Machine Learning Python

GeoAI

GeoAI

In deze cursus wordt u bekend gemaakt met de belangrijkste terminologie binnen ML en leert u zelf ā€˜supervisedā€™ en ā€˜unsupervisedā€™ modellen te trainen met behulp van de Python-distributie Anaconda.

Cursusduur: 3 dagen

Gegeven door:

Violet Bothof

Introductie tot Machine Learning

Machine Learning (ML), een fascinerend veld binnen de kunstmatige intelligentie, richt zich op het ontwikkelen van algoritmes die patronen kunnen herkennen en leren van data, zonder expliciet geprogrammeerd te worden voor specifieke taken. Deze technologie vormt de basis van vele hedendaagse innovaties, waaronder geavanceerde aanbevelingssystemen, zelfrijdende auto’s, en efficiĆ«nte manieren om grote hoeveelheden gegevens te analyseren. Bij Geo-ICT omarmen we de kracht van Machine Learning om de potentie van geo-informatie en geodata volledig te benutten, waardoor we niet alleen nieuwe inzichten verkrijgen maar ook de manier waarop we beslissingen nemen transformeren.

Er zijn verschillende subcategorieƫn binnen Machine Learning, waaronder supervised learning, waarbij modellen getraind worden met gelabelde datasets; unsupervised learning, dat ongelabelde data gebruikt om patronen en trends te vinden; en reinforcement learning, waarbij systemen leren de beste acties te kiezen door middel van een beloningssysteem. Deze technieken stellen ons in staat om complexe problemen op te lossen en bieden een breed scala aan toepassingen, van het verbeteren van klantenservice met chatbots tot het ontwikkelen van efficiƫntere manieren om geodata te analyseren en te interpreteren.

Of je nu nieuw bent in de wereld van Machine Learning of je vaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, onze cursus “Machine Learning met Python” biedt een solide basis en een diepgaand begrip van hoe je de principes van ML kunt toepassen op echte problemen met behulp van geo-informatie. Duik met ons in de wereld van Machine Learning en ontdek hoe je gegevens niet alleen kunt begrijpen maar ook kunt transformeren in inzichtelijke acties die de wereld om ons heen vormgeven.

Wat is Machine Learning?

Machine Learning is een technologie die de manier waarop we werken met en denken over gegevens radicaal heeft veranderd. In de kern is Machine Learning een methode van data-analyse die automatisch analytische modelbouw mogelijk maakt. Het is gebaseerd op het idee dat systemen kunnen leren van gegevens, patronen kunnen identificeren en beslissingen kunnen nemen met minimale menselijke tussenkomst.

Door gebruik te maken van algoritmen die leren van data, stelt Machine Learning computers in staat om verborgen inzichten te vinden zonder dat ze expliciet geprogrammeerd hoeven te worden waar ze moeten zoeken. Dit concept is niet nieuw, maar het vermogen om automatisch toe te passen complexe wiskundige berekeningen op big data ā€“ over en weer, sneller en op grotere schaal ā€“ is een recente ontwikkeling.

Bij Geo-ICT passen we Machine Learning toe om de potentie van geo-informatie te maximaliseren. Door te leren van datasets, van satellietbeelden tot sensordata, kunnen onze modellen patronen herkennen en voorspellingen doen die cruciaal zijn voor geodata-analyse. Dit stelt ons in staat om niet alleen de fysieke wereld om ons heen beter te begrijpen maar ook om vooruit te plannen en te reageren op veranderingen op manieren die voorheen onmogelijk waren.

De kracht van Machine Learning binnen de context van geo-informatie ligt in zijn vermogen om de complexiteit van de natuurlijke en gebouwde omgeving te interpreteren en om te zetten in bruikbare inzichten. Of het nu gaat om het voorspellen van overstromingen op basis van weergegevens of het analyseren van stedelijke uitbreiding door tijdreeksanalyse van satellietbeelden, Machine Learning biedt ons de tools om gegevens op een dieper niveau te verkennen.

In onze cursus “Machine Learning met Python” duiken we dieper in hoe deze technologieĆ«n kunnen worden toegepast op geo-informatie. We verkennen hoe Machine Learning-modellen worden getraind, van supervised en unsupervised leren tot reinforcement learning, elk aangepast aan verschillende soorten gegevens en analytische vragen. Onze focus ligt op het praktisch toepassen van deze modellen met Python, de voorkeurstaal voor Machine Learning vanwege zijn eenvoud en flexibiliteit, samen met een rijke set aan bibliotheken zoals NumPy, SciPy, en pandas die de data-analyse en modelontwikkeling ondersteunen.

Belang van Python in Machine Learning

Python is onmiskenbaar de drijvende kracht achter de hedendaagse explosie van Machine Learning. Met zijn uitzonderlijke veelzijdigheid en kracht biedt Python ontwikkelaars van alle niveaus de gereedschappen om innovatieve ML-modellen te ontwikkelen die kunnen leren, patronen herkennen, en voorspellingen doen met een ongekende nauwkeurigheid. Hier zijn enkele kernpunten die het belang van Python in Machine Learning onderstrepen:

 • Toegankelijkheid en Eenvoud: Pythonā€™s eenvoudige syntax verlaagt de instapdrempel voor nieuwe programmeurs en vergemakkelijkt de samenwerking binnen teams. Dit maakt Python een uitstekende keuze voor het coderen van complexe algoritmen en machine learning modellen.
 • Rijke Bibliotheek Ondersteuning: Python schittert met een uitgebreid ecosysteem van bibliotheken zoals Scikit-Learn, NumPy, Pandas, en TensorFlow. Deze bibliotheken bieden vooraf gebouwde functies die essentieel zijn voor data-analyse, beeldverwerking, en natuurlijke taalverwerking, wat de ontwikkeling van machine learning modellen aanzienlijk versnelt.
 • Flexibiliteit: Python’s flexibiliteit maakt het mogelijk om te integreren met andere software en te draaien op vrijwel elk besturingssysteem. Deze compatibiliteit is cruciaal voor het ontwikkelen van machine learning modellen die in verschillende omgevingen moeten functioneren.
 • Actieve Gemeenschap: Een van de grootste voordelen van Python is zijn levendige gemeenschap. Deze gemeenschap draagt bij aan de continue ontwikkeling van nieuwe pakketten die het werken met machine learning vereenvoudigen, en biedt een schat aan kennis en ondersteuning voor zowel beginners als ervaren ontwikkelaars.

Hier zijn enkele praktische redenen waarom Python zo geliefd is in de machine learning gemeenschap:

 • Data Manipulatie: Met Python kun je gemakkelijk data verzamelen, opschonen, en manipuleren – een cruciale stap in elk machine learning project.
 • Model Ontwikkeling: Python maakt het eenvoudig om machine learning modellen te bouwen en te trainen, dankzij frameworks zoals Scikit-Learn. Deze tools abstracten veel van de complexiteit weg die komt kijken bij het ontwikkelen van machine learning algoritmen.
 • Visualisatie: Bibliotheken zoals Matplotlib en Seaborn bieden uitgebreide mogelijkheden voor data visualisatie, wat essentieel is voor het analyseren van modelprestaties en het interpreteren van resultaten.

Voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in Machine Learning met Python, is het essentieel om de basis te begrijpen van zowel de programmeertaal als de concepten van data. Beginnen met de basis van Python en geleidelijk je weg vinden door de geavanceerdere aspecten van Machine Learning is de sleutel tot succes. En dankzij de toegankelijke en uitgebreide middelen die beschikbaar zijn, is het nooit te laat om te beginnen met leren en te ontdekken wat je kunt bereiken met Python en Machine Learning.

Wat je Zult Leren in de Cursus Machine Learning met Python

Fundamentele ML-concepten en terminologie

Duikend in de wereld van Machine Learning (ML) onthullen we een schatkamer aan concepten en terminologie die de ruggengraat vormen van deze fascinerende technologie. Bij Geo-ICT erkennen we het belang van deze fundamenten in het begrijpen en toepassen van ML op geo-informatie. Enkele van de kernconcepten die je moet kennen, zijn:

 • Supervised en Unsupervised Learning: Deze termen beschrijven hoe modellen worden getraind. Supervised learning gebruikt gelabelde data, terwijl unsupervised learning patronen zoekt in ongelabelde data.
 • Classificatie en Regressie: Twee veelgebruikte taken in ML. Classificatie deelt data in categorieĆ«n in, terwijl regressie voorspellingen doet op basis van continue data.
 • Overfitting en Underfitting: Cruciale concepten die de prestaties van ML-modellen beĆÆnvloeden. Overfitting treedt op wanneer een model te complex is en te nauwkeurig past op de trainingsdata, terwijl underfitting gebeurt wanneer het model te simpel is.
 • Neural Networks en Deep Learning: Technieken voor het bouwen van complexe modellen die patronen kunnen herkennen in grote datasets.

Het beheersen van deze concepten en terminologie is essentieel voor iedereen die de mogelijkheden van Machine Learning wil verkennen en toepassen binnen het domein van geo-informatie. Door de principes van ML te begrijpen, kunnen we krachtige modellen ontwikkelen die ons helpen om dieper in te gaan op de complexiteit van gegevens en deze te transformeren in bruikbare inzichten.

Supervised en Unsupervised modellen trainen

In de wereld van Machine Learning (ML) vormen het trainen van supervised en unsupervised modellen de basis waarop onze begrips- en voorspellingskracht rust. Bij Geo-ICT leggen we de focus op deze twee cruciale technieken om de mogelijkheden van geo-informatie volledig te benutten. Laten we eens dieper ingaan op wat deze modellen inhouden en hoe ze worden getraind:

 • Supervised Learning: Bij deze methode worden modellen getraind met een dataset die zowel de invoer (features) als de gewenste uitvoer (labels) bevat. Het doel is voor het model om een verband te leren tussen de invoer en de uitvoer, zodat het nauwkeurige voorspellingen kan doen voor nieuwe, ongeziene data. Dit proces omvat:
  • Het verzamelen van gelabelde data: Waarbij elke datapunt een invoer en de bijbehorende uitvoer heeft.
  • Kenmerkextractie: Het selecteren van relevante kenmerken die het model helpen bij het maken van voorspellingen.
  • Modeltraining: Het aanpassen van de modelparameters zodat het de relatie tussen de kenmerken en de labels zo nauwkeurig mogelijk kan modelleren.
  • Evaluatie: Het testen van het model op een aparte set van data om de nauwkeurigheid te beoordelen.
 • Unsupervised Learning: In tegenstelling tot supervised learning, werkt unsupervised learning met datasets zonder gelabelde uitvoeren. Het doel is voor het model om zelfstandig structuur of patronen in de data te ontdekken. Dit kan zijn:
  • Clustering: Het groeperen van datapunten in clusters op basis van gelijkenis.
  • Dimensiereductie: Het verminderen van het aantal kenmerken in de dataset om de complexiteit te verminderen en de interpretatie te vergemakkelijken.
  • Associatieregels: Het identificeren van regels die beschrijven hoe items in een dataset met elkaar verbonden zijn.

De keuze tussen supervised en unsupervised learning hangt af van de aard van het probleem en de beschikbaarheid van gelabelde data. Bij Geo-ICT gebruiken we deze technieken om inzichten te verkrijgen uit complexe geo-data, van het classificeren van satellietbeelden tot het ontdekken van patronen in geografische informatiestromen.

Deze methoden stellen ons in staat om modellen te ontwikkelen die niet alleen de huidige staat van ons milieu kunnen interpreteren, maar ook toekomstige veranderingen kunnen voorspellen. Door het trainen van supervised en unsupervised modellen, ontsluiten we het volledige potentieel van machine learning voor geo-informatie, wat leidt tot innovatieve oplossingen voor zowel hedendaagse als toekomstige uitdagingen.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus Machine Learning met Python?

Bij Geo-ICT begrijpen we dat de keuze voor een cursus Machine Learning met Python meer is dan alleen het leren van een programmeertaal of het verkennen van een trendy technologie. Het gaat om het bouwen van een solide basis die je niet alleen voorbereidt op de huidige uitdagingen in de wereld van geo-informatie, maar je ook uitrust voor toekomstige innovaties. Hier zijn enkele redenen waarom onze cursus de perfecte keuze is voor jou:

 • Praktijkgerichte Aanpak: We geloven sterk in leren door te doen. Onze cursus is ontworpen met een hands-on aanpak, waarbij je werkt aan echte projecten en datasets. Dit zorgt ervoor dat je de theorieĆ«n die je leert meteen in de praktijk kunt brengen, waardoor je leerervaring zowel relevant als boeiend is.
 • Expert Instructeurs: Onze docenten zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar hebben ook jarenlange ervaring in het toepassen van Machine Learning binnen de context van geo-informatie. Ze brengen een schat aan kennis en praktijkervaring mee, waardoor je leert van de besten in het vak.
 • Flexibiliteit: We begrijpen dat onze studenten uit verschillende achtergronden komen en vaak een druk schema hebben. Daarom bieden we flexibele leeropties aan, inclusief zelfstudie en de mogelijkheid om de cursus online of in persoon te volgen.
 • Toegang tot de nieuwste technologieĆ«n: In onze cursus maak je gebruik van de nieuwste tools en technologieĆ«n in Machine Learning en Python. We zorgen ervoor dat je vertrouwd raakt met de belangrijkste bibliotheken en frameworks die momenteel in de industrie worden gebruikt, zoals Scikit-Learn, TensorFlow, en Pandas.
 • Community en Netwerk: Door je in te schrijven voor onze cursus, word je onderdeel van een levendige gemeenschap van gelijkgestemden en professionals. Dit biedt een uitstekende kans om te netwerken, ervaringen uit te wisselen en samen te werken aan projecten.
 • CarriĆØremogelijkheden: Afgestudeerden van onze cursus zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar Machine Learning-experts in de geo-sector. Of je nu je carriĆØre wilt versnellen of een nieuwe richting wilt inslaan, onze cursus biedt een stevig fundament om je ambities waar te maken.

Kiezen voor onze cursus Machine Learning met Python bij Geo-ICT betekent kiezen voor een toekomst waarin je uitgerust bent met de kennis, vaardigheden, en netwerken om te slagen in het snel evoluerende veld van geo-informatietechnologie. Ontdek de kracht van Machine Learning en open de deur naar onbegrensde mogelijkheden in de wereld van geo-data.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  ā‚¬1695,- Excl. btw

  ā‚¬1695,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  • Anaconda installeren;
  • Een Jupyter Notebook creĆ«ren;
  • De ML-libraries gebruiken;
  • Een model trainen op een dataset;
  • De resultaten presenteren met matplotlib.

  Dag 2

  • Classificatie;
  • Regressie;
  • Over- en underfitting;
  • Supervised-modellen, zoals KNN en decision trees.

  Dag 3

  • Uitdagingen;
  • Preprocessing en scaling;
  • Clustering;
  • Eindproject.
  Cursusduur: 3 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • U kent de belangrijkste terminologie binnen de ML;
  • U bent in staat om uw eigen data te pre-processen tot bruikbare trainingsdata;
  • U bent in staat zelfstandig ML-modellen te trainen en toe te passen;
  • U kunt het succes van uw model (objectief) evalueren;
  • U kunt grafische representaties maken van uw modellen.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privƩ cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over Machine Learning met Python

  Je duikt in de wereld van Machine Learning, leert over ‘supervised’ en ‘unsupervised’ modellen en hoe je deze traint met Python.

  Als je al wat ervaring hebt met Python en nieuwsgierig bent naar ML, is deze cursus voor jou! De cursus is geschikt voor zowel nieuwe talenten in de geo-sector als ervaren professionals.

  Je gaat aan de slag met top Python-libraries zoals Scikit-Learn en Jupyter Notebook, en leert alles over NumPy, SciPy, matplotlib en pandas.

  De cursus duurt 3 dagen.

  Zeker weten! Na de cursus kun je 2 weken lang al je vragen mailen aan de docent.

  Ja hoor, je kunt de cursus zowel fysiek als online via Google Meet bijwonen.

  Deze cursus kost ā‚¬1695,- exclusief btw.

  Ja, bij 3 personen krijg je 10% korting en vanaf 4 personen 15%.

  Geen zorgen, je kunt altijd een vervolgcursus volgen of kiezen voor onze 1-op-1 Online Support.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvangt je een certificaat, wat waardevol is voor jouw professionele ontwikkeling in de geosector.