CAD voor Maatvoeren

Landmeetkunde Cursusduur: 1 dag

In deze cursus leert u CAD toe te passen in uw werk als maatvoerder een CAD-programma.

Deze cursus is bedoeld voor iedere maatvoerder die zijn meetwerk met een CAD-programma wil uitvoeren. De maatvoerder, of ook wel uitzetter genoemd, wint geometrische gegevens in en zet geometrische gegevens uit. Daarbij maakt hij gebruik van de geodetische infrastuctuur (zoals GPS) en zeer geavanceerde software. Maatvoerders houden zich bezig met metingen en uitzettingen voor bouw- en infrastructurele werken. Zij zijn ondersteunend aan de bouw en de civiele techniek. Maatvoerders werken van ‘groot’ naar ‘klein’. Eerst de grote lijnen en daarna de details inmeten en uitzetten en natuurlijk continu controlematen nemen.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €650,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dag indeling

  Dag 1

  • U leert de basisprincipes van het maatvoeren
  • U leert gebruik te maken van hulplijnen
  • U leert tekeningen op te schonen
  • Tekeningbeheer
  • Gebruiker Coördinaat Systeem
  • Positioneren van elementen
  • Tekenhulpen, (Hulplijnen tekenen)
  Dag 2

  • Relevante Commando’s
  • Tekeningen opschonen
  • Maatvoering & mc-start/mc-next

  Leerdoelen

  • CAD toepassen in het maatvoering proces
  • Een maatvoering voorbereiden in CAD en die inlezen in een Total Station of een GPS ontvanger
  • Meer inzicht krijgen in het gehele maatvoeringsproces

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.