ArcGIS en Klimaat

Klimaat Cursusduur: 2 dagen

Deze cursus ArcGIS Klimaat is bedoeld voor mensen die willen werken met klimaatdata en GIS en feeling willen krijgen met wat er met het klimaat en de aarde gaande is.

Tijdens de cursus ArcGIS en Klimaat worden diverse oefeningen gedaan voor zowel beginnende als de meer ervaren ArcGIS gebruikers. De oefeningen worden uitgevoerd op recente klimaat geodata. De deelnemer krijgt daarbij feeling met wat er gaande is met de aarde.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Deze cursusdag is bedoeld om de deelnemers kennis te laten maken met ArcGIS, een krachtig geografisch informatiesysteem, en hoe het kan worden toegepast bij het werken met klimaatgegevens. Deelnemers zullen leren hoe ze ArcGIS kunnen gebruiken om klimaatgegevens te importeren, analyseren, visualiseren en ruimtelijke vragen over klimaatverandering te beantwoorden.

  Agenda van de cursusdag:

  • Inleiding tot ArcGIS
  • Verzamelen en importeren van klimaatgegevens
  • Analyseren en visualiseren van klimaatgegevens
  • Beantwoorden van ruimtelijke vragen over klimaatverandering

   

   

  Dag 2

  • Geo-ICT Training Center, Nederland - ArcGIS en KlmaatTijdens deze  cursusdag worden er praktische oefeningen gegeven, waarbij de deelnemers de geleerde concepten en technieken kunnen toepassen op echte klimaatgegevens. De cursus wordt meestal geleid door een ervaren GIS-specialist met expertise op het gebied van klimaatanalyse.
  • Aan het einde van de cursusdag hebben de deelnemers een basisbegrip van ArcGIS en zijn ze in staat om eenvoudige klimaatanalyses uit te voeren met behulp van deze software. Ze zullen in staat zijn om geografische gegevens te visualiseren, analyseren en interpreteren in het kader van klimaatonderzoek of gerelateerde projecten.

  Leerdoelen

  • Analyse van klimaatgegevens: Het doel is om te leren hoe je klimaatgegevens kunt analyseren met behulp van ArcGIS. Dit omvat het begrijpen van de verschillende soorten klimaatgegevens, zoals temperatuur, neerslag, windpatronen, enz., en hoe je deze gegevens kunt importeren en visualiseren in ArcGIS. Je leert hoe je ruimtelijke analyses kunt uitvoeren om patronen en trends in klimaatgegevens te identificeren, zoals het bepalen van de gemiddelde temperatuur per regio, het detecteren van veranderingen in neerslagpatronen, of het analyseren van klimaatextremen.
  • Ruimtelijke modellering en voorspellingen: Het leerdoel is om te leren hoe je ruimtelijke modellen kunt bouwen en toepassen om klimaatgerelateerde voorspellingen te doen met behulp van ArcGIS. Dit omvat het begrijpen van concepten zoals interpolatie, regressie en ruimtelijke autocorrelatie, en hoe je deze kunt toepassen op klimaatgegevens. Je leert hoe je voorspellingen kunt doen over toekomstige klimaatveranderingen en de impact ervan op het landschap en de ecosystemen.
  • Visualisatie van klimaatgegevens: Het doel is om te leren hoe je klimaatgegevens effectief kunt visualiseren met behulp van ArcGIS. Dit omvat het begrijpen van verschillende technieken en stijlregels om klimaatgegevens op kaarten weer te geven, zoals kleurgradaties, isolijnen, puntensymbolen, enz. Je leert hoe je animaties kunt maken om veranderingen in klimaatpatronen in de loop van de tijd te visualiseren en hoe je interactieve kaarten kunt maken om gebruikers in staat te stellen klimaatgegevens te verkennen.
  • Integratie van klimaatgegevens met andere gegevensbronnen: Het leerdoel is om te leren hoe je klimaatgegevens kunt integreren met andere gegevensbronnen in ArcGIS. Dit omvat het begrijpen van gegevensformaten en coördinatiesystemen, en hoe je klimaatgegevens kunt combineren met gegevens over landgebruik, bevolking, vegetatie, enz. Je leert hoe je ruimtelijke analyses kunt uitvoeren om de interactie tussen klimaat en andere factoren te begrijpen, zoals het identificeren van gebieden met hoge kwetsbaarheid voor klimaatverandering of het analyseren van de relatie tussen klimaat en landbouwproductiviteit.

   

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.