeld OpenStreetMap is mijn enthousiasme voor digitale toepassingen op dit gebied zeer groot geworden.

Bij Geo-ICT Training Center, Nederland zag ik mijn Geo en mijn ICT interesse in één woord samen komen. Toen ik ook een mogelijkheid kreeg om naast het werken verschillende cursussen te volgen ben ik enthousiast dit pad ingeslagen. Inmiddels ben ik ervaren als BAG Beheerder en geef ik zelf regelmatig BAG cursussen.

Het beheer van de BAG vraagt om kennis van een BAG-applicatie en van objectenafbakening. Daarnaast is ook inzicht in de werking van de BAG-processen en de kwaliteitseisen die gelden erg belangrijk. Een en ander staat beschreven in het Objectenhandboek BAG. Een BAG Beheerder bij een gemeente is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Ze zorgen ervoor dat alle gegevens in de BAG accuraat en up-to-date zijn, zoals adressen, gebouwen en verblijfsobjecten. Daarnaast voeren ze controles uit om eventuele fouten of inconsistenties te identificeren en te corrigeren. De BAG Beheerder werkt samen met andere interne en externe partijen om ervoor te zorgen dat de BAG voldoet aan de wettelijke vereisten en diensten kan leveren aan de gemeenschap.