Aarde en Klimaat Observeren

Klimaat Cursusduur: 1 dag

Deze cursus is bedoeld voor personen die willen werken met klimaatdata, GIS en feeling willen krijgen met wat er met het klimaat en de aarde gaande is.

Iedere 24 uur wordt de aarde volledig gescand met de familie van Sentinel-Satellieten. In deze cursus gaat u deze geodata met de Earth Observer bekijken en bestuderen. De data is door de tijd heen te bekijken en u kunt bijvoorbeeld zien dat het ijs op de toppen van de bergen aan het smelten is en dat de zoetwater bronnen kleiner worden en zelfs gaan opdrogen.

In deze cursus krijgt u een overzicht van de mogelijkheden van de Earth Observer. Tijdens de cursus ontvangt u een compact boekje in A5-formaat. In het boekje worden diverse oefeningen uitgelegd voor zowel beginnende- als de meer ervaren aarde observator.

De oefeningen worden uitgevoerd op recente geodata. De deelnemer krijgt daarbij feeling met wat er gaan de is met de aarde.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €795,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een introductie waarin de basisprincipes van het verzamelen van geodata wordt behandelt. Hierna gaat u zelf met geodata via Earth Observer aan de slag. Aan de hand van verschillende oefeningen bent u in staat om actuele klimaatdata te vinden en dit te analyseren.

  Leerdoelen

  • Bekend worden met de Earth Observer
  • Werken met Earth Observer en actuele klimaatdata
  • Feeling krijgen met de klimaatverandering en zelf GIS-analyses doen
  • Feeling krijgen hoe de aarde wordt gescand en wat met deze data gedaan kan worden
  • Met eigen ogen vaststellen wat er met op en om de aarde gaande is en bewust worden van klimaatverandering

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Aarde En Klimaat Observeren

  Deze cursus biedt kennis over het gebruik van Sentinel-satellieten en Earth Observer voor het observeren van aardse en klimatologische veranderingen.

  De cursus is ideaal voor startende en ervaren geo-specialisten, omscholers, en medewerkers van bedrijven in de geosector.

  We focussen op het gebruik van Earth Observer en andere observatietools voor het verzamelen en analyseren van geodata.

  Door het certificaat van deze cursus te behalen, toon je aan over actuele kennis van aardobservatie en klimaatverandering te beschikken, wat waardevol is in de geosector.

  Ja, de cursus bevat praktische oefeningen met recente geodata om je vaardigheden in aardobservatie te versterken.

  Je leert hoe je de effecten van klimaatverandering, zoals het smelten van ijs op bergtoppen en het opdrogen van zoetwaterbronnen, kunt observeren en analyseren.

  Deelnemers ontvangen een compact A5-formaat boekje met uitleg over diverse oefeningen voor zowel beginnende als ervaren aarde observatoren.

  Ja, de cursus bevat praktische oefeningen uitgevoerd op recente geodata, om deelnemers een realistisch beeld te geven van aardobservatie.

  De Earth Observer biedt een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden voor aardobservatie, waardoor deelnemers inzicht krijgen in actuele gegevens en trends.