Cursus Leren Programmeren met Python

Software Ontwikkeling Cursusduur: 2 dagen

In de cursus Leren programmeren met Python gaat u onder begeleiding een aantal eenvoudige Python programma’s schrijven. 

De cursus Leren programmeren met Python is bestemd voor gebruikers die voor het eerst een programmeertaal willen leren. In deze cursus doet u ervaring op met het bedenken van oplossingen voor niet al te complexe problemen. U leert deze uitwerken in een gestructureerde programmeertaal. Voor deze cursus is geen voorkennis van programmeren nodig, maar een makkelijke omgang met de computer is wel van belang. Voor dit vak is analytisch vermogen, logisch redeneren en plezier in het oplossen van puzzels nodig. Bovendien is het kunnen overzien van veel kleine details belangrijk. U  krijgt te maken met types en expressies. Ook krijgt u een toekenningsopdracht, keuze-opdrachten en herhalingsopdrachten. Daarnaast gaat u leren werken met  I/O, arrays, en grafische interfaces. Na het volgen van de cursus kunt u de opgedane kennis in de praktijk toe passen. Bent u na deze cursus zo enthousiast geworden? Dan zou u de basiscursussen JAVA, C#, Python, C++ of COBOL kunnen gaan volgen.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Leren programmeren met Python

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling Cursus Leren Programmeren met Python in 2 dagen

  Dag 1

  De cursus begint met een introductie over de functie en mogelijkheden van Python. Hierna gaat u zelf aan de slag. Samen met de docent maakt u oefeningen om het werken met types en expressies onder de knie te krijgen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag gaat u verder met het werken met Python. U gaat werken met I/O, arrays en grafische interfaces. U leert ook hoe u het beste gestructureerd kunt programmeren en gaandeweg ontdekt u hoe problemen het best opgelost kunnen worden.

  Leerdoelen Cursus Leren Programmeren met Python

  • Je leert algoritmen bedenken en kan ze implementeren
  • De cursist leert gestructureerd te programmeren
  • Je krijgt inzicht in de manier waarop problemen kunnen worden opgelost met de computer
  • De cursist leert ook een groot aantal concepten binnen het programmeren kennen

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Leren Programmeren met Python

  Deze cursus biedt een grondige introductie in Python programmeren, specifiek gericht op toepassingen binnen de geosector. Het is een 2-daagse training die zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden omvat.

  Ja, de cursus is ontworpen voor zowel beginners als degenen die hun bestaande kennis willen uitbreiden. De cursus begint met de basisprincipes van Python en bouwt geleidelijk op naar meer geavanceerde onderwerpen.

  De cursus ‘Leren Programmeren Met Python’ wordt zowel online als op locatie aangeboden, waardoor deelnemers kunnen kiezen wat het beste bij hun behoeften past.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  Deze cursus is ideaal voor beginners die voor het eerst willen leren programmeren, maar ook nuttig voor degenen die hun programmeervaardigheden willen opfrissen. Geen voorkennis van programmeren is vereist, maar basis computerkennis en analytisch vermogen zijn belangrijk.

  De cursus omvat het werken met types en expressies, toekenningsopdrachten, keuze-opdrachten, herhalingsopdrachten, I/O, arrays, en grafische interfaces. Dit biedt een solide basis voor het programmeren in Python.

  De cursus duurt twee dagen. Dag 1 begint met een introductie over Python, gevolgd door praktische oefeningen. De exacte dagindeling kan variëren, afhankelijk van de voortgang en interactie van de cursisten.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail. Voor praktische problemen bieden we ook de mogelijkheid van Online Support met 1-op-1 maatwerk les.

  Ja, Geo-ICT Training Center biedt de mogelijkheid om de cursus op locatie van het bedrijf te geven. Neem contact op via info@geo-ict.nl voor een offerte en het plannen van de lesdagen.