Python en Arduino

Programmeren Cursusduur: 2 dagen

In de Cursus Python en Arduino leert de cursist microcontrollers en slimme objecten te bouwen.

In de cursus Python en Arduino leert de cursus dat het met Arduino is het mogelijk om objecten te creëren die reageren op hun omgeving door middel van inputsignalen. De Arduino kan hierop reageren met outputsignalen. De input kan gegenereerd worden door middel van schakelaars, lichtsensoren, bewegingsmeters, afstandsmeters, temperatuursensoren of op basis van commando’s van het internet. Dit kan verder uitgebreid worden met andere sensoren. Tijdens de cursus leer je de basis om met Python te kunnen programmeren. De Arduino zelf heeft ook een eigen taal (Arduino) die ook in de cursus wordt besproken. Na deze twee onderdelen zal er geprogrammeerd gaan worden op de Arduino met behulp van Python.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De eerste cursusdag begint met een presentatie waarin de functies en mogelijkheden van de Arduino worden besproken. U leert op welke signaleren een Arduino kan reageren. Ook worden de basisprincipes van het programmeren met Python geleerd en leert u de taal van de Arduino. U krijgt deze dag oefeningen om het programmeren met Python onder de knie te krijgen.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag leert u hoe een Arduino geprogrammeerd kan worden en welke stappen daarvoor nodig zijn. U bouwt deze dag aan de hand van opdrachten een eigen programma voor de Arduino.

  Leerdoelen

  • Leerdoel 1: Basiskennis van Python verwerven
   • Begrijpen van de syntaxis en basisconcepten van de Python-programmeertaal.
   • Kennis opdoen van variabelen, datatypes, operators en controlestructuren in Python.
   • In staat zijn om eenvoudige Python-programma’s te schrijven en uit te voeren.
  • Leerdoel 2: Vertrouwd raken met de Arduino-omgeving
   • Begrijpen hoe Arduino-boards werken en hoe ze kunnen communiceren met de computer.
   • Leren hoe je de Arduino-software kunt installeren en configureren.
   • Vertrouwd raken met de Arduino-ontwikkelomgeving en het uploaden van programma’s naar Arduino-boards.
  • Leerdoel 3: Integratie van Python – Arduino
   • Leren hoe je Python kunt gebruiken om Arduino-boards aan te sturen en gegevens te verzamelen.
   • Begrijpen hoe je seriële communicatie kunt opzetten tussen Python en Arduino.
   • In staat zijn om sensorgegevens van Arduino naar Python te verzenden en acties op Arduino aan te sturen met behulp van Python.
  • Leerdoel 4: Projectmatig werken met Python – Arduino
   • Ontwikkelen van de vaardigheden om projecten te plannen en implementeren met behulp van Python – Arduino.
   • In staat zijn om complexere projecten te ontwerpen waarbij meerdere sensoren, actuatoren en logica worden geïntegreerd.
   • Probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen om technische uitdagingen aan te pakken die kunnen optreden tijdens het werken met Python – Arduino.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.