Cursus Python voor beginners en beginnende programmeurs

Software Ontwikkeling Cursusduur: 4 dagen

Deze cursus is voor gebruikers die willen leren programmeren in Python en code van deze taal willen begrijpen. Om deel te nemen aan deze cursus, is ervaring met programmeren niet noodzakelijk.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo leert u eerst hoe u Python installeert en worden basisbegrippen als variabelen en flow-control besproken. Programmeren wordt het beste aangeleerd door het te doen. Daarom gaat u vanaf de eerste dag al aan de slag met het opstellen van code en het schrijven van functionaliteiten.

U zult leren hoe een project opgesteld kan worden, waarbij u gebruikt maakt van zelfgeschreven-, third-party- en built-in modules. In deze projecten zult u werken met lokale gegevens en krijgt u voorbeelden te zien van het verkrijgen van data via het internet (API’s). Gegevens zullen eerst worden opgeslagen in Python collecties (lijsten en dictionaries), waarna ook aandacht zal zijn voor Object Oriënted Programming en de veelgebruikte module Pandas. Om crashes tijdens het uitvoeren van python programma’s te voorkomen, zult u ook leren hoe u fouten met behulp van exceptions kunt afvangen.

Na afloop van deze cursus bent u klaar voor het programmeren in Python. Wilt u nog verder leren? Dan zijn de cursussen Python Gevorderd of Python en Datascience een mooi vervolg op deze cursus.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1725,- Excl. btw

  Cursusduur: 4 dagen

  Dagindeling Cursus Python voor beginners en beginnende programmeurs

  Dag 1

  De eerste dag van deze cursus wordt besteed aan de basisprincipes van Python. Er zal gestart worden met het installeren en klaarzetten van de Python omgeving, waarna de eerste regels code worden geschreven in een integrated developer environment (IDE). Tijdens deze eerste dag maakt u kennis met de primitieve datatypen (getallen, teksten en booleaanse waarden) en leert u werken met logica en flow-control binnen de Python programmeertaal.

  Na deze dag kunt u:

  • een Python omgeving installeren.
  • gebruik maken van syntax-highlighting, autocompletion en andere functionaliteiten van een IDE.
  • de primitieve datatypen benoemen en deze gebruiken in Python scripts.
  • de basisprincipes van flow-control benoemen en de basisfunctionaliteit implementeren.
  Dag 2

  Tijdens deze cursusdag zult u kennis maken met collecties (lijsten & dictionaires) en het definiëren van functies. Deze functies bevatten een x-aantal regels code die u met één aanroep op verschillende plaatsen in uw code kunt (her)gebruiken. Functies schrijven wordt veel in de praktijk gedaan, waardoor het ook niet altijd nodig is om zelf functionaliteit op te stellen. Daarom leert u welke functionaliteiten beschikbaar zijn in de built-in modules en hoe u extra onderdelen (third-party modules) kunt installeren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden (o.a. gegevens van het internet ophalen) leert u hoe deze modules gebruikt kunnen worden.

  Na deze dag kunt u:

  • nuttige functies schrijven en gebruiken.
  • de eigenschappen van de collectie data-typen van Python benoemen en deze datatypen gebruiken.
  • gebruik maken van verschillende built-in modules.
  • third-party packages installeren en gebruiken.
  • beschrijven hoe gegevens via het internet (via een API) met Python modules zijn op te halen.
  Dag 3

  Deze derde dag staat in het teken van bestanden. Dit zijn onder andere het opsplitsen van uw python code naar zelfgemaakte modules/packages en het lezen/schrijven van tekstbestanden. Bij deze handelingen zult u merken dat de scripts groter en complexer beginnen te worden en dat meer data wordt verwerkt. Hierbij kunnen (onvoorziene) fouten ontstaan die uw programma’s doen vastlopen. Om crashes te voorkomen zult u leren hoe u exceptions kunt afvangen en zelf foutmeldingen kunt opstellen.

  Na deze dag kunt u:

  • een projectstructuur aanmaken door Python scripts op te delen naar verschillende modules.
  • met Python navigeren binnen een operating system (OS) en bestanden lezen/schrijven.
  • fouten tijdens het uitvoeren van code afvangen met exceptions.
  Dag 4

  Tijdens de laatste dag van de training worden de puntjes op de i gezet. Dit is onder andere het combineren van onderwerpen uit voorgaande cursusdagen, maar ook de introductie van twee veel gebruikte Python onderdelen. Dit is het principe van object oriënted programming (OOP) en de third-party package Pandas. OOP is een programmeer paradigma waarmee u datastructuren kunt definiëren. Met deze datastructuren wordt geprobeerd om de echte wereld te modelleren naar digitale objecten. In deze objecten worden zowel data als functionaliteiten opgeslagen. Pandas is daarentegen een python package die veel wordt gebruikt voor het lezen-, bewerken-/analyseren- en het wegschrijven van gegevens.

  Na deze dag kunt u:

  • basisprincipes van Object Oriënted Programming beschrijven.
  • basisverwerkingen uitvoeren met de third-party package Pandas.

  Leerdoelen

  • De cursist kent de vele mogelijkheden van Python.
  • De cursist kent een groot aantal bibliotheken binnen Python.
  • De cursist kent een groot aantal specifieke Python concepten.
  • De cursist kan Python code lezen en schrijven.
  • De cursist kan met behulp van Pythoncode eenvoudige problemen oplossen.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.