ArcGIS Desktop City Engine

GIS

GIS

In deze cursus leert u werken met de Esri CityEngine. Dit pakket biedt functionaliteit op het gebied van architectuur, stadsplanning, entertainment, simulatie en 3D-modellen.

Cursusduur: 2 dagen
0
0 studenten gingen je voor

Gegeven door:

Cursus ArcGIS City Engine

In de wondere wereld van geo-informatie en stadsplanning is het vermogen om niet alleen de fysieke ruimte te begrijpen, maar ook hoe deze te optimaliseren voor de toekomst, van cruciaal belang. GIS, of Geografische Informatiesystemen, staat centraal in deze inspanning, biedt krachtige tools voor het verzamelen, analyseren en visualiseren van geodata op manieren die vroeger onvoorstelbaar waren. Bij Geo-ICT begrijpen we de impact van deze technologieën op zowel lokale gemeenschappen als de bredere wereld. Onze Cursus ArcGIS Desktop City Engine is speciaal ontworpen om jou niet alleen de basis van GIS te leren, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen op de complexe uitdagingen van stadsplanning. Door middel van Esri CityEngine en ArcGIS Desktop openen we de deur naar de creatie van slimme, duurzame steden. Je leert hoe je basiskaarten kunt importeren, stedelijke ontwerpen kunt schetsen en realistische 3D-modellen kunt creëren die de basis vormen voor toekomstige ontwikkelingen. We streven ernaar je te motiveren en te inspireren om de grenzen van traditionele stadsplanning te verleggen en de kracht van GIS ten volle te benutten.

De basis van GIS

Het begrijpen van GIS (Geografische Informatiesystemen) is essentieel voor iedereen die zich bezighoudt met geo-informatie en stadsplanning. GIS is een krachtige tool die ons in staat stelt om geodata te verzamelen, te analyseren en visueel voor te stellen op manieren die diepgaande inzichten bieden in onze fysieke wereld. Aan de basis ligt het idee dat bijna alle informatie een locatiecomponent heeft, waardoor we complexe patronen en relaties kunnen zien en begrijpen. Door deze cursus biedt Geo-ICT je een solide fundament in het gebruik van ArcGIS Desktop, een toonaangevend softwarepakket in de wereld van GIS. Je leert niet alleen hoe je data verzamelt en interpreteert, maar ook hoe je deze informatie kunt omzetten in praktische toepassingen voor stadsontwerp en -planning. Dit deel van de cursus is ontworpen om je vertrouwd te maken met de kernconcepten van GIS, en je de tools te geven om deze kennis toe te passen in creatieve en innovatieve manieren.

Belang van stadsplanning in de moderne wereld

In het hart van moderne stadsplanning ligt de nadruk op duurzaamheid, waarbij het doel is om steden te ontwikkelen die economische, sociale en milieu-uitdagingen kunnen weerstaan en tegelijkertijd een hoge levenskwaliteit bieden. Deze benadering vereist een holistisch begrip van stedelijke ecosystemen, inclusief het beheer van natuurlijke hulpbronnen, verkeersstromen, en openbare ruimtes, allemaal ondersteund door geavanceerde GIS-technologieën zoals ArcGIS Desktop City Engine.

Het gebruik van geodata en geo-informatie staat centraal in dit proces, aangezien deze gegevens essentieel zijn voor het maken van geĂŻnformeerde beslissingen over stadsontwerp, van de plaatsing van groene ruimtes tot de ontwikkeling van efficiĂ«nte transportnetwerken. Stadsplanners en -ontwerpers kunnen met deze technologieĂ«n experimentele ontwerpen creĂ«ren, scenario’s simuleren, en de impact van hun plannen op de stedelijke omgeving en haar inwoners analyseren. Zo draagt de Cursus ArcGIS Desktop City Engine bij aan de opleiding van professionals die niet alleen steden bouwen, maar ook gemeenschappen vormgeven die veerkrachtig, inclusief en toekomstgericht zijn.

Wat je leert in de Cursus ArcGIS Desktop City Engine

Basisvaardigheden ArcGIS Desktop opfrissen

Het opfrissen van je basisvaardigheden in ArcGIS Desktop is een essentiële stap om volledig te kunnen profiteren van de geavanceerde mogelijkheden die GIS-technologie biedt. Voordat je duikt in de complexe wereld van stadsplanning en 3D-modellering met City Engine, is het belangrijk om een stevige basis te hebben. Deze cursus biedt je de kans om:

 • Data verzamelen en analyseren: Leer hoe je geografische data verzamelt, interpreteert, en visualiseert om inzicht te krijgen in diverse ruimtelijke vraagstukken.
 • Kaarten maken en delen: Ontdek hoe je informatieve en visueel aantrekkelijke kaarten maakt die je bevindingen duidelijk communiceren.

Buiten deze bulletpoints, zul je ook leren hoe je geodata kunt gebruiken voor het ontwerpen en plannen van stedelijke gebieden, en hoe je deze plannen kunt toetsen aan realistische scenario’s. Deze vaardigheden vormen de kern van wat je nodig hebt om succesvol steden van de toekomst te ontwerpen met behulp van ArcGIS Desktop en City Engine.

Creatief Steden Ontwerpen met de curus ArcGIS CityEngine

Esri CityEngine transformeert de manier waarop we denken over stadsplanning en ontwerp. Het biedt een uitgebreide suite aan tools voor het creëren van gedetailleerde, realistische 3D-stadsmodellen, die niet alleen visueel indrukwekkend zijn, maar ook analytisch waardevol. Door deze cursus duik je diep in de mogelijkheden van CityEngine, waaronder:

 • Geavanceerde modellering: Leer hoe je complexe stedelijke omgevingen ontwerpt met een hoge mate van detail.
 • Scenario-ontwikkeling: Experimenteer met verschillende stadsplanning scenario’s om de beste uitkomsten te identificeren.
 • Visualisatietechnieken: Maak gebruik van krachtige renderingtools om je ontwerpen tot leven te brengen.

Dit segment van de cursus moedigt je aan om creatief en innovatief te zijn, door technologie te gebruiken om vooruitstrevende oplossingen voor stadsplanning te ontwikkelen. Met CityEngine kun je verder gaan dan traditionele methodes, en echt innoveren in hoe steden worden vormgegeven en begrepen.

Geavanceerde renderingtechnieken voor realistische presentaties

Het beheersen van geavanceerde renderingtechnieken is cruciaal voor het creëren van realistische presentaties van stadsontwerpen. Deze technieken stellen je in staat om:

 • Details te benadrukken: Verfijn je modellen met texturen, lichteffecten en schaduwen die diepte en realisme toevoegen.
 • Interactiviteit te integreren: Maak je presentaties interactief, zodat belanghebbenden door de ontwerpen kunnen navigeren en deze vanuit verschillende perspectieven kunnen bekijken.

Deze vaardigheden zijn onmisbaar voor professionals in de geo-informatie en stadsplanning, omdat ze helpen om projecten op een overtuigende manier te visualiseren en te presenteren.

Waarom kiezen voor onze Cursus ArcGIS City Engine?

De Cursus ArcGIS Desktop City Engine bij Geo-ICT onderscheidt zich door een aantal sleutelfactoren die het een uitstekende keuze maken voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in geavanceerde stadsplanning en 3D-modellering:

 • Deskundige instructeurs: Leer van ervaren professionals die diepgaande kennis hebben van GIS en CityEngine.
 • Praktijkgerichte benadering: De cursus legt de nadruk op hands-on leren, zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen.
 • Flexibele leerpaden: Geschikt voor zowel beginners als gevorderden in GIS, met mogelijkheden om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Deze aspecten, gecombineerd met de focus op de nieuwste technologieën en methoden in geo-informatie en stadsplanning, maken de cursus een waardevolle investering voor je professionele ontwikkeling.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  €995,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  Samen creatief een stad ontwerpen is de rode draad in de cursus. Met CityEngine kunt u snel aanpassingen aan de architectonische stijl of andere kenmerken van uw stad  maken. U maakt meerdere gebiedsscenario’s.

  Dag 1

  • We zoeken een gebied waarin we willen bouwen
  • We importeren bestaande basiskaarten, straten, huizen, percelen en leidingen
  • We schetsen zelf objecten bij

  Dag 2

  • We voeg daken, meubilair, vegetatie en andere 3D-elementen toe
  • We maken er meer een 3D model van
  • We voegen extra details toe aan het 3D-model
  • We exporteren ons gemaakte 3D-stadsmodel naar het internet, VR-programma’s, game engines of een geodatabase.
  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Herhaling basisvaardigheden van ArcGIS Desktop
  • ArcGIS Desktop inzetten voor City Engine vraagstukken
  • Specifieke cases op uw domein uitvoeren
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over ArcGIS Desktop City Engine

  Dit is een 2-daagse training gericht op het gebruik van ArcGIS Desktop en Esri CityEngine voor het ontwerpen van steden en het creëren van 3D-modellen.

  De cursus is ideaal voor startende en ervaren geo-specialisten, bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen.

  De cursus biedt kennis over het importeren van basiskaarten, het ontwerpen van steden, en het gebruik van geavanceerde renderingtechnieken.

  Door het aanleren van essentiële vaardigheden in ArcGIS en CityEngine, verhoogt deze cursus je waarde als geo-specialist.

  Basiskennis van GIS is handig, maar niet strikt noodzakelijk.

  De focus op City Engine en de praktische toepassing in stadsplanning en architectuur onderscheidt deze cursus.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  Ja, na afronding ontvang je een certificaat dat je vaardigheden in ArcGIS Desktop City Engine bevestigt.

  Op de eerste dag ligt de focus op het creatief ontwerpen van een stad met CityEngine, inclusief het importeren van basiskaarten en het schetsen van objecten.

  De cursus start met een herhaling van basisvaardigheden in ArcGIS, gevolgd door specifieke cases en oefeningen gericht op jouw domein.