Deep Learning in ArcGIS Pro

Machine Learning Cursusduur: 2 dagen

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die Deep Learning willen toepassen in ArcGIS Pro.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Deep Learning in ArcGIS ProDe cursus behandelt de integratie van diep leren (deep learning) technieken binnen het ArcGIS Pro-platform. De cursus richt zich op het begrijpen en toepassen van neurale netwerken voor taken zoals beeldclassificatie, objectdetectie en segmentatie binnen geospatiale analyses. Studenten leren hoe ze deep learning-modellen kunnen trainen en implementeren met behulp van de tools en mogelijkheden die ArcGIS Pro biedt. De cursus behandelt ook het verzamelen, voorbereiden en labelen van geospatiale gegevens voor gebruik in diep leren toepassingen. Tegen het einde van de cursus hebben studenten de kennis en vaardigheden om complexe geospatiale analyses uit te voeren met behulp van deep learning technieken in ArcGIS Pro.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Tijdens de eerste dag van de cursus worden de basisprincipes van deep learning geïntroduceerd. Studenten krijgen inzicht in wat neurale netwerken zijn, hoe ze werken en waarom ze geschikt zijn voor geospatiale analyses. De dag begint met een overzicht van ArcGIS Pro en de beschikbare tools voor deep learning. Daarna ligt de focus op het verzamelen en voorbereiden van geospatiale gegevens voor gebruik in deep learning-modellen. Studenten leren hoe ze gegevens kunnen labelen en annoteren om een trainingsdataset te creëren. De dag eindigt met praktische oefeningen waarbij studenten hun eerste deep learning-model trainen voor eenvoudige beeldclassificatie.

  Dag 2

  Op de tweede dag van de cursus verdiepen studenten hun begrip van deep learning-toepassingen binnen ArcGIS Pro. De ochtend begint met een diepgaandere duik in het trainen van complexere modellen voor taken zoals objectdetectie en segmentatie. Studenten leren over architectuurkeuzes, hyperparameterinstellingen en technieken om overfitting te voorkomen. In de middag worden geavanceerde onderwerpen behandeld, zoals het finetunen van voorgetrainde modellen, het gebruik van overdracht van leerfuncties en het implementeren van deep learning-modellen in real-world scenario’s. Praktische labs stellen studenten in staat om hands-on ervaring op te doen met deze geavanceerde technieken. De cursus wordt afgesloten met een overzicht van best practices, mogelijke uitdagingen en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van deep learning in geospatiale analyses.

  Leerdoelen

  • Begrijpen van Deep Learning Fundamentals: Aan het einde van de cursus moeten studenten een stevige basis hebben in de basisprincipes van deep learning. Dit omvat het begrijpen van neurale netwerken, activatiefuncties, lagenarchitectuur en de concepten van training en optimalisatie.
  • Geospatiale Data Voorbereiding en Labeling: Studenten moeten in staat zijn om geospatiale gegevens te verzamelen, voor te bereiden en te labelen voor gebruik in deep learning-modellen. Dit omvat technieken voor gegevensverzameling, data cleaning, en het handmatig of automatisch labelen van gegevens.
  • Trainen en Finetunen van Deep Learning-Modellen: Na de cursus moeten studenten in staat zijn om deep learning-modellen te trainen voor geospatiale analyses met behulp van ArcGIS Pro-tools. Dit omvat het begrijpen van modelarchitectuur, hyperparameterinstellingen en methoden om modellen te finetunen voor specifieke taken.
  • Toepassen van Deep Learning in Geospatiale Analyse: Studenten moeten de mogelijkheid ontwikkelen om deep learning-modellen te implementeren in echte geospatiale analyses. Ze moeten begrijpen hoe ze getrainde modellen kunnen gebruiken voor taken zoals beeldclassificatie, objectdetectie en segmentatie binnen het ArcGIS Pro-platform.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.