ArcGIS en Python

GIS Cursusduur: 3 dagen

Op verschillende plekken in ArcGIS  is het mogelijk om Python toe te passen, bijvoorbeeld voor het maken van eigen extensies, het maken en aanpassen van tools of het selecteren via python-expressies

Ten eerste gaan we kijken naar de positionering ten opzichte van vergelijkbare producten. Vervolgens gaan we kijken naar de belangrijkste eigenschappen en toepassingen van ArcGIS in samenwerking met Python. Daarna duiken we wat dieper in Python en al de verschillende programmeerconcepten die nodig zijn om met Python in ArcGIS te programmeren. We zullen verschillende datatypes gebruiken zoals lists, tuples en dictionaries. Binnen Python zorgt indentatie niet alleen voor structuur in de code, maar het heeft daadwerkelijk invloed op de manier van uitvoeren. Verder komen basisprincipes van programmeren aan bod. Denk hierbij aan control-flow statements en loops. Verder zullen we ook aandacht besteden aan Object Georiënteerd programmeren. Dit is een bepaalde manier van programmeren. Deze wordt veel gebruikt in ArcGIS.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1495,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie over functies en mogelijkheden van Python en ArcGIS. Hierna wordt er dieper ingegaan op de belangrijkste programmeerconcepten binnen Python zoals control-flow statements en loops. Hierna worden de datastructuren behandelt.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag wordt de theorie van de eerste dag in de praktijk gebracht. Aan de hand van oefeningen onder begeleiding van de docent wordt de basis gelegd om een eigen tool of applicatie in ArcGIS te maken met behulp van Python.

  Dag 3

  Op de laatste cursusdag wordt de lesstof van de voorgaande dagen kort herhaald. Hierna zal er dieper ingegaan worden op Object georiënteerd programmeren en kan er verder geoefend worden met het ontwikkelen van tools en applicaties.

  Leerdoelen

  • U heeft de vele mogelijkheden gezien die ArcGIS biedt
  • U bent in staat om zelf aan het werk te gaan met Python en in ArcGIS eigen tools en applicaties te maken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.