WOZ Oppervlakte

Basisregistraties Cursusduur: 3 dagen

De deelnemer leert de BAG en WOZ administratie kennen en zorgt dat de oppervlaktewaarden gesynchroniseerd worden.

Vanaf 1 januari 2022 wordt het verplicht dat de WOZ woningen gaat waarderen op basis van oppervlakte en niet meer op inhoud zoals voorheen.

Veel oppervlakte-waarden staan alleen nog maar geregistreerd in de BAG. De waarden in het WOZ-register moeten overeenkomen met de waarden in BAG, alleen zijn deze in de WOZ onderverdeeld onder de deelobjecten. Daar waar bijvoorbeeld de extra woonoppervlakte (die is ontstaan door aangebouwde uitbouwen) in de BAG wordt opgeteld bij de totale oppervlakte van het verblijfsobject, worden deze in de WOZ apart geregistreerd.

Om deze gegevens netjes geregistreerd te krijgen kan de gemeente gebruik maken van verschillende bronnen. Het meest nauwkeurige resultaat wordt verkregen als de (digitale) bouwtekeningen van de desbetreffende panden beschikbaar zijn, maar ook aan de hand van luchtfoto’s, geo-obliek foto’s of eventuele 3D-metingen kunnen de oppervlaktes worden bepaald. Bij de werkzaamheden worden meerdere bronnen gebruikt om in een acceptabele tijd tot het meest nauwkeurige resultaat te komen, zonder dat daarbij elk pand individueel bezocht en opgemeten dient te worden.

In deze cursus leert de deelnemer deze werkzaamheden uit te voeren

Inschrijven






    Korting: 10% bij 3 cursisten
    15% vanaf 4 cursisten

    €1095,- Excl. btw

    Cursusduur: 3 dagen

    Dagindeling

    Dag 1

    De cursus begint met een presentatie waarin de nieuwe WOZ-regelingen worden besproken en wat dit betekent voor de huidige gang van zaken. Vervolgens worden de manieren om de registratie op een gemakkelijke manier op orde te krijgen, besproken. Hierna gaan we aan de slag met (digitale) bouwtekeningen en hoe de juiste gegevens uit de tekening gehaald kunnen worden. U leert ook welke methoden er nodig zijn om tot een zo betrouwbaar mogelijk resultaat te komen.

    Dag 2

    Op de tweede cursusdag gaan we aan de slag met luchtfoto’s en geo-obliek foto’s. U leert hoe u betrouwbare gegevens uit deze data kunt halen. Ook gaat u kijken naar de wijze waarop 3D-metingen toegepast kunnen worden. Indien u specifieke vragen vanuit uw persoonlijke werkomgeving heeft waar u graag een antwoord op zou willen, is er op deze dag ruimte om deze te behandelen.

    Dag 3

    Op de derde wordt het echte programmeren behandeld waarbij het vooral gaat om het schrijven van simpele functies. Daarna wordt de grafische weergave in 2D en in 3D van vergelijkingen uitgelegd. Aan het eind van deze cursusdag heeft de cursist een gedegen basiskennis van de mogelijkheden van Matlab. Inschrijven Planning 2, 9, 16 december 2022 – Apeldoorn 5, 12, 19 januari 2023 – Apeldoorn 2, 9, 16 februari 2023 – Apeldoorn 2, 9, 16 maart 2023 – Apeldoorn 6, 13, 20 april 2023 – Apeldoorn 4, 11, 17 mei 2023 – Apeldoorn 1, 8, 15 juni 2023 – Apeldoorn 6, 13, 20 juli 2023 – Apeldoorn 7, 14, 21 augustus 2023 – Apeldoorn 7, 14, 21 september 2023 – Apeldoorn 6, 13, 20 oktober 2023 – Apeldoorn 3, 10, 17 november 2023 – Apeldoorn 1, 8, 15 december 2023 – Apeldoorn Onze lestijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Locatie ContactlesOnline mee doen Naam Email Telefoonnummer Aantal cursisten 3 cursisten 10% korting, 15% bij meer dan 3. STAP Budget €1000,– aanvragen? NeeJa Als het STAP budget niet wordt toegekend dan mag u de cursus kosteloos annuleren. Per maandag 2 januari 2023 om 10.00 uur is het weer mogelijk om op www.stapuwv.nl een STAP budget aan te vragen, de gewenste cursus kan dan 4 weken later gevolgd worden. Na aanmelding ontvangt u van ons een aanmeldbewijs waarmee u uw budget kunt gaan aanvragen. We hebben daarvoor de volgende gegevens nog van u nodig: Geboortedatum Volledig Adres

    Leerdoelen

    • De cursist is bekend met de vernieuwde WOZ-regelingen.
    • De cursist is bekend met de meest nauwkeurige methoden om de registratie aan de nieuwe WOZ-regelingen te laten voldoen.

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.