Python en Arduino

Software Ontwikkeling Cursusduur: 2 dagen

In de Cursus Python en Arduino leert de cursist microcontrollers en slimme objecten te bouwen.

In de cursus Python en Arduino leert de cursus dat het met Arduino is het mogelijk om objecten te creëren die reageren op hun omgeving door middel van inputsignalen. De Arduino kan hierop reageren met outputsignalen. De input kan gegenereerd worden door middel van schakelaars, lichtsensoren, bewegingsmeters, afstandsmeters, temperatuursensoren of op basis van commando’s van het internet. Dit kan verder uitgebreid worden met andere sensoren. Tijdens de cursus leer je de basis om met Python te kunnen programmeren. De Arduino zelf heeft ook een eigen taal (Arduino) die ook in de cursus wordt besproken. Na deze twee onderdelen zal er geprogrammeerd gaan worden op de Arduino met behulp van Python.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De eerste cursusdag begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van de Arduino worden besproken. U leert op welke signaleren een Arduino kan reageren. Ook worden de basisprincipes van het programmeren met Python geleerd en leert u de taal van de Arduino. U krijgt deze dag oefeningen om het programmeren met Python onder de knie te krijgen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag leert u hoe een Arduino geprogrammeerd kan worden en welke stappen daarvoor nodig zijn. U bouwt deze dag aan de hand van opdrachten een eigen programma voor de Arduino.

  Leerdoelen

  • Leerdoel 1: Basiskennis van Python verwerven
   • Begrijpen van de syntaxis en basisconcepten van de Python-programmeertaal.
   • Kennis opdoen van variabelen, datatypes, operators en controlestructuren in Python.
   • In staat zijn om eenvoudige Python-programma’s te schrijven en uit te voeren.
  • Leerdoel 2: Vertrouwd raken met de Arduino-omgeving
   • Begrijpen hoe Arduino-boards werken en hoe ze kunnen communiceren met de computer.
   • Leren hoe je de Arduino-software kunt installeren en configureren.
   • Vertrouwd raken met de Arduino-ontwikkelomgeving en het uploaden van programma’s naar Arduino-boards.
  • Leerdoel 3: Integratie van Python – Arduino
   • Leren hoe je Python kunt gebruiken om Arduino-boards aan te sturen en gegevens te verzamelen.
   • Begrijpen hoe je seriële communicatie kunt opzetten tussen Python en Arduino.
   • In staat zijn om sensorgegevens van Arduino naar Python te verzenden en acties op Arduino aan te sturen met behulp van Python.
  • Leerdoel 4: Projectmatig werken met Python – Arduino
   • Ontwikkelen van de vaardigheden om projecten te plannen en implementeren met behulp van Python – Arduino.
   • In staat zijn om complexere projecten te ontwerpen waarbij meerdere sensoren, actuatoren en logica worden geïntegreerd.
   • Probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen om technische uitdagingen aan te pakken die kunnen optreden tijdens het werken met Python – Arduino.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Python en Arduino

  In deze cursus leer je de basis van Python en Arduino, inclusief programmeren met microcontrollers, het gebruik van verschillende sensoren, en het ontwikkelen van slimme objecten en projecten.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, omscholers, en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun kennis willen uitbreiden op het gebied van Python en Arduino.

  De cursus duurt twee dagen en omvat een mix van theoretische instructies en praktische projecten, waarbij je leert hoe je sensoren en actuatoren integreert met Python en Arduino.

  Basiskennis van programmeren is handig, maar niet vereist, aangezien de cursus begint met de basisprincipes van Python en Arduino.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling in de geosector.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  De leerdoelen omvatten het verwerven van basiskennis van Python, vertrouwd raken met de Arduino-omgeving, leren integreren van Python met Arduino, en het ontwikkelen van projectmatige vaardigheden voor het werken met Python en Arduino.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail.

  Ja, alle cursussen kunnen zowel contact als online gevolgd worden. Bij online deelname volg je de cursus via Google Meet vanaf jouw eigen locatie.

  Ja, we bieden de mogelijkheid om de cursus op jouw locatie te organiseren. Je kunt jouw wensen mailen naar info@geo-ict.nl voor een offerte en planning.