Cursus Leren Programmeren met Python

Software Ontwikkeling

Software Ontwikkeling

In de cursus Leren programmeren met Python gaat u onder begeleiding een aantal eenvoudige Python programma’s schrijven. 

Cursusduur: 2 dagen
4.5
5 studenten gingen je voor

Introductie tot Programmeren

Geo-ICT Training Center, Nederland - Leren programmeren met Python

In de wondere wereld van de technologie speelt programmeren een cruciale rol, en Python staat bekend als een van de meest toegankelijke en veelzijdige programmeertalen die er zijn. Deze taal, geliefd om zijn eenvoudige syntax en veelzijdigheid, dient als een perfect startpunt voor iedereen die de basis van coderen wil begrijpen en toepassen in verschillende domeinen, waaronder geo-informatie en geodata.

Programmeren met Python biedt de unieke kans om niet alleen de logica achter het coderen te begrijpen maar ook om praktische vaardigheden te ontwikkelen die toepasbaar zijn in een breed scala aan beroepen en projecten. Door deze taal te leren, open je de deur naar een wereld waarin je digitale ideeën tot leven kunt brengen, van het automatiseren van eenvoudige taken tot het analyseren van complexe datasets.

De cursus bij Geo-ICT is ontworpen om je niet alleen vertrouwd te maken met de basisprincipes van programmeren maar ook om je te inspireren om deze kennis toe te passen in je professionele leven, met een focus op de geo-sector. Dit maakt het een onmisbare stap voor iedereen die geïnteresseerd is in het verrijken van hun vaardigheden met programmeren, specifiek met Python, en die een toekomst wil opbouwen in het brede veld van geo-informatietechnologie.

Ben je na het volgen van deze cursus enthousiast geworden? Dan kan je de cursussen JAVA Programmeren, C# Programmeren, Python Basis of C++ Programmeren ook volgen.

De Essentie van Programmeren

De kern van programmeren ligt in het vermogen om problemen op te lossen en ideeën tot leven te brengen. Het is een proces waarbij je leert denken als een computer, maar ook hoe je met behulp van code de computer kunt laten doen wat jij wilt. Het gaat niet alleen om het schrijven van code; het is een manier van denken, een benadering om complexe vraagstukken te vereenvoudigen en op te lossen. Bij Geo-ICT leer je deze vaardigheden praktisch toe te passen, met een bijzondere focus op geo-informatie en geodata, twee gebieden die steeds belangrijker worden in onze hedendaagse samenleving. Door het leren programmeren met Python, krijg je de tools in handen om niet alleen efficiënte, maar ook innovatieve oplossingen te creëren voor uitdagingen binnen en buiten de geo-sector. Dit fundament is cruciaal voor iedereen die zich wil ontwikkelen in de technologische wereld van vandaag.

Waarom Python een Ideale Keuze is

Python wordt geprezen om zijn eenvoudig te begrijpen syntax en veelzijdigheid, wat het een ideale eerste programmeertaal maakt. Of je nu werkt aan data-analyse, webontwikkeling, automatisering, of de verwerking van geo-informatie, Python biedt de gereedschappen om efficiënt en effectief te werken. Het wordt ondersteund door een uitgebreide gemeenschap, wat betekent dat er een schat aan bronnen en bibliotheken beschikbaar is om je projecten te verrijken. Door de focus op Python, zorgt Geo-ICT ervoor dat je een sterke basis hebt in een taal die breed toepasbaar is in de industrie en bijdraagt aan je veelzijdigheid als professional.

Wat je Zult Leren in de Cursus Leren Programmeren met Python

Basisprincipes van Python

Aan de basis van het leren programmeren met Python staan enkele fundamentele concepten die essentieel zijn voor elke beginnende programmeur. Deze basisprincipes omvatten variabelen, datatypen, controlestructuren zoals lussen en condities, en functies. Het begrijpen van deze concepten is cruciaal om te kunnen bouwen aan complexere projecten en toepassingen. Bij Geo-ICT wordt speciale aandacht besteed aan hoe deze principes toegepast kunnen worden in projecten die gerelateerd zijn aan geo-informatie en geodata, wat de cursus bijzonder relevant maakt voor de geo-sector.

Van Eenvoudige Programma’s tot Complexe Oplossingen

Python maakt een soepele overgang mogelijk van eenvoudige scripts tot complexe toepassingen, door zijn schaalbare en modulaire natuur. In de cursus bij Geo-ICT begin je met de basis en bouw je geleidelijk aan kennis op om complexe problemen op te lossen. Dit proces benadrukt niet alleen het belang van een sterke fundament in programmeren, maar ook hoe deze vaardigheden toegepast kunnen worden in het analyseren en verwerken van geo-informatie en geodata. Hierdoor krijg je een diepgaand begrip van hoe programmeren kan bijdragen aan innovatieve oplossingen in diverse velden.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus Leren Programmeren met Python?

Kiezen voor de cursus “Leren Programmeren met Python” bij Geo-ICT betekent kiezen voor een leerervaring die niet alleen technisch inzichtelijk is, maar ook praktisch toepasbaar in het brede veld van geo-informatie. Deze cursus onderscheidt zich door:

 • Een praktijkgerichte aanpak: Je leert door te doen, met projecten die direct betrekking hebben op real-world scenario’s.
 • Toegang tot ervaren docenten: Experts met jarenlange ervaring in zowel programmeren als de toepassing binnen de geo-sector.
 • Flexibele leermodaliteiten: Of je nu de voorkeur geeft aan online leren of persoonlijk contact, er is een optie die bij je past.

Door deze elementen te combineren, biedt Geo-ICT een unieke leerervaring die je voorbereidt op de uitdagingen en kansen in de wereld van geo-informatietechnologie.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €895,- Excl. btw

  €895,- Excl. btw

  Dagindeling Cursus Leren Programmeren met Python in 2 dagen

  Dag 1

  De cursus begint met een introductie over de functie en mogelijkheden van Python. Hierna gaat u zelf aan de slag. Samen met de docent maakt u oefeningen om het werken met types en expressies onder de knie te krijgen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag gaat u verder met het werken met Python. U gaat werken met I/O, arrays en grafische interfaces. U leert ook hoe u het beste gestructureerd kunt programmeren en gaandeweg ontdekt u hoe problemen het best opgelost kunnen worden.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen Cursus Leren Programmeren met Python

  • Je leert algoritmen bedenken en kan ze implementeren
  • De cursist leert gestructureerd te programmeren
  • Je krijgt inzicht in de manier waarop problemen kunnen worden opgelost met de computer
  • De cursist leert ook een groot aantal concepten binnen het programmeren kennen

  Trainers

  Julian Hoogvorst

  ArcGIS, QGIS, FME
  4.2    
  11 beoordelingen
  38 studenten gingen je voor

  Cas Poelenije

  Geodata Science
  4.2    
  15 beoordelingen
  24 studenten gingen je voor


  Anoniem

  6 maanden geleden

  Anoniem

  1 jaar geleden

  Anoniem

  2 jaren geleden

  Anoniem

  2 jaren geleden
  Bekijk alle reviews
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over Leren Programmeren met Python

  Deze cursus biedt een grondige introductie in Python programmeren, specifiek gericht op toepassingen binnen de geosector. Het is een 2-daagse training die zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden omvat.

  Ja, de cursus is ontworpen voor zowel beginners als degenen die hun bestaande kennis willen uitbreiden. De cursus begint met de basisprincipes van Python en bouwt geleidelijk op naar meer geavanceerde onderwerpen.

  De cursus ‘Leren Programmeren Met Python’ wordt zowel online als op locatie aangeboden, waardoor deelnemers kunnen kiezen wat het beste bij hun behoeften past.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  Deze cursus is ideaal voor beginners die voor het eerst willen leren programmeren, maar ook nuttig voor degenen die hun programmeervaardigheden willen opfrissen. Geen voorkennis van programmeren is vereist, maar basis computerkennis en analytisch vermogen zijn belangrijk.

  De cursus omvat het werken met types en expressies, toekenningsopdrachten, keuze-opdrachten, herhalingsopdrachten, I/O, arrays, en grafische interfaces. Dit biedt een solide basis voor het programmeren in Python.

  De cursus duurt twee dagen. Dag 1 begint met een introductie over Python, gevolgd door praktische oefeningen. De exacte dagindeling kan variëren, afhankelijk van de voortgang en interactie van de cursisten.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail. Voor praktische problemen bieden we ook de mogelijkheid van Online Support met 1-op-1 maatwerk les.

  Ja, Geo-ICT Training Center biedt de mogelijkheid om de cursus op locatie van het bedrijf te geven. Neem contact op via info@geo-ict.nl voor een offerte en het plannen van de lesdagen.