Python GeoSpatial

Software Ontwikkeling

Software Ontwikkeling

Tijdens deze cursus zullen we ons vooral gaan focussen op de geografische Python zoals shapely, geopandas, rasterio en geojson.

Cursusduur: 2 dagen
4.2
5 studenten gingen je voor

Introductie tot de Geo-Informatietechnologie

In de hedendaagse digitale wereld is de integratie van geo-informatietechnologie en programmeren niet alleen innovatief, maar ook essentieel. Dit wordt prachtig geïllustreerd door de Cursus Python GeoSpatial aangeboden door Geo-ICT. Python, bekend om zijn veelzijdigheid en het opensource karakter, is de sleutel tot het ontgrendelen van de complexe wereld van geodata. Deze cursus duikt diep in hoe Python gebruikt kan worden om ruimtelijke data te manipuleren, analyseren en visualiseren. Python en geografische informatie gaan al lange tijd hand in hand. ArcGIS, een van de meest gebruikte GIS (Geografisch Informatie Systemen) gebruikt Python als scripting taal. Ook andere GIS programma’s gebruiken Python. Denk daarbij bijvoorbeeld aan QGIS.

Deze cursus biedt een mogelijkheid om meer te weten te komen over de ruimtelijke mogelijkheden binnen Python (Python Geospatial). Ontdek de kracht van Python GeoSpatial en hoe het jou kan uitrusten met de noodzakelijke vaardigheden om de digitale en fysieke wereld samen te brengen.

De basiscursus Python is een goede voorbereiding op de cursus Python Geospatial. Enige ervaring met geografische data is gewenst, maar niet noodzakelijk. Na enige introductie in al deze modules zullen we geografische data gaan inladen en verder analyseren. Het zal snel duidelijk worden dat de mogelijkheden onbegrensd zijn. We zullen met zowel vector- als rasterdata werken om verschillende ruimtelijke analyses uit te voeren en te visualiseren.

Ontdek de kracht van Geo-Informatietechnologie

Geo-informatietechnologie is meer dan alleen een hulpmiddel; het is een revolutionaire manier om onze wereld te begrijpen en te beïnvloeden. Met behulp van deze technologie kunnen we complexe ruimtelijke problemen oplossen en beter geïnformeerde beslissingen nemen. Hier zijn enkele van de onbegrensde mogelijkheden die geo-informatietechnologie biedt:

 • Visualisatie van Gegevens: De mogelijkheid om ruimtelijke informatie visueel te maken, helpt bij het begrijpen van complexe patronen en relaties in geodata.
 • Analyse en Modellering: Geo-informatietechnologie stelt ons in staat om ruimtelijke analyses uit te voeren, waardoor we beter kunnen plannen en voorspellen.
 • Beheer van Natuurlijke Hulpbronnen: Het gebruik van geo-informatie verbetert het beheer van natuurlijke hulpbronnen, van waterbeheer tot bosbehoud.

Deze technologie speelt een cruciale rol in diverse sectoren, van stedelijke planning en infrastructuur tot milieubescherming en noodhulp. Door de kracht van geo-informatietechnologie te ontdekken, ontsluiten we nieuwe mogelijkheden voor innovatie en verbetering van onze leefomgeving.

De basis van GeoSpatial Python-ontwikkeling

Bij de introductie tot GeoSpatial Python-ontwikkeling ontdek je de fundamenten die essentieel zijn voor iedereen die de kracht van geografische data wil benutten. Je leert over:

 • Het belang van Python als een krachtige tool voor geodata-analyse en -visualisatie.
 • Basisconcepten van werken met geografische bibliotheken zoals Shapely en Geopandas.

Deze kennis vormt de basis voor het begrijpen en toepassen van geavanceerde geo-informatietechnieken in diverse professionele velden.

Wat je leert in de Cursus Python GeoSpatial

Werken met geografische bibliotheken zoals Shapely en Geopandas

Duik diep in de wereld van geodata met Python door de bibliotheken Shapely en Geopandas. Deze krachtige tools stellen je in staat om geografische data op een efficiënte en effectieve manier te manipuleren:

 • Shapely voor het uitvoeren van geometrische bewerkingen. Denk aan het bewerken, analyseren en visualiseren van punten, lijnen en polygonen.
 • Geopandas breidt de mogelijkheden van pandas uit naar geografische data, waardoor het eenvoudig wordt om complexe ruimtelijke analyses uit te voeren en deze te visualiseren.

Deze bibliotheken zijn onmisbaar voor iedereen die diepgaand met geo-informatie wil werken, van het visualiseren van geodata tot het uitvoeren van geavanceerde ruimtelijke analyses. Met Python GeoSpatial ontsluit je het volledige potentieel van deze tools.

Visualiseren en analyseren van geografische data

Het visualiseren en analyseren van geografische data is cruciaal om de complexiteit van onze wereld te begrijpen. Met Python GeoSpatial leer je hoe je:

 • Gegevens visualiseert om patronen, trends en relaties in geodata te onthullen.
 • Analyses uitvoert om dieper in de data te duiken en inzichten te verkrijgen die helpen bij besluitvorming en strategieontwikkeling.

Deze vaardigheden zijn onmisbaar in een wereld waar data-gestuurde beslissingen centraal staan. Python GeoSpatial biedt de gereedschappen om deze taken met vertrouwen uit te voeren, gebruikmakend van de rijke bibliotheken en frameworks die Python te bieden heeft.

Waarom kiezen voor onze Cursus Python GeoSpatial?

Onze Cursus Python GeoSpatial bij Geo-ICT onderscheidt zich door zijn unieke combinatie van theorie en praktijk, gericht op de actuele behoeften van de geo-informatie sector. Hier zijn enkele redenen waarom deze cursus de perfecte keuze is:

 • Expert Docenten: Onze docenten zijn experts in hun vakgebied en brengen een schat aan ervaring mee.
 • Praktijkgerichte Aanpak: Leer door te doen met hands-on projecten en real-world scenario’s.
 • Toegang tot de Nieuwste Technologieën: We gebruiken de meest actuele tools en bibliotheken, waaronder Shapely en Geopandas.

Deze cursus is ontworpen om je grondig voor te bereiden op een carrière in de dynamische wereld van geo-informatie.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1095,- Excl. btw

  €1095,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De cursus begint met een introductie om de basis te leggen. Hier zal worden uitgelegd wat de mogelijkheden van Python Geospatial zijn en hoe dit in de praktijk kan worden toegepast. Hierna worden de interface en de functies uitgelegd en wordt er gewerkt met het inladen van data. Hierna wordt er een begin gemaakt met het analyseren van data.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag wordt er verder gebouwd op de kennis die de eerste dag is opgedaan. Er zullen uitgebreidere analyses gedaan worden. Hierna zullen de manieren om data te visualiseren aan bod komen.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • De cursist is bekend met veel van de ruimtelijke bibliotheken op het gebied van ruimtelijke data in Python
  • De cursist kan veel geografische bibliotheken binnen Python gebruiken
  • De cursist kan geografische data visualiseren en analyseren

  Trainers

  Peter Schols

  ArcGIS, QGIS, Python
  4.5    
  200 beoordelingen
  354 studenten gingen je voor

  Cas Poelenije

  Geodata Science
  4.2    
  15 beoordelingen
  24 studenten gingen je voor


  Anoniem

  12 maanden geleden

  Anoniem

  1 jaar geleden

  Anoniem

  2 jaren geleden

  Anoniem

  2 jaren geleden
  Bekijk alle reviews
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over Python GeoSpatial

  In onze 2-daagse training leer je ruimtelijke data in Python verwerken, met modules zoals Shapely en Geopandas, en ruimtelijke analyses en data visualisatie uitvoeren.

  Basiskennis van Python is aanbevolen, maar niet strikt noodzakelijk. Onze cursus is ontworpen voor verschillende ervaringsniveaus.

  Ja, we gebruiken GIS software zoals ArcGIS en QGIS voor praktische vaardigheden in ruimtelijke data-analyse.

  We behandelen vector- en rasterdata, en leren deze manipuleren en analyseren met Python en geografische modules.

  Ja, we bieden traineeships en studiemogelijkheden voor starters in de geosector, als aanvulling op onze cursussen.

  Absoluut, onze cursus is uitstekend voor omscholers die praktische vaardigheden in geospatial programmeren met Python willen opdoen.

  Ja, we bieden de cursus als in-company training aan, aangepast aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf.