Spatial Datascience met ArcGIS Pro

Machine Learning Cursusduur: 2 dagen

De cursus Spatial Datascience met ArcGIS Pro behandelt de integratie van geavanceerde ruimtelijke analysemethoden en datascience-technieken binnen het ArcGIS Pro-platform.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Spatial Datascience met ArcGIS ProDe cursus Spatial Datascience met ArcGIS Pro biedt deelnemers de mogelijkheid om diepgaand inzicht te krijgen in de geavanceerde ruimtelijke analyse- en datascience-mogelijkheden van het ArcGIS-platform. Tijdens de cursus leren studenten hoe ze complexe geospatiale problemen kunnen aanpakken door gebruik te maken van geostatistiek, ruimtelijke modellering, machine learning en ruimtelijke datavisualisatie. De nadruk ligt op het ontwikkelen van vaardigheden om ruimtelijke patronen te ontdekken, voorspellende modellen te bouwen en geavanceerde analyses uit te voeren met behulp van ArcGIS’s uitgebreide gereedschapsset. De cursus biedt ook praktische oefeningen om studenten vertrouwd te maken met het toepassen van datascience-technieken op echte geospatiale datasets en hen in staat te stellen effectief te communiceren over de resultaten van hun analyses.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Tijdens de eerste dag van de cursus “Spatial Analysis and Data Science Capability of ArcGIS” ligt de nadruk op het begrijpen van de basisprincipes van ruimtelijke analyse en datascience binnen het ArcGIS-platform. De dag begint met een overzicht van de geavanceerde analyse-tools die beschikbaar zijn in ArcGIS en hoe ze kunnen worden toegepast op geospatiale datasets. Studenten leren over geostatistische technieken, zoals kriging en puntpatroonanalyse, om ruimtelijke variabiliteit te begrijpen en te modelleren.

  In de middag worden basisbegrippen van machine learning en datascience geïntroduceerd, inclusief concepten zoals classificatie, regressie en clustering. Studenten krijgen inzicht in hoe deze technieken kunnen worden gebruikt om ruimtelijke patronen te identificeren en voorspellende modellen te bouwen. Praktische oefeningen stellen studenten in staat om gegevens te verkennen en eenvoudige analyses uit te voeren met behulp van ArcGIS-tools.

  Dag 2

  Op de tweede dag van de cursus gaan studenten dieper in op geavanceerde ruimtelijke analyse- en datascience-technieken. De ochtend begint met een diepgaandere verkenning van machine learning-algoritmen die specifiek geschikt zijn voor geospatiale gegevens, zoals beslissingsbomen en ruimtelijke regressie. Deelnemers leren hoe ze deze algoritmen kunnen toepassen op complexe datasets en hoe ze de resultaten kunnen evalueren.

  In de middag worden ruimtelijke visualisatie-technieken behandeld om de resultaten van analyses effectief te communiceren. Studenten leren hoe ze kaarten kunnen ontwerpen die ruimtelijke patronen en voorspellingen visueel weergeven. De cursus wordt afgesloten met praktische casestudy’s waarin studenten worden uitgedaagd om geavanceerde ruimtelijke analyses en datascience-toepassingen uit te voeren op complexe reële datasets.

  Tegen het einde van de cursus hebben studenten een grondig begrip van de geavanceerde mogelijkheden van ruimtelijke analyse en datascience binnen ArcGIS. Ze zullen in staat zijn om complexe geospatiale vraagstukken aan te pakken door gebruik te maken van geavanceerde technieken en de resultaten effectief te communiceren.

  Leerdoelen

  • Verkenning van Geospatiale Analyse en Datascience-mogelijkheden in ArcGIS: Leerdoel: Aan het einde van de cursus kunnen deelnemers verschillende geavanceerde geospatiale analyse- en datascience-methoden toepassen binnen het ArcGIS-platform om complexe ruimtelijke problemen aan te pakken.
  • Verwerven van Fundamentele Kennis van Ruimtelijke Datascience: Leerdoel: Na afronding van de cursus moeten deelnemers in staat zijn om de kernconcepten en -technieken van ruimtelijke datascience te begrijpen, inclusief geostatistiek, machine learning en ruimtelijke visualisatie.
  • Verbetering van Probleemoplossende Vaardigheden: Leerdoel: Aan het einde van de cursus moeten deelnemers in staat zijn om complexe geospatiale problemen te analyseren, relevante gegevens te identificeren en geavanceerde analysetechnieken te gebruiken om oplossingen te genereren.
  • Verkennen van ArcGIS-technologie voor Uitvoeren van Ruimtelijke Analyse: Leerdoel: Na de cursus moeten deelnemers vertrouwd zijn met de geavanceerde analyse-instrumenten die beschikbaar zijn in ArcGIS en hoe deze technologie kan worden ingezet voor ruimtelijke analyse en datascience-toepassingen.
  • Ontwikkelen van Communicatievaardigheden voor Resultaten: Leerdoel: Na de cursus zouden deelnemers in staat moeten zijn om de resultaten van geospatiale analyses en datascience-processen effectief te communiceren door middel van goed ontworpen kaarten, visuele presentaties en heldere interpretaties.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.