Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

40 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Aarde en Klimaat Observeren

De cursus Aarde en Klimaat Observeren duurt 1 dag en kost € 795,-.

Omschrijving

Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen werken met klimaat data en GIS en feeling willen krijgen met wat er met het klimaat en de aarde gaande is.

Inhoud 

 Iedere 24 uur wordt de aarde volledig gescand met de familie van Sentinel Satellieten. In deze cursus gaat u deze geodata met de Earth Observer bekijken en bestuderen. De data is door de tijd heen te bekijken en u kunt bijvoorbeeld zien dat het ijs op de toppen van de bergen aan het smelten is en dat de zoetwater bronnen kleiner worden en zelfs gaan opdrogen.

In deze cursus krijgt u een overzicht van de mogelijkheden van de Earth Observer. Tijdens de cursus ontvangt u een compact boekje in A5-formaat. In het boekje worden diverse oefeningen uitgelegd voor zowel beginnende als de meer ervaren Aarde Observers.

De oefeningen worden uitgevoerd op recente geodata. De deelnemer krijgt daarbij feeling met wat er gaan de is met de aarde.

Dagindeling

Leerdoelen

 • Bekend worden met de Earth Observer
 • Werken met EO en actuele klimaat data
 • Feeling krijgen met de klimaat verandering en zelf GIS analyses te doen.
 • Feeling krijgen hoe de aarde word gescand en wat mensen met deze data kunnen doen.
 • Met eigen ogen vaststellen wat er met op en om de aarde gaande is en bewust worden van het feit dat het menens is maar ook dat het mogelijk is er wat aan te doen.


  ContactlesOnline mee doen

  NeeJa
   

   

  Wellicht heeft u ook interesse in:

  •