Cursus JAVA leren Programmeren

Software Ontwikkeling Cursusduur: 3 dagen

In deze cursus leert u de taal JAVA in de volle breedte kennen en u doet diverse opdrachten.

JAVA is een platformonafhankelijke, objectgeoriënteerde programmeertaal ontwikkeld door Sun Microsystems Inc. Tijdens deze training maakt u gebruik van een Eclipse ontwikkelomgeving. Allereerst kijken we naar de manier waarop JAVA code omgezet wordt in byte code. Daarna zal een introductie worden gegeven in objectgeoriënteerd programmeren. Hierbij komen onderwerpen als classes, objecten en constructors aan de orde. Om in JAVA daadwerkelijk programmatuur te schrijven zullen een aantal standaard programmeerconcepten begrepen moeten worden. Denk hierbij aan datatypes, variabelen, strings, arrays, flow control en expressies. Nadat er zowel een bredere kennis is ontstaan van objectgeoriënteerd programmeren en standaard programmeerconcepten kan er dieper worden ingegaan op objectgeoriënteerd programmeren.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1495,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling cursus JAVA Programmeren

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van JAVA worden benoemd. Hierna leert u de basisprincipes van het programmeren met JAVA. Aan de hand van oefeningen maakt u de eerste stappen om JAVA eigen te maken.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag ligt de focus op het object georiënteerd programmeren. U maakt diverse oefeningen onder begeleiding van de docent en leert u alle basisconcepten goed toepassen.

  Dag 3

  Op de laatste cursusdag leert u werken met de complexere functies van JAVA. U leert diverse tools gebruiken en maakt oefeningen. Aan het einde van deze cursusdag kunt u vaardig en zelfstandig met JAVA kunnen werken.

  Leerdoelen cursus JAVA Programmeren

  • De cursist kan zelfstandig JAVA-programmatuur schrijven
  • Je hebt kennis van basis programmeerconcepten
  • De cursist heeft een breder begrip gecreëerd van de mogelijkheden en de achtergrond van JAVA
  Kennis van de volgende onderwerpen:
  • Encapsulating data
  • Object references
  • Garbage collection
  • Overerving van classes
  • Method overloading en overriding
  • Polymorfisme
  • Abstract classes
  • Interfaces

  Als van al deze kennis meer begrip is ontwikkeld zullen een aantal extra onderwerpen worden uitgelegd. Denk hierbij aan exception handling, packages en import statements, filesystem I/O en de JAVA API.

  Na deze cursus bent u in staat om zelfstandig JAVA applicaties te schrijven. Ervaring met programmeren is niet noodzakelijk, maar kan u enorm helpen om de concepten makkelijker tot u te nemen. Cursus programmeren met Python geeft u extra handvatten hierbij.

  Wellicht heeft u ook interesse in:

  Na het voltooien van deze cursus kunt u zelfstandig JAVA-applicaties ontwerpen en ontwikkelen. Hoewel eerdere programmeerervaring nuttig kan zijn, is het niet essentieel. Bent u nieuw in de programmeerwereld? Overweeg dan onze cursussen in programmeren of de eerder genoemde Python programmeren cursus om uw vaardigheden verder te ontwikkelen.

  Voor wie is deze cursus bedoeld?

  De Cursus is ontworpen voor een breed scala aan deelnemers, waaronder:

  1. Beginners in Programmeren: Individuen die geen of minimale ervaring hebben met programmeren.
  2. Omscholers: Professionals uit andere sectoren die overwegen over te stappen naar de IT-sector en een sterke basis in JAVA willen opbouwen.
  3. Huidige Programmeurs: Programmeurs die al ervaring hebben met andere talen en hun vaardigheden willen uitbreiden met kennis van JAVA.
  4. Studenten: Universitaire of hogeschoolstudenten die JAVA willen kunnen, als aanvulling op hun huidige studie of om zich voor te bereiden op toekomstige carrièremogelijkheden.
  5. Bedrijfsprofessionals: Medewerkers die applicatieontwikkeling, softwaretesten of systeemintegratie in hun rol tegenkomen en die een goed begrip willen hebben van JAVA-programmering.
  6. Hobbyisten: Individuen die een passie hebben voor technologie en programmeren en die hun vaardigheden willen verbeteren of nieuwe projecten willen starten met behulp van JAVA.

  Ongeacht uw achtergrond of ervaringsniveau, deze cursus is zorgvuldig gestructureerd om u stap voor stap door de essentiële concepten van JAVA te leiden, waardoor u de kennis en vaardigheden verwerft die nodig zijn om effectief te programmeren.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.