Cursus Web Django

GIS Cursusduur: 3 dagen

De deelnemers leren omgaan met het Django framework voor het ontwikkelen van Python Web Applicaties. 

Eerst wordt een overzicht gegeven van de architectuur van het framework. Hoe wordt het geïnstalleerd en hoe kan de Admin-applicatie worden gebruikt? Vervolgens wordt ingegaan op het MVT pattern en hoe Models worden gemapped op de database. Hierbij komen de verschillende Field types en de data access API aan de orde. Ook Views en URL’s komen aan bod. Hierbij wordt ingegaan op het gebruik van reguliere expressies bij het mappen naar views.

Vervolgens wordt het gebruik van templates bij de opbouw van views aan de orde gesteld. Ook komt de creatie van Forms voor het opvangen van de input van de gebruiker aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan de validatie van Forms en het gebruik van de zogeheten ModelForms die afgeleid zijn van Model classes. Vervolgens wordt uitgebreid ingegaan op Object Relational Mapping en de performance optimalisatie bij het benaderen van de database. Tot slot staan een aantal geavanceerde onderwerpen op het programma zoals authenticatie, het werken met de REST Services en Unit Testing. Tegen het einde van de cursus hebben de deelnemers een complete applicatie gebouwd die voorzien is van een REST interface.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1795,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling Cursus Web Django

  Dag 1

  De cursus begint met een presentatie over de functies en mogelijkheden van Web Django. Hierna leert u hoe de architectuur van het framework is opgebouwd en hoe het wordt geïnstalleerd. Aan de hand van diverse oefeningen leert u de basisprincipes van het werken met Web Django.

  Dag 2

  Op de de tweede cursusdag staat in het teken van templates. U leert welke templates bij de opbouw van views gebruikt kunnen worden en leert u het ontwikkelen van Forms. Ook wordt er aandacht besteed aan Object Relational Mapping en de performance optimalisatie van de database.

  Dag 3

  Op de laatste cursusdag leert u de geavanceerde functies die de Web Django software te bieden heeft zoals authenticatie. Door het maken van oefeningen maakt u zich de software eigen en heeft u bij het afronden van de cursus een complete applicatie gebouwd.

  Leerdoelen

  • Na de cursus kan de student zelfstandig Django applicaties maken
  • De student krijgt een idee van de voor- en nadelen van het Django framework

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Web Django

  De Cursus Web Django bij Geo-ICT is een gespecialiseerde training gericht op webontwikkeling met Django. Het omvat onderwerpen zoals Django architectuur, MVT pattern, en het werken met Models, Views, en Templates.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, omscholers, en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden in Django willen ontwikkelen.

  Django biedt een krachtig framework voor webontwikkeling, waardoor het makkelijker wordt om complexe websites te bouwen en te onderhouden. Het is bijzonder nuttig voor geo-specialisten die webtoepassingen willen ontwikkelen.

  Voor de Cursus Web Django is basiskennis van programmeren aanbevolen, maar niet verplicht. De cursus is gestructureerd om ook beginners in webontwikkeling te ondersteunen.

  De cursus duurt typisch een aantal weken, afhankelijk van de gekozen studiemodus (voltijd, deeltijd, of zelfstudie). Gedetailleerde informatie over de cursusduur is te vinden op onze website.

  Ja, Geo-ICT biedt naast de cursus ook ondersteuning en advies voor cursisten, zowel tijdens als na de afronding van de cursus, om hen te helpen hun vaardigheden in de praktijk toe te passen.

  De cursus behandelt geavanceerde onderwerpen zoals authenticatie, het werken met REST Services en Unit Testing. Dit zorgt ervoor dat deelnemers niet alleen de basis beheersen, maar ook complexere aspecten van Django kunnen toepassen in hun projecten.

  Ja, tegen het einde van de cursus bouwen de deelnemers een complete applicatie die voorzien is van een REST interface. Dit project helpt om de geleerde vaardigheden in een praktische setting toe te passen en te versterken.

  De cursus wordt zowel in contactonderwijs als online aangeboden. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur, en voor koffie, thee, lunch en een laptop wordt gezorgd. Deelnemers kunnen per cursusdag beslissen of ze naar de locatie komen of online deelnemen.