Cursus Delphi Programmeren

Software Ontwikkeling Cursusduur: 3 dagen

In deze cursus leert u de basisprincipes van de programmeertaal Delphi.  

Delphi is een 4e generatie programmeertaal. Het is de opvolger van de taal Turbo Pascal. Delphi is een objectgeoriënteerde programmeertaal en was jarenlang één van de meest professionele ontwikkeltalen. Na deze cursus bent u in staat zelfstandig Delphi-programma’s te ontwikkelen. We zullen allereerst kennismaken met de software-ontwikkel omgeving Delphi. Ook zullen we projectstructuren aanbrengen. Delphi is zeer geschikt om zogenaamde Graphical User Interfaces (GUI) te maken. Bij het maken van GUI kom het component gebaseerd ontwikkelen aan bod. Dit houdt in dat we componenten gaan toevoegen aan de GUI. Hierbij kan je denken aan forms, event-handlers, properties, buttons, dialogs en menu’s. Daarnaast zal er gewerkt gaan worden met algemene programmeerprincipes. We gaan onze code structuren en we gaan loops en if statements toepassen om zo keuzes en herhaling in onze code te verwerken. Om component gebaseerd te coderen zullen we ook gaan werken met classes.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1495,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De eerste dag begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van Delphi worden besproken. Hierna gaat u met de docent de gehele software-ontwikkelomgeving doornemen zodat u uw weg in het programma kunt vinden. U gaat hierna meteen aan de slag met het ontwikkelen van een GUI. Aan de hand van oefeningen leert u uw eerste stappen te zetten bij het aanbrengen van projectstructuren en het het ontwikkelen van de GUI.

  Dag 2

  Op de tweede dag wordt er verder gewerkt aan het ontwikkelen van de GUI. U leert component gebaseerd ontwikkelen en aan de hand van opdrachten begint uw GUI steeds meer vorm te krijgen.

  Dag 3

  Tijdens de derde cursusdag gaat u uw GUI afronden. U leert de meer complexe functies van het software-ontwikkelomgeving gebruiken en sluit de cursus af met een volledig bruikbaar product.

  Leerdoelen

  • De student kan met behulp van Delphi eenvoudige GUI maken
  • Je kan de verschillende programmeerconcepten toepassen in de praktijk
  • Objecten
  • Constructors
  • Inheritance
  • Encapsulation
  • Polymorfisme
  • Als laatst zullen we gaan werken met Delphi in samenwerking met een database. We leren hierbij connecties opzetten, tabellen en query’s implementeren.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Delphi Programmeren

  Delphi Programmeren is een 4e generatie objectgeoriënteerde programmeertaal, bekend om zijn kracht in het ontwikkelen van GUI’s en component-gebaseerde software.

  Deze cursus is ideaal voor startende en ervaren geo-specialisten, omscholers, en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden in Delphi Programmeren willen ontwikkelen.

  De cursus omvat onderwerpen zoals Turbo Pascal, het ontwerpen van Delphi componenten, en het creëren van Graphical User Interfaces (GUI) met Delphi.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  De cursus omvat GUI-ontwikkeling, projectstructuren, component gebaseerd coderen, en algemene programmeerprincipes zoals loops en if-statements.

  De cursus duurt 3 dagen.

  Ja, de cursus bevat hands-on oefeningen, vooral gericht op GUI-ontwikkeling en het toepassen van programmeerprincipes.

  Ja, de cursus behandelt ook het werken met Delphi in combinatie met databases, inclusief het opzetten van connecties en implementeren van tabellen en query’s.