Python en Datascience

Artificial Intelligence Cursusduur: 4 dagen

Tijdens de cursus Python en Datascience leert u werken met de diverse packages ( NumPy, SciPy, Pandas) die voor datascience toepassingen erg  nuttig zijn. 

Het belang van data-analyse en data-science is enorm toegenomen en de programmeertaal Python is hierbij een van de belangrijkste hulpmiddelen geworden. Met behulp van een aantal gespecialiseerde bibliotheken, zoals NumPy, Pandas en Matplotlib, is Python uitgegroeid tot misschien wel het belangrijkste hulpmiddel voor het analyseren en visualiseren van allerlei data.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1999,- Excl. btw

  Cursusduur: 4 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Als eerste worden de Python syntax-aspecten behandeld. Deze zijn belangrijk bij Data Science-projecten. Variabelen, datatypes, functies, flow-control, comprehensions, classes, modules en packages worden besproken. Ook wordt ingegaan op de werking van de Jupyter notebooks, de IPython shell en het installeren van Python packages in Anaconda.

  Dag 2

  Vervolgens komt het NumPy package aan de orde, waarmee grote data sets zeer efficiënt verwerkt kunnen worden. Hierbij wordt NumPy’s ndarray object en zijn methodes besproken. Aandacht wordt besteed aan de verschillende array-manipulatietechnieken en speciale routines voor het ordenen, zoeken en vergelijken van data in matrices. Hierbij wordt ook de MatPlotlib library besproken. Deze is nauw geïntegreerd met NumPy en een zeer krachtig instrument vormt voor het creëren en plotten van complexe datarelaties.

  Dag 3

  Daarna is het de beurt aan het gebruik van Pandas voor data-analyse. De Pandas library introduceert twee nieuwe datastructures in Python, die gebruik maken van Numpy en daarom zeer snel zijn. De datastructures zijn DataFrame en Series en er wordt uitgebreid ingegaan op hoe u deze kunt gebruiken voor data-analyses bij het inspecteren, selecteren, filteren, combineren en groeperen van data.

  Dag 4

  Ten slotte wordt aandacht besteed aan de essentials van de SciPy library.

  De cursus maakt gebruik van vele voorbeelden uit de praktijk en laat zien hoe één-, twee- en driedimensionale datasets kunnen worden gevisualiseerd.

  De theorie wordt behandeld aan de hand van presentaties. Illustratieve demo’s verduidelijken de concepten verder. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen. Als ontwikkelomgeving wordt de Anaconda distributie met Jupyter notebooks gebruikt.

  Leerdoelen

  • De cursist kant verschillende datascience bibliotheken gebruiken om complexe analyses uit te voeren
  • De cursist kan zelfstandig verschillende analyses uitvoeren in Python

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.