Leergang BAG Cursus: Basisregistratie Adressen en Gebouwen

Basisregistraties Cursusduur: 3 dagen

Deze leergang gaat in op de inhoud en achtergrond van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en er worden diverse oefeningen gedaan. 

De cursist krijgt een algemeen overzicht van de basisregistraties met een geografische component en hoe deze registraties met elkaar zijn verbonden. De cursist krijgt een uitgebreide inleiding over de BAG registratie waarbij de nadruk ligt op welke objecten, attributen en gebeurtenissen in de BAG worden geregistreerd, en op welke manier deze actueel gehouden worden. Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten en bijhouden van de BAG en hoe ziet de beheerorganisatie eruit.

De BAG wordt in algemene zin en op onderdelen behandeld:

 • Historie van het ontstaan van de basisregistraties
 • De relatie tussen de BAG en de andere registraties
 • BAG Catalogus 2018 en de praktijkhandleiding
 • Objecten en objectafbakening
 • Attributen
 • Statussen en gebeurtenissen
 • Brondocumenten
 • Terugmeldingen en kwaliteit van de gegevens
 • Praktijksituaties

Voor de nodige interactie wordt gebruik gemaakt van het opensource software product QGIS en waar mogelijk ook de actuele BAG van de cursisten. Voorkennis van QGIS is niet nodig, maar wel handig.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1695,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling Leergang BAG cursus

  Dag 1

  Inleiding basisregistraties en de BAG. Wat is de BAG, hoe, wanneer en ook waarom is deze ontstaan? We kijken alvast naar een aantal objectsoorten dat in de BAG wordt geregistreerd.

  Dag 2

  Verder met objectsoorten. De definities van panden en verblijfsobjecten worden onder de loep genomen met behulp van voorbeelden en speciale gevallen. Een correcte objectafbakening is hierbij erg belangrijk. De attributen (eigenschappen) van de objecten worden uitvoerig behandeld.

  Dag 3

  De levenscyclus van de objecten wordt beschreven door gebeurtenissen waarbij hun status verandert. We bekijken ze allemaal. Daarna sluiten we af met QGIS waarmee we selecties van de BAG gegevens zichtbaar op de kaart kunnen maken, en een BAG-object op de kaart kunnen tekenen

  Leerdoelen

  • De cursist krijgt inzicht in- en overzicht van de basisregistratie BAG
  • De cursist krijgt een zeer degelijke basis om aan de slag te gaan als BAG medewerker bij een gemeente
  • De cursist krijgt een goed inhoudelijk overzicht en inzicht in de BAG en de werkomgeving rondom de BAG
  • In deze leergang wordt niet gewerkt met BAG-applicaties, daarvoor kunt u terecht bij betreffende softwareleveranciers.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.