Python GeoSpatial

Programmeren Cursusduur: 2 dagen

Tijdens deze cursus zullen we ons vooral gaan focussen op de geografische Python zoals shapely, geopandas, rasterio en geojson.

Python is onder de programmeertalen een van de groteren tegenwoordig. Door het opensource karakter van de taal gebruiken vooral webdevelopers en wetenschappers Python voor verschillende handelingen. Python en geografische informatie gaan al lange tijd hand in hand. ArcGIS, een van de meest gebruikte GIS (Geografisch Informatie Systemen) gebruikt Python als scripting taal. Ook andere GIS programma’s gebruiken Python. Denk daarbij bijvoorbeeld aan QGIS. Deze cursus biedt een mogelijkheid om meer te weten te komen over de ruimtelijke mogelijkheden binnen Python (Python Geospatial). De basiscursus Python is een goede voorbereiding op de cursus Python Geospatial. Enige ervaring met geografische data is gewenst, maar niet noodzakelijk. Na enige introductie in al deze modules zullen we geografische data gaan inladen en verder analyseren. Het zal snel duidelijk worden dat de mogelijkheden onbegrensd zijn. We zullen met zowel vector- als rasterdata werken om verschillende ruimtelijke analyses uit te voeren en te visualiseren.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een introductie om te basis te leggen. Hier zal worden uitgelegd wat de mogelijkheden van Python Geospatial zijn en hoe dit in de praktijk kan worden toegepast. Hierna worden de interface en de functies uitgelegd en wordt er gewerkt met het inladen van data. Hierna wordt er een begin gemaakt met het analyseren van data.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag wordt er verder gebouwd op de kennis die de eerste dag is opgedaan. Er zullen uitgebreidere analyses gedaan worden. Hierna zullen de manieren om data te visualiseren aan bod komen.

  Leerdoelen

  • De cursist is bekend met veel van de ruimtelijke bibliotheken op het gebied van ruimtelijke data in Python
  • De cursist kan veel geografische bibliotheken binnen Python gebruiken
  • De cursist kan geografische data visualiseren en analyseren

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.