Aarde en Klimaat Observeren

Klimaat Cursusduur: 1 dag

Deze cursus is bedoeld voor personen die willen werken met klimaatdata, GIS en feeling willen krijgen met wat er met het klimaat en de aarde gaande is.

Iedere 24 uur wordt de aarde volledig gescand met de familie van Sentinel-Satellieten. In deze cursus gaat u deze geodata met de Earth Observer bekijken en bestuderen. De data is door de tijd heen te bekijken en u kunt bijvoorbeeld zien dat het ijs op de toppen van de bergen aan het smelten is en dat de zoetwater bronnen kleiner worden en zelfs gaan opdrogen.

In deze cursus krijgt u een overzicht van de mogelijkheden van de Earth Observer. Tijdens de cursus ontvangt u een compact boekje in A5-formaat. In het boekje worden diverse oefeningen uitgelegd voor zowel beginnende- als de meer ervaren aarde observator.

De oefeningen worden uitgevoerd op recente geodata. De deelnemer krijgt daarbij feeling met wat er gaan de is met de aarde.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €795,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een introductie waarin de basisprincipes van het verzamelen van geodata wordt behandelt. Hierna gaat u zelf met geodata via Earth Observer aan de slag. Aan de hand van verschillende oefeningen bent u in staat om actuele klimaatdata te vinden en dit te analyseren.

  Leerdoelen

  • Bekend worden met de Earth Observer
  • Werken met Earth Observer en actuele klimaatdata
  • Feeling krijgen met de klimaatverandering en zelf GIS-analyses doen
  • Feeling krijgen hoe de aarde wordt gescand en wat met deze data gedaan kan worden
  • Met eigen ogen vaststellen wat er met op en om de aarde gaande is en bewust worden van klimaatverandering

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.