Cursus Python Basis

Software Ontwikkeling Cursusduur: 3 dagen

In de cursus Python Basis leert de cursist de verschillende aspecten van de taal Python en leert omgaan met de Python-standaardbibliotheek.

Tijdens de cursus Python Basis komen aan de hand van praktijkvoorbeelden verschillende onderwerpen aan bod. We beginnen met een installatie van Python. U zult leren hoe een project opgesteld kan worden, waarbij u gebruikt maakt van zelfgeschreven-, third-party- en built-in modules. In deze projecten zult u werken met lokale gegevens en krijgt u voorbeelden te zien van het verkrijgen van data via het internet (API’s). Gegevens zullen eerst worden opgeslagen in Python collecties (lijsten en dictionaries), waarna ook aandacht zal zijn voor Object Oriënted Programming en de veelgebruikte module Pandas. Om crashes tijdens het uitvoeren van python programma’s te voorkomen, zult u ook leren hoe u fouten met behulp van exceptions kunt afvangen.

Na afloop van deze cursus Python Basis bent u klaar voor het programmeren in Python. Wilt u nog verder leren? Dan zijn de cursussen Python Gevorderd of Python en Datascience een mooi vervolg op deze cursus.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1395,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling Cursus Python Basis

  Dag 1

  Tijdens deze eerste cursusdag van de cursus Python Basis zult u kennis maken met collecties (lijsten & dictionaires) en het definiëren van functies. Deze functies bevatten een x-aantal regels code die u met één aanroep op verschillende plaatsen in uw code kunt (her)gebruiken. Functies schrijven wordt veel in de praktijk gedaan, waardoor het ook niet altijd nodig is om zelf functionaliteit op te stellen. Daarom leert u welke functionaliteiten beschikbaar zijn in de built-in modules en hoe u extra onderdelen (third-party modules) kunt installeren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden (o.a. gegevens van het internet ophalen) leert u hoe deze modules gebruikt kunnen worden.

  Na deze dag kunt u:

  • nuttige functies schrijven en gebruiken.
  • de eigenschappen van de collectie data-typen van Python benoemen en deze datatypen gebruiken.
  • gebruik maken van verschillende built-in modules.
  • third-party packages installeren en gebruiken.
  • beschrijven hoe gegevens via het internet (via een API) met Python modules zijn op te halen.
  Dag 2

  Deze tweede dag staat in het teken van bestanden. Dit zijn onder andere het opsplitsen van uw python code naar zelfgemaakte modules/packages en het lezen/schrijven van tekstbestanden. Bij deze handelingen zult u merken dat de scripts groter en complexer beginnen te worden en dat meer data wordt verwerkt. Hierbij kunnen (onvoorziene) fouten ontstaan die uw programma’s doen vastlopen. Om crashes te voorkomen zult u leren hoe u exceptions kunt afvangen en zelf foutmeldingen kunt opstellen.

  Na deze dag kunt u:

  • een projectstructuur aanmaken door Python scripts op te delen naar verschillende modules.
  • met Python navigeren binnen een operating system (OS) en bestanden lezen/schrijven.
  • fouten tijdens het uitvoeren van code afvangen met exceptions.
  Dag 3

  Tijdens de laatste dag van de cursus Python Basis worden de puntjes op de i gezet. Dit is onder andere het combineren van onderwerpen uit voorgaande cursusdagen, maar ook de introductie van twee veel gebruikte Python onderdelen. Dit is het principe van object oriënted programming (OOP) en de third-party package Pandas. OOP is een programmeer paradigma waarmee u datastructuren kunt definiëren. Met deze datastructuren wordt geprobeerd om de echte wereld te modelleren naar digitale objecten. In deze objecten worden zowel data als functionaliteiten opgeslagen. Pandas is daarentegen een python package die veel wordt gebruikt voor het lezen-, bewerken-/analyseren- en het wegschrijven van gegevens.

  Na deze dag kunt u:

  • basisprincipes van Object Oriënted Programming beschrijven.
  • basisverwerkingen uitvoeren met de third-party package Pandas.

  Leerdoelen

  • De cursist kent de vele mogelijkheden van Python.
  • De cursist kent een groot aantal bibliotheken binnen Python.
  • De cursist kent een groot aantal specifieke Python concepten.
  • De cursist kan met behulp van Pythoncode eenvoudige problemen oplossen.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Python Basis

  In de Cursus Python Basis leer je de basisprincipes van Python, waaronder syntax, scriptingtaal, en het gebruik van de Python-standaardbibliotheek.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren professionals, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis in Python willen ontwikkelen.

  De Cursus Python Basis legt de fundamenten, terwijl Python Gevorderd dieper ingaat op geavanceerde onderwerpen zoals Datascience en Object Oriënted Programming.

  De cursus richt zich op het leren van Python en zijn bibliotheken, specifieke Python concepten, en het oplossen van eenvoudige problemen met Pythoncode.

  De cursus bestaat uit drie dagen, waarbij elke dag zich richt op verschillende aspecten van Python, zoals collecties, functies, en modules.

  Ja, na de cursus kun je tot twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan). Er zijn ook kortingen beschikbaar voor groepen.

  Beide opties zijn mogelijk. Je kunt per cursusdag beslissen of je naar de locatie komt of online deelneemt.

  Ja, de docent kan naar jouw locatie komen met de benodigde apparatuur.