Cursus Github

Software Ontwikkeling Cursusduur: 1 dag

De cursus github is voor jouw van belang als je websites, webapplicaties of mobiele apps maakt, of als je code schrijft van welk type dan ook. Github is het meest gebruikte versiebeheersystemen.

Tegenwoordig moet elke professionele ontwikkelaar of ontwerper weten hoe ze met Git en GitHub moeten werken. Git stelt je in staat om verschillende versies van je project op te nemen en laat je teruggaan in de tijd om eerdere staten van het project te controleren. Wat betreft GitHub, het is een online service waar je je code met de wereld kunt delen en het stelt ons ook in staat om samen te werken met verschillende ontwikkelaars. Dus als je deze dingen wilt leren, dan is deze cursus github de juiste voor jou. De cursus github bestaat uit veel verschillende onderwerpen.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €695,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dagindeling

  Dag 1

  In deze cursus github beginnen we met de basisprincipes van Git, waar je kunt leren hoe je Git installeert. We zullen de basisprincipes van de terminal doornemen, we zullen ons eerste lokale repository maken en je zult zien hoe je verschillende versies van het project kunt opslaan als snapshots met behulp van commits.

  Daarna zullen we verder gaan en leren hoe we teruggaan in de tijd en eerdere staten van het project kunnen controleren, bijwerken of zelfs verwijderen met behulp van git checkout, git revert en git reset.

  Zodra we enige solide kennis over Git hebben, zullen we beginnen met het leren van de basisprincipes van GitHub. We zullen onderwerpen behandelen zoals het maken van een repository op GitHub, het verbinden van het lokale repository met een externe, het maken van commits en nog veel meer.

  Daarna zullen we zien hoe we kunnen werken met een van de beste functies van Git, namelijk branching. Je leert hoe je lokaal en ook op afstand met branches kunt omgaan. Daarna zullen we overgaan naar enigszins complexe zaken. We laten je zien hoe je branches kunt samenvoegen met verschillende methoden en ook hoe je kunt omgaan met samenvoegconflicten.

  Daarna zou je moeten leren over forking en bijdragen. Je leert hoe je een externe repository van iemand anders naar je GitHub-account kunt kopiëren, hoe je deze naar je lokale computer kunt klonen en hoe je kunt bijdragen aan het oorspronkelijke project.

  Tot slot zullen we bespreken hoe je kunt samenwerken op GitHub. We zullen belangrijke onderwerpen behandelen, zoals het opzetten van een samenwerkingsteam, het definiëren van verschillende regels voor medewerkers en nog veel meer.

  Gedurende de cursus, als je vragen hebt, kun je deze gerust stellen in de Q/A-sectie. Je krijgt snelle en nuttige ondersteuning.

  Leerdoelen

  • Het belangrijkste leerdoel van deze cursus github is een solide begrip te krijgen van de basisprincipes van Git, zoals het maken van een repository, het uitvoeren van commits en het beheren van projectversies.
  • Geavanceerde Git-technieken beheersen: Voor degenen die al bekend zijn met de basis van Git, kan een leerdoel zijn om geavanceerdere technieken zoals branching, merging en het oplossen van conflicten te beheersen.
  • Effectief samenwerken met GitHub: Leer hoe je GitHub kunt gebruiken als een platform voor samenwerking en hoe je repositories maakt, samenwerkt met anderen en bijdraagt aan open source-projecten.
  • Versiebeheer implementeren in projecten: Een concreet doel kan zijn om de opgedane kennis direct toe te passen in eigen projecten, om versiebeheer te implementeren en zo een gestructureerde ontwikkelings-workflow te creëren.
  • Probleemoplossing en fouten identificeren: Leer hoe je fouten kunt identificeren en oplossen die zich kunnen voordoen bij het gebruik van Git en GitHub, inclusief het begrijpen van merge-conflicten en hoe ze op te lossen.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Github

  In onze Cursus GitHub leer je de basisprincipes van Git en GitHub, inclusief het installeren van Git, het gebruik van basiscommando’s, en het beheren van repositories en samenwerkingen op GitHub.

  De basisprincipes omvatten het begrijpen van versiebeheersystemen, het installeren van Git, het maken van commits, en het beheren van repositories.

  Essentiële Git commando’s voor beginners zijn onder andere Git init, Git add, Git commit, en Git push. Deze commando’s stellen je in staat om effectief met jouw code en versiebeheer te werken.

  In de cursus leer je hoe je branches effectief kunt aanmaken, beheren en samenvoegen, wat essentieel is voor het werken in teamverband en het beheren van verschillende versies van jouw project.

  Geavanceerde technieken omvatten het gebruik van Git checkout, revert, en reset, evenals het oplossen van samenvoegconflicten. Deze vaardigheden zijn cruciaal voor complexere projecten en samenwerkingen.

  Je leert in de cursus hoe je kunt bijdragen aan projecten door forking en cloning van externe repositories, en hoe je effectief kunt samenwerken door pull requests en code reviews.

  De cursus behandelt het opzetten van een samenwerkingsteam op GitHub, inclusief het instellen van toegangsrechten, het opstellen van regels voor medewerkers, en het beheren van bijdragen.

  De cursus wordt aangeboden in een interactieve en praktijkgerichte vorm, waarbij je hands-on ervaring opdoet met Git en GitHub, essentieel voor het effectief beheren van jouw code en samenwerkingen.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat dat jouw vaardigheden en kennis in Git en GitHub bevestigt, wat waardevol is voor je professionele ontwikkeling in de geosector.