Generatieve AI

GeoAI

GeoAI

In de cursus generatieve AI krijgt u een goed begrip ChatGPT, Ć©Ć©n van de krachtigste AI- taalmodellen die momenteel op de markt zijn.

Cursusduur: 2 dagen

Gegeven door:

Violet Bothof

Introductie tot Generatieve AI

Generatieve AI, een revolutionaire tak binnen de kunstmatige intelligentie, staat op het punt hoe wij interactie hebben met technologie te transformeren. Deze vorm van AI maakt het mogelijk om nieuwe, realistische data te genereren die niet eerder bestond, gebaseerd op bestaande gegevens. Denk hierbij aan het creƫren van afbeeldingen, tekst, muziek, en zelfs softwarecode die de karakteristieken van de invoerdata weerspiegelen, maar niet exact kopiƫren. Wat generatieve AI zo bijzonder maakt, is haar vermogen om te leren van enorme datasets en vervolgens iets compleet nieuws en unieks te produceren.

Deze technologie gebruikt geavanceerde algoritmen en modellen, zoals de bekende GPT (Generative Pre-trained Transformer) en DALL-E, om content te genereren die vaak niet van door mensen gemaakte content te onderscheiden is. Het potentieel van generatieve AI strekt zich uit over diverse sectoren, van het automatiseren van creatieve processen tot het verbeteren van zakelijke workflows, en biedt ongekende mogelijkheden voor innovatie en efficiƫntie.

In de context van Geo-ICT, waar de focus ligt op het toepassen van geodata en geo-informatie, opent generatieve AI nieuwe deuren. Het stelt ons in staat om complexe geografische data en patronen niet alleen te interpreteren en te analyseren, maar ook om nieuwe inzichten en scenario’s te genereren die helpen bij het oplossen van uitdagingen op het gebied van stedelijke planning, milieubeheer, en nog veel meer. Door de integratie van generatieve AI in Geo-ICT-oplossingen kunnen we complexe geodata transformeren in intuĆÆtieve, begrijpelijke en vooral bruikbare informatie.

Het enthousiasme rondom generatieve AI is niet ongegrond. Deze technologie biedt de belofte van een nieuw tijdperk van creativiteit en efficiƫntie, waarbij de grenzen tussen menselijke en kunstmatig gegenereerde content vervagen. Voor professionals in de geo-informatiesector betekent dit een kans om hun werk naar een hoger niveau te tillen, met tools die niet alleen de last van routinematige taken verlichten maar ook nieuwe perspectieven en oplossingen bieden voor aloude problemen.

De Cursus Generatieve AI bij Geo-ICT is niet zomaar een leermogelijkheid; het is een toegangspoort tot de toekomst van technologie. Door je te verdiepen in de basisprincipes en toepassingen van generatieve AI, zet je de eerste stap op een pad vol innovatie en ontdekking. Met Geo-ICT als je gids, ben je niet alleen getuige van de evolutie van deze baanbrekende technologie maar speel je ook een actieve rol in het vormgeven ervan.

Ontdek de wereld van Generatieve AI

Duik dieper in de wereld van generatieve AI en ontdek de grenzeloze mogelijkheden die deze technologie biedt. Generatieve AI is veel meer dan een tool; het is een nieuwe manier van denken over en werken met data. Van het automatiseren van ontwerpprocessen tot het creƫren van volledig nieuwe content, de toepassingen zijn zo divers als ze indrukwekkend zijn. Maar wat maakt generatieve AI nu echt speciaal? Het is haar vermogen om te leren van bestaande gegevens en op basis daarvan iets geheel nieuws en origineels te produceren. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor creativiteit en innovatie.

In het hart van generatieve AI liggen geavanceerde algoritmes die kunnen leren van gigantische hoeveelheden data. Deze algoritmes, zoals GPT voor tekstgeneratie of DALL-E voor beeldcreatie, zijn in staat om patronen, stijlen, en structuren te herkennen en na te bootsen. Dit betekent dat ze niet alleen kunnen genereren wat je vraagt, maar ook kunnen verrassen met resultaten die je niet voor mogelijk had gehouden. De kracht van generatieve AI ligt in haar flexibiliteit en de breedte van haar toepassingen, van het creƫren van realistische virtuele werelden voor gaming tot het automatiseren van repetitieve taken in de geo-informatiesector.

Voor professionals die werken met geo-informatie, biedt generatieve AI een bijzondere kans om de manier waarop we gegevens interpreteren en gebruiken te transformeren. Door AI-modellen te trainen met geodata, kunnen we nieuwe inzichten verkrijgen in stedelijke ontwikkeling, milieubeheer, en nog veel meer. Deze technologie kan helpen bij het voorspellen van toekomstige trends, het optimaliseren van logistieke operaties, en het verbeteren van besluitvormingsprocessen. Met generatieve AI kunnen we niet alleen bestaande data analyseren maar ook scenario’s genereren die ons helpen betere strategieĆ«n te ontwikkelen voor complexe uitdagingen.

Generatieve AI is geen verre toekomstmuziek meer; het is hier en nu, en het transformeert de manier waarop we werken, creƫren, en innoveren. Door deel te nemen aan de Cursus Generatieve AI bij Geo-ICT, stap je in een wereld waar technologie en creativiteit samenkomen om de grenzen van wat mogelijk is te verleggen. Je leert niet alleen over de technische aspecten van generatieve AI, maar je ontdekt ook hoe je deze krachtige tool kunt inzetten om echte problemen op te lossen en nieuwe mogelijkheden te creƫren in jouw vakgebied. Sta aan de vooravond van een nieuwe digitale revolutie en ontdek hoe jij met generatieve AI de toekomst kunt vormgeven.

De basisprincipes van Generatieve AI

Aan de basis van generatieve AI liggen enkele fundamentele principes die deze technologie zo krachtig en veelzijdig maken. Begrijpen hoe generatieve AI werkt, is essentieel om de potentie ervan volledig te kunnen benutten. Laten we eens duiken in enkele van deze basisprincipes:

 • Leervermogen van enorme datasets: Generatieve AI-modellen, zoals GPT en DALL-E, zijn getraind op gigantische datasets. Ze leren patronen, stijlen, en structuren herkennen in de data waarmee ze gevoed worden. Dit stelt ze in staat om nieuwe content te genereren die lijkt op de voorbeelddata, maar toch uniek is.
 • Zelfverbetering door feedbackloops: Een belangrijk aspect van generatieve AI is het vermogen om te leren en te verbeteren via feedbackloops. Door het model bloot te stellen aan kritiek op zijn output, kan het zichzelf aanpassen en verbeteren, wat resulteert in steeds nauwkeurigere en relevantere output.
 • Diversiteit in output: Een van de meest opwindende aspecten van generatieve AI is de diversiteit van de output. Hoewel het gebaseerd is op bestaande data, kan het resultaat verrassend en onvoorspelbaar zijn, waardoor creatieve en innovatieve oplossingen mogelijk worden.

Hier zijn enkele sleutelconcepten die je moet kennen:

 • Neurale netwerken: Dit zijn de bouwstenen van AI-modellen, geĆÆnspireerd door de neurale structuren van het menselijk brein. Ze kunnen complexe patronen herkennen en leren van voorbeelden.
 • Machine learning en deep learning: Deze termen verwijzen naar de methodes waarmee AI-modellen leren. Machine learning omvat algoritmen die leren van en zich aanpassen aan nieuwe data zonder expliciet geprogrammeerd te zijn voor specifieke taken. Deep learning is een subset van machine learning dat gebruikmaakt van neurale netwerken met meerdere lagen om nog complexere patronen te leren.
 • Natuurlijke taalverwerking (NLP): Een cruciaal onderdeel van generatieve AI, vooral relevant voor tekstgebaseerde applicaties zoals ChatGPT. NLP stelt computers in staat om menselijke taal te begrijpen, interpreteren, en genereren op een manier die natuurlijk aanvoelt.

Generatieve AI is niet alleen een technologische vooruitgang; het is een kunstvorm die creativiteit en innovatie ontsluit op manieren die we ons voorheen niet konden voorstellen. Of het nu gaat om het genereren van nieuwe muziek, het schrijven van teksten, of het ontwerpen van virtuele werelden, de mogelijkheden zijn eindeloos. En in de wereld van geo-informatie en geodata, biedt generatieve AI de mogelijkheid om complexe data te vertalen naar inzichtelijke, toegankelijke, en visueel aantrekkelijke informatie. Door deze basisprincipes te begrijpen, kun je de kracht van generatieve AI volledig benutten en toepassen in jouw vakgebied, waarbij je niet alleen bestaande problemen oplost, maar ook nieuwe mogelijkheden creƫert.

Wat ga je leren in de Cursus Generatieve AI

Vaardigheden en Kennis

In de cursus Generatieve AI bij Geo-ICT duik je niet alleen in de theorie achter deze fascinerende technologie, maar krijg je ook de kans om praktische vaardigheden en diepgaande kennis op te doen die essentieel zijn in het huidige digitale landschap. Het is een reis waarbij je leert hoe je de kracht van generatieve AI kunt benutten om innovatieve oplossingen te creƫren. Hier zijn enkele van de kernvaardigheden en kennisgebieden die je zult ontwikkelen:

 • Begrip van de basisprincipes van generatieve AI: Je krijgt een solide fundament in hoe generatieve AI werkt, inclusief de algoritmen en technieken die ten grondslag liggen aan deze technologie.
 • Toepassen van NLP voor taalgeneratie: Je leert hoe natuurlijke taalverwerking (NLP) kan worden gebruikt om tekst te genereren die nauwelijks van door mensen geschreven tekst te onderscheiden is.
 • Ontwikkeling van AI-gestuurde oplossingen: Je verwerft de vaardigheden om AI-modellen te ontwerpen en te trainen die specifieke problemen kunnen oplossen of taken kunnen automatiseren, vooral in de context van geo-informatie en geodata.
 • Inzicht in ethische overwegingen: Een belangrijk onderdeel van de cursus is het ontwikkelen van een begrip van de ethische implicaties van AI-technologie en hoe deze verantwoord te gebruiken.

Enkele specifieke kennisgebieden die je zult verkennen, omvatten:

 • Prompt engineering: Het effectief formuleren van prompts om de gewenste output van een AI-model te verkrijgen.
 • Integratie van AI in workflows: Het toepassen van AI-technologieĆ«n om bestaande bedrijfsprocessen te verbeteren en te automatiseren.
 • Beperkingen en uitdagingen van generatieve AI: Een realistisch beeld krijgen van wat generatieve AI wel en niet kan doen, inclusief de huidige beperkingen en potentiĆ«le toekomstige ontwikkelingen.

Door deze vaardigheden en kennis te ontwikkelen, ben je niet alleen in staat om de theoretische aspecten van generatieve AI te begrijpen, maar ook om deze kennis toe te passen in praktische scenario’s. Of je nu nieuwe manieren wilt ontdekken om geodata te gebruiken, innovatieve oplossingen wilt creĆ«ren voor complexe problemen, of gewoon je begrip van de nieuwste technologieĆ«n wilt verdiepen, de Cursus Generatieve AI bij Geo-ICT biedt je de tools en inzichten die je nodig hebt om te slagen in een steeds veranderende digitale wereld.

Praktijkgerichte toepassingen

Het ware potentieel van generatieve AI ontsluit zich pas echt wanneer je de theorie in de praktijk brengt. In de Cursus Generatieve AI bij Geo-ICT leer je niet alleen over de technologie achter generatieve AI, maar ook hoe je deze kunt toepassen in real-world scenario’s. De focus ligt op het bieden van praktische, hands-on ervaringen die je voorbereiden op het gebruik van generatieve AI in je eigen projecten en werkzaamheden. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe de vaardigheden en kennis die je opdoet tijdens de cursus kunnen worden toegepast:

 • Automatisering van contentcreatie: Gebruik generatieve AI om unieke en relevante content te genereren voor websites, blogs of sociale media. Dit kan variĆ«ren van het schrijven van artikelen tot het creĆ«ren van originele afbeeldingen.
 • Ontwikkeling van chatbots en virtuele assistenten: Implementeer geavanceerde chatbots die natuurlijke gesprekken kunnen voeren, klantvragen kunnen beantwoorden, en gepersonaliseerde aanbevelingen kunnen doen.
 • Verbetering van data-analyse: Pas generatieve AI toe om complexe datasets te analyseren en nieuwe inzichten te genereren, vooral nuttig in de geo-informatiesector voor het analyseren van geodata.
 • Ontwerp en creatie: Experimenteer met AI om innovatieve ontwerpen te creĆ«ren, van architecturale concepten tot grafisch ontwerp, door het gebruik van AI-gestuurde ontwerptools.

Praktijkvoorbeelden:

 • Scenario’s genereren voor stedelijke planning: Door generatieve AI te gebruiken, kun je realistische scenario’s genereren voor stedelijke ontwikkeling, waardoor planners betere beslissingen kunnen nemen met betrekking tot ruimtelijke ordening en infrastructuur.
 • Voorspellen van milieueffecten: Implementeer AI-modellen om de impact van verschillende milieubeleidsmaatregelen te voorspellen, wat cruciaal is voor duurzaamheidsinitiatieven.

Deze toepassingen illustreren hoe de kennis en vaardigheden die je verwerft in de Cursus Generatieve AI kunnen worden gebruikt om echte problemen op te lossen en innovatie te stimuleren. Of je nu geĆÆnteresseerd bent in het verbeteren van bedrijfsprocessen, het creĆ«ren van nieuwe gebruikerservaringen, of het bijdragen aan maatschappelijke en milieudoelstellingen, generatieve AI biedt een breed scala aan mogelijkheden. Door praktijkgericht te leren, rust Geo-ICT je uit met de tools en het vertrouwen om deze geavanceerde technologie toe te passen en te integreren in jouw vakgebied, waarbij je de kracht van geo-informatie en geodata ten volle benut.

Waarom kiezen voor onze Cursus Generatieve AI?

De keuze voor een cursus is een belangrijke beslissing, en bij Geo-ICT begrijpen we dat volledig. Onze Cursus Generatieve AI onderscheidt zich door een unieke combinatie van diepgang, praktische toepasbaarheid en een sterke focus op de toekomst van technologie. Maar waarom zou je specifiek voor onze cursus kiezen? Hier zijn enkele doorslaggevende redenen:

 • Deskundige instructeurs: Onze docenten zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar hebben ook praktische ervaring met de toepassing van generatieve AI in diverse sectoren, waaronder geo-informatie.
 • Praktijkgerichte leerervaring: Wij geloven sterk in ‘leren door te doen’. Onze cursus is ontworpen om je hands-on ervaring te geven met generatieve AI, zodat je niet alleen leert over de technologie, maar deze ook daadwerkelijk toepast op real-world projecten.
 • Actuele en toekomstgerichte inhoud: De wereld van AI ontwikkelt zich razendsnel. Onze cursus blijft up-to-date met de laatste ontwikkelingen en bereidt je voor op de toekomstige trends binnen generatieve AI.

Waarom Geo-ICT?

 • Toonaangevend in geo-informatietechnologie: Geo-ICT is een pionier op het gebied van geo-informatie. Onze expertise in deze sector zorgt voor een unieke invalshoek in hoe generatieve AI kan worden toegepast op geodata en geo-informatie, waardoor je vaardigheden ontwikkelt die zeer gewild zijn in de industrie.
 • Persoonlijke begeleiding: We houden onze klassen bewust klein om persoonlijke aandacht en begeleiding te garanderen. Dit betekent dat je directe feedback krijgt op je werk en vragen, wat essentieel is voor een effectieve leerervaring.
 • Netwerkmogelijkheden: Door je in te schrijven voor onze cursus, word je onderdeel van een gemeenschap van gelijkgestemden. Dit netwerk van professionals en enthousiastelingen op het gebied van AI en geo-informatie biedt uitstekende mogelijkheden voor samenwerking en carriĆØregroei.

Kiezen voor de Cursus Generatieve AI bij Geo-ICT betekent kiezen voor een cursus die niet alleen je kennis van generatieve AI verrijkt, maar je ook voorbereidt op de toekomstige uitdagingen en kansen in dit snelgroeiende veld. Of je nu je carriĆØre wilt versnellen, nieuwe vaardigheden wilt ontwikkelen of simpelweg je begrip van deze baanbrekende technologie wilt verdiepen, onze cursus biedt je de kennis, vaardigheden en het netwerk om je doelen te bereiken. Ontdek hoe je met generatieve AI de toekomst van geo-informatie en geodata kunt vormgeven en neem een voorsprong in een wereld waar technologie voortdurend evolueert.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  ā‚¬1095,- Excl. btw

  ā‚¬1095,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  Tijdens de eerste dag komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Introductie AI
  • Introductie ChatGPT
  • Prompt Engineering
  • Toepassen ChatGPT in het geo domein

  Dag 2

  Op de tweede dag komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Een geo case studie
  • API’s en Plugins
  • De AI achter ChatGPT
  • Ethiek
  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Kennen van de grondbeginselen van Generative AI en natuurlijke taalverwerking (NLP)
  • Kennis gemaakt met ChatGPT, de architectuur en de mogelijkheden om output te genereren
  • ChatGPT van andere chatbots kunnen onderscheiden
  • BegrijpenĀ  het supervised model, human reinforcement learning en proxity model
  • ChatGPT kunnen toepassen op verschillende zakelijke cases door het gebruikmaken van de 4 regels voor het werken met Generative AI
  • Kennen van het raamwerk van 5 vragen om een goede prompt te schrijven.
  • In staat zijn om ChatGPT te integreren in bestaande workflows en het potentieel ervan kunnen evalueren in verschillende business cases
  • De beperkingen, risico’s en ethische overwegingen van ChatGPT kunnen herkennen
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privƩ cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over Generatieve AI

  Deze cursus biedt inzicht in generatieve AI, met een focus op ChatGPT, en behandelt onderwerpen zoals taalmodellen, NLP, en prompt engineering.

  Generatieve AI richt zich op het creƫren van nieuwe content, zoals tekst of afbeeldingen, en in deze cursus ligt de focus op taalgeneratie en ChatGPT.

  Je leert over de werking en toepassing van AI taalmodellen, met speciale aandacht voor ChatGPT en zijn mogelijkheden.

  Prompt engineering gaat over het effectief formuleren van vragen of opdrachten aan AI-systemen, zoals ChatGPT, om de gewenste output te krijgen.

  De cursus behandelt hoe je generatieve AI, zoals ChatGPT, kunt integreren in bedrijfsprocessen en workflows.

  We bespreken de beperkingen en ethische overwegingen van generatieve AI, inclusief de risico’s van vooroordelen en privacykwesties.

  De cursus duurt 2 dagen en kost ā‚¬1095,- exclusief btw.

  Je leert over de relatie tussen generatieve AI en machine learning, inclusief supervised modellen en human reinforcement learning.

  Ja, je ontvangt een certificaat van Geo-ICT Training Center en hebt de optie voor een Nederlands AI Coalitie certificaat.

  We verkennen de toekomstige ontwikkelingen en trends in generatieve AI en de impact ervan op verschillende sectoren.