WOZ Oppervlakte

Basisregistraties Cursusduur: 3 dagen

De deelnemer leert de BAG en WOZ administratie kennen en zorgt dat de oppervlaktewaarden gesynchroniseerd worden.

Vanaf 1 januari 2022 wordt het verplicht dat de WOZ woningen gaat waarderen op basis van oppervlakte en niet meer op inhoud zoals voorheen.

Veel oppervlakte-waarden staan alleen nog maar geregistreerd in de BAG. De waarden in het WOZ-register moeten overeenkomen met de waarden in BAG, alleen zijn deze in de WOZ onderverdeeld onder de deelobjecten. Daar waar bijvoorbeeld de extra woonoppervlakte (die is ontstaan door aangebouwde uitbouwen) in de BAG wordt opgeteld bij de totale oppervlakte van het verblijfsobject, worden deze in de WOZ apart geregistreerd.

Om deze gegevens netjes geregistreerd te krijgen kan de gemeente gebruik maken van verschillende bronnen. Het meest nauwkeurige resultaat wordt verkregen als de (digitale) bouwtekeningen van de desbetreffende panden beschikbaar zijn, maar ook aan de hand van luchtfoto’s, geo-obliek foto’s of eventuele 3D-metingen kunnen de oppervlaktes worden bepaald. Bij de werkzaamheden worden meerdere bronnen gebruikt om in een acceptabele tijd tot het meest nauwkeurige resultaat te komen, zonder dat daarbij elk pand individueel bezocht en opgemeten dient te worden.

In deze cursus leert de deelnemer deze werkzaamheden uit te voeren

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de nieuwe WOZ-regelingen worden besproken en wat dit betekent voor de huidige gang van zaken. Vervolgens worden de manieren om de registratie op een gemakkelijke manier op orde te krijgen, besproken. Hierna gaan we aan de slag met (digitale) bouwtekeningen en hoe de juiste gegevens uit de tekening gehaald kunnen worden. U leert ook welke methoden er nodig zijn om tot een zo betrouwbaar mogelijk resultaat te komen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag gaan we aan de slag met luchtfoto’s en geo-obliek foto’s. U leert hoe u betrouwbare gegevens uit deze data kunt halen. Ook gaat u kijken naar de wijze waarop 3D-metingen toegepast kunnen worden. Indien u specifieke vragen vanuit uw persoonlijke werkomgeving heeft waar u graag een antwoord op zou willen, is er op deze dag ruimte om deze te behandelen.

  Dag 3

  Op de derde wordt het echte programmeren behandeld waarbij het vooral gaat om het schrijven van simpele functies. Daarna wordt de grafische weergave in 2D en in 3D van vergelijkingen uitgelegd. Aan het eind van deze cursusdag heeft de cursist een gedegen basiskennis van de mogelijkheden van Matlab. Inschrijven Planning 2, 9, 16 december 2022 – Apeldoorn 5, 12, 19 januari 2023 – Apeldoorn 2, 9, 16 februari 2023 – Apeldoorn 2, 9, 16 maart 2023 – Apeldoorn 6, 13, 20 april 2023 – Apeldoorn 4, 11, 17 mei 2023 – Apeldoorn 1, 8, 15 juni 2023 – Apeldoorn 6, 13, 20 juli 2023 – Apeldoorn 7, 14, 21 augustus 2023 – Apeldoorn 7, 14, 21 september 2023 – Apeldoorn 6, 13, 20 oktober 2023 – Apeldoorn 3, 10, 17 november 2023 – Apeldoorn 1, 8, 15 december 2023 – Apeldoorn Onze lestijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Locatie ContactlesOnline mee doen Naam Email Telefoonnummer Aantal cursisten 3 cursisten 10% korting, 15% bij meer dan 3. STAP Budget €1000,– aanvragen? NeeJa Als het STAP budget niet wordt toegekend dan mag u de cursus kosteloos annuleren. Per maandag 2 januari 2023 om 10.00 uur is het weer mogelijk om op www.stapuwv.nl een STAP budget aan te vragen, de gewenste cursus kan dan 4 weken later gevolgd worden. Na aanmelding ontvangt u van ons een aanmeldbewijs waarmee u uw budget kunt gaan aanvragen. We hebben daarvoor de volgende gegevens nog van u nodig: Geboortedatum Volledig Adres

  Leerdoelen

  • De cursist is bekend met de vernieuwde WOZ-regelingen.
  • De cursist is bekend met de meest nauwkeurige methoden om de registratie aan de nieuwe WOZ-regelingen te laten voldoen.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over WOZ Gebruikersoppervlakte bepalen

  In deze cursus leer je hoe je de gebruikersoppervlakte voor WOZ-woningen kunt bepalen, met aandacht voor BAG-registratie en WOZ-regelingen.

  Deze cursus is ideaal voor startende en ervaren geo-professionals, medewerkers van bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis willen uitbreiden op het gebied van WOZ en geo-ICT.

  We gebruiken diverse geo-ICT software, waaronder MOVE3, voor het praktisch toepassen van de geleerde technieken.

  Ja, deze cursus biedt de essentiële kennis en vaardigheden om professioneel aan de slag te gaan in de geosector, met name in WOZ en BAG administratie.

  Vanaf 1 januari 2022 is het verplicht om WOZ-woningen te waarderen op basis van oppervlakte in plaats van inhoud. Dit zorgt voor een nauwkeurigere en eerlijkere waardering.

  In de BAG worden oppervlakte-waarden geregistreerd als totale oppervlakte van het verblijfsobject, terwijl in de WOZ deze waarden onderverdeeld zijn onder de deelobjecten, zoals aangebouwde uitbouwen.

  Voor het bepalen van WOZ-oppervlaktes worden verschillende bronnen gebruikt, zoals (digitale) bouwtekeningen, luchtfoto’s, geo-obliek foto’s en 3D-metingen.

  Nee, door het gebruik van diverse bronnen is het mogelijk om nauwkeurige oppervlaktes te bepalen zonder elk pand individueel te bezoeken en op te meten.

  Het beheersen van deze vaardigheden stelt professionals in staat om nauwkeurig en efficiënt WOZ-waarderingen uit te voeren, wat essentieel is voor accurate vastgoedbeoordelingen.