Cursus Web Django

Software Ontwikkeling

Software Ontwikkeling

De deelnemers leren omgaan met het Django framework voor het ontwikkelen van Python Web Applicaties. 

Cursusduur: 3 dagen

Gegeven door:

Violet Bothof
Nederlands

Introductie tot Webontwikkeling

Een introductie en uitleg voor de cursus web django

In de boeiende wereld van webontwikkeling speelt Python, met zijn krachtige frameworks zoals Django, een cruciale rol in het versnellen van het ontwikkelproces en het vereenvoudigen van complexe taken. Door te kiezen voor Django, duik je in een ecosysteem dat niet alleen de ontwikkeling van veilige en onderhoudbare websites stimuleert maar ook een snelle ontwikkeling mogelijk maakt, een aspect dat bijzonder waardevol is in onze snelle digitale wereld.

Django, een high-level Python web framework, is ontworpen om de rompslomp van webontwikkeling te verminderen, zodat je je kunt concentreren op het bouwen van je app zonder je zorgen te maken over het heruitvinden van het wiel. Het biedt een gratis en open source oplossing met een bloeiende gemeenschap, uitgebreide documentatie, en een scala aan ondersteuningsopties. Deze kenmerken maken het een aantrekkelijke keuze voor ontwikkelaars die op zoek zijn naar een efficiënte manier om robuuste webapplicaties te creëren.

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Django is het Model-View-Controller (MVC) architectuurpatroon, waardoor de logica van de applicatie duidelijk wordt gescheiden in modellen, weergaven en sjablonen. Dit zorgt voor een georganiseerde structuur binnen projecten, waardoor ontwikkelaars effectief kunnen werken aan complexe webapplicaties. Modellen in Django definiëren de structuur van de gegevens en de database-tabellen, weergaven verwerken de applicatielogica, en sjablonen zijn verantwoordelijk voor het presenteren van de gebruikersinterface. Deze scheiding bevordert niet alleen de herbruikbaarheid van de code maar ook de duidelijkheid en het onderhoud van de codebase.

Django wordt gebruikt door enkele van ’s werelds meest populaire platforms, zoals Instagram, Pinterest, Spotify, en Dropbox, die allemaal profiteren van de snelle ontwikkeling, veiligheid en schaalbaarheid die Django biedt. Deze voorbeelden onderstrepen de veelzijdigheid en capaciteit van Django om krachtige webtoepassingen te ondersteunen die miljoenen gebruikers wereldwijd bedienen.

Het belang van moderne webtechnologieën

In de hedendaagse digitale tijdperk vormen moderne webtechnologieën de ruggengraat van het internet, een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Deze technologieën stellen ontwikkelaars in staat om interactieve en dynamische websites te creëren die de gebruikerservaring transformeren. Zo heeft de opkomst van frameworks zoals Django en het gebruik van talen als Python en JavaScript de manier waarop webapplicaties worden ontwikkeld, aanzienlijk vereenvoudigd en verbeterd.

Django, een krachtig framework geschreven in Python, staat bekend om zijn eenvoud en efficiëntie in het ontwikkelingsproces. Het volgt het Model-View-Controller (MVC) architectuurpatroon en biedt tal van ingebouwde functies die de complexiteit van webontwikkeling verminderen. Dit stelt ontwikkelaars in staat zich te concentreren op het creëren van de app zonder zich zorgen te maken over veelvoorkomende webontwikkelingsuitdagingen.

Aan de andere kant speelt JavaScript een cruciale rol in het bouwen van interactieve webpagina’s. Het is de meest gebruikte programmeertaal in webontwikkeling en is essentieel voor het creĂ«ren van een dynamische gebruikerservaring. Samen met HTML en CSS, de bouwstenen van het web, stelt JavaScript ontwikkelaars in staat om rijke en interactieve webapplicaties te bouwen.

De integratie van moderne webtechnologieĂ«n zoals Progressive Web Apps (PWAs) en Web App Manifests biedt een app-achtige ervaring binnen de webbrowser, waardoor de grenzen tussen traditionele webpagina’s en mobiele applicaties vervagen. Deze technologieĂ«n maken het mogelijk om snellere, responsievere en meer engageerde webervaringen te leveren, zelfs onder minder ideale netwerkomstandigheden.

Het belang van deze technologieën gaat verder dan het technische aspect; ze zijn de drijvende kracht achter innovatie op het web, stellen bedrijven in staat om hun bereik te vergroten en bieden gebruikers toegang tot een breed scala aan diensten en informatie. Of het nu gaat om e-commerce, sociale media, educatieve platforms of entertainment, moderne webtechnologieën spelen een cruciale rol in hoe we interactie hebben met het digitale landschap.

De constante evolutie en vooruitgang in webtechnologieën onderstrepen het belang van levenslang leren voor ontwikkelaars. Het blijven verkennen en adopteren van nieuwe technologieën is essentieel om competitief te blijven in de snel veranderende wereld van webontwikkeling.

Basisprincipes van het bouwen van webapplicaties

Bij het bouwen van webapplicaties is het essentieel om te begrijpen hoe deze verschillen van traditionele websites. Webapplicaties bieden interactieve ervaringen, waardoor gebruikers gegevens kunnen creëren, wijzigen en bekijken, terwijl websites meestal statische informatie presenteren. Technische verschillen omvatten de noodzaak voor webapplicaties om vooraf gecompileerd te worden voor implementatie. Progressive Web Apps (PWA) verbeteren de ervaring verder door app-achtige functionaliteiten, zoals offline toegankelijkheid en pushmeldingen, aan te bieden. Dit alles leidt tot een verbeterde gebruikerservaring en functionaliteit over verschillende apparaten en platforms.

Wat je leert in de Cursus Web Django

De architectuur van Django begrijpen

Om de architectuur van Django diepgaander te begrijpen, is het belangrijk te benadrukken hoe het framework ontwikkelaars in staat stelt om snel en effectief webapplicaties te bouwen. De cursus Web Django bij Geo-ICT biedt uitgebreide training over hoe Django’s Model-View-Template (MVT) architectuur werkt, waardoor de ontwikkeling van complexe webapplicaties vereenvoudigd wordt. Dit maakt het mogelijk voor cursisten om robuuste en dynamische websites te ontwerpen met minder code. Het benadrukken van de voordelen van Django, zoals zijn krachtige ORM en flexibele template engine, illustreert de waarde van de cursus in het voorbereiden van ontwikkelaars op real-world projecten.

Ontwikkelen met Django: Models, Views en Templates

In de cursus Web Django bij Geo-ICT leer je hoe Django’s krachtige componenten: Models, Views, en Templates, samenwerken om robuuste webapplicaties te ontwikkelen. Models definiĂ«ren de datastructuur, Views bepalen de business logica en de interactie met Models, en Templates zijn verantwoordelijk voor de presentatielaag, oftewel hoe de app eruitziet en aanvoelt. Deze driedeling zorgt voor een efficiĂ«nte en gestructureerde aanpak van webontwikkeling, waardoor ontwikkelaars snel complexe websites kunnen opzetten met een heldere scheiding tussen de logica en presentatie.

Waarom kiezen voor onze Cursus Web Django?

Kiezen voor onze cursus Web Django betekent investeren in een kwaliteitsopleiding die ontworpen is om je grondig kennis te laten maken met een van de meest populaire webframeworks. De cursus onderscheidt zich door:

 • Een praktijkgerichte aanpak, waar je leert door te doen.
 • Toegang tot ervaren instructeurs met diepgaande kennis van Django.
 • Kleine klassen die individuele aandacht en interactie bevorderen.
 • Een curriculum dat altijd up-to-date is met de laatste ontwikkelingen in Django.

Deze cursus biedt je de tools en kennis om krachtige webapplicaties te bouwen, van concept tot implementatie.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1795,- Excl. btw

  €1795,- Excl. btw

  Dagindeling Cursus Web Django

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie over de functies en mogelijkheden van Web Django. Hierna leert u hoe de architectuur van het framework is opgebouwd en hoe het wordt geĂŻnstalleerd. Aan de hand van diverse oefeningen leert u de basisprincipes van het werken met Web Django.

  Dag 2

  Op de de tweede cursusdag staat in het teken van templates. U leert welke templates bij de opbouw van views gebruikt kunnen worden en leert u het ontwikkelen van Forms. Ook wordt er aandacht besteed aan Object Relational Mapping en de performance optimalisatie van de database.

  Dag 3

  Op de laatste cursusdag leert u de geavanceerde functies die de Web Django software te bieden heeft zoals authenticatie. Door het maken van oefeningen maakt u zich de software eigen en heeft u bij het afronden van de cursus een complete applicatie gebouwd.

  Cursusduur: 3 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Na de cursus kan de student zelfstandig Django applicaties maken
  • De student krijgt een idee van de voor- en nadelen van het Django framework
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over Web Django

  De Cursus Web Django bij Geo-ICT is een gespecialiseerde training gericht op webontwikkeling met Django. Het omvat onderwerpen zoals Django architectuur, MVT pattern, en het werken met Models, Views, en Templates.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, omscholers, en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden in Django willen ontwikkelen.

  Django biedt een krachtig framework voor webontwikkeling, waardoor het makkelijker wordt om complexe websites te bouwen en te onderhouden. Het is bijzonder nuttig voor geo-specialisten die webtoepassingen willen ontwikkelen.

  Voor de Cursus Web Django is basiskennis van programmeren aanbevolen, maar niet verplicht. De cursus is gestructureerd om ook beginners in webontwikkeling te ondersteunen.

  De cursus duurt typisch een aantal weken, afhankelijk van de gekozen studiemodus (voltijd, deeltijd, of zelfstudie). Gedetailleerde informatie over de cursusduur is te vinden op onze website.

  Ja, Geo-ICT biedt naast de cursus ook ondersteuning en advies voor cursisten, zowel tijdens als na de afronding van de cursus, om hen te helpen hun vaardigheden in de praktijk toe te passen.

  De cursus behandelt geavanceerde onderwerpen zoals authenticatie, het werken met REST Services en Unit Testing. Dit zorgt ervoor dat deelnemers niet alleen de basis beheersen, maar ook complexere aspecten van Django kunnen toepassen in hun projecten.

  Ja, tegen het einde van de cursus bouwen de deelnemers een complete applicatie die voorzien is van een REST interface. Dit project helpt om de geleerde vaardigheden in een praktische setting toe te passen en te versterken.

  De cursus wordt zowel in contactonderwijs als online aangeboden. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur, en voor koffie, thee, lunch en een laptop wordt gezorgd. Deelnemers kunnen per cursusdag beslissen of ze naar de locatie komen of online deelnemen.