Pasfoto van docent AutoCAD: Floris Van Der Weel
  • AutoCAD, Geostruct

Floris Van Der Weel

Tijdens mijn hbo-opleiding tot geschiedenisdocent begon ik te twijfelen of een loopbaan op een middelbare school wel de juiste keuze voor me was. Hoewel ik gepassioneerd bleef over onderwijs en kennisoverdracht, merkte ik dat het hbo-onderwijs naar mijn mening te weinig diepgang bood in vakinhoudelijke kennis. Ik besloot dat een universitaire route me de mogelijkheid zou bieden om hierin verder te groeien, mocht ik dat later willen. Echter, eenmaal aan de universiteit werd ik overspoeld door veel andere boeiende onderwerpen, waardoor ik nauwelijks stil stond bij de mogelijkheid om een onderwijsgerichte koers te volgen.

Het werd duidelijk dat vraagstukken rondom ruimtegebruik in Nederland steeds relevanter werden, en ook de discussies over geschiedenis en erfgoed in onze leefomgeving namen toe. Mijn scriptie richtte zich deels op de impact van ruimtelijke ordening op onze beleving van het verleden. Vervolgens vond ik mijn weg naar het Geo-ICT Trainingscentrum, waar ik werd opgeleid in diverse Geo-ICT toepassingen zodat ik met die ruimtelijke vraagstukken aan de slag zou kunnen. Hier kon ik al gauw aan de slag als junior docent mijn onderwijsachtergrond naadloos combineren met Geo-ICT en mijn CAD kennis verder uit te bouwen.

Sinds maart 2024 ben ik met veel plezier aan het werk als junior docent bij Geo-ICT Training Center Nederland met name in CAD programma’s