Platform voor starters in de geosector

200 cursussen, 20 online supports, 60 moocs,

50 trainees, omscholers, specialisten en docenten

Leslocaties: Apeldoorn, Virtueel(online), In company 

Cursus: Leren Programmeren met Python

De cursus Leren Programmeren met Python duurt 2 dagen en kost € 895,- excl. BTW.

Omschrijving

Om Python goed te kunnen begrijpen gaat u onder begeleiding een aantal eenvoudige programma’s schrijven. 

Inhoud

De cursus is bestemd voor gebruikers die voor het eerst een programmeertaal willen leren. In deze cursus doet u ervaring op met het bedenken van oplossingen voor niet al te complexe problemen. U leert deze uitwerken in een gestructureerde programmeertaal. Voor deze cursus is geen voorkennis van programmeren nodig, maar een makkelijke omgang met de computer is wel van belang. Voor dit vak is analytisch vermogen, logisch redeneren en plezier in het oplossen van puzzels nodig. Bovendien is het kunnen overzien van veel kleine details belangrijk. U  krijgt te maken met types en expressies. Ook krijgt u een toekenningsopdracht, keuze-opdrachten en herhalingsopdrachten. Daarnaast gaat u leren werken met  I/O, arrays, en grafische interfaces. Na het volgen van de cursus kunt u de opgedane kennis in de praktijk toe passen. Bent u na deze cursus zo enthousiast geworden? Dan zou u de basiscursussen JAVA, C#, Python, C++ of COBOL kunnen gaan volgen.

Dagindeling cursus leren programmeren met Python

Dag 1

De cursus begint met een introductie over de functie en mogelijkheden van Python. Hierna gaat u zelf aan de slag. Samen met de docent maakt u oefeningen om het werken met types en expressies onder de knie te krijgen.

Dag 2

Op de tweede cursusdag gaat u verder met het werken met Python. U gaat werken met I/O, arrays en grafische interfaces. U leert ook hoe u het beste gestructureerd kunt programmeren en gaandeweg ontdekt u hoe problemen het best opgelost kunnen worden.

Leerdoelen

  • Je leert algoritmen bedenken en kan ze implementeren
  • De cursist leert gestructureerd te programmeren
  • Je krijgt inzicht in de manier waarop problemen kunnen worden opgelost met de computer
  • De cursist leert ook een groot aantal concepten binnen het programmeren kennen

    NeeJa