Maatvoeren en Uitzetten

Landmeetkunde Cursusduur: 2 dagen

Vrijwel alle aannemers schakelen om naar digitaal maatvoeren. De cursist wordt met deze cursus gedegen op gang geholpen.

In deze cursus Maatvoeren en Uitzetten maakt u de eerste stappen in de digitale maatvoering bij bouw- en infraprojecten. Het overschakelen naar digitale processen hoeft niet overal in het bouwproces tegelijk. U kunt klein beginnen. Een belangrijke stap is de digitalisering van de workflow tussen kantoor en de projectlocatie. Dan krijgen de mensen in het veld realtime updates op hun tablet en werken zo altijd met de laatste versie. En wanneer inmeet-data vanaf de bouwplaats direct wordt doorgezet naar de werkvoorbereider op kantoor kan hij direct controleren of het volledig en correct is ingemeten. Dat gedeelte van het systeem is nu zó gebruiksvriendelijk gemaakt, dat het snel een efficiëntere workflow geeft. Met betere resultaten. En dan schakelen bedrijven op. Gebruiksvriendelijke en effectieve digitalisering versnelt zichzelf.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus Maatvoeren en Uitzetten

Inschrijven






    Korting: 10% bij 3 cursisten
    15% vanaf 4 cursisten

    €1095,-. Excl. btw

    Cursusduur: 2 dagen

    Dagindeling

    Dag 1

    • Basisbegrippen die een rol spelen bij digitale maatvoering.
    • Basisbegrippen en instellingen van een total station.
    • Tekeninglezen en digitale maatvoering.
    • Informatie uitwisseling tussen kantoor en projectlocatie (2D CAD MC Start).
    • Hoe voer je de juiste werkmethodiek en meetopzet uit?
    • Uitvoeren van controlemetingen t.b.v. ontwerp.
    • Verklikpunten aanbrengen en inmeten. (als sneller en beter alternatief voor de
    • bouwplank)
    • Werken met vaste en vrije standplaats opstelling.
    • Praktijkopdracht digitaal maatvoeren (2D inmeten en uitzetten).
    Dag 2

    • Korte evaluatie van dag 1.
    • Gecodeerd, in lagen, inmeten van objecten (punten, lijnen en vlakken).
    • 3D maatvoeren in de bouw.
    • De voordelen en de nadelen van meten met GPS in de bouw.
    • Combineren GPS en Total station bij het meten met een Total Station.
    • BIM en de rol Industry Foundation Classes (IFC).
    • Praktijkopdracht met daarin 3D inmeten en uitzetten met GPS en total station.

    Leerdoelen

    • Begrijpen van de basisprincipes van digitaal maatvoeren en uitzetten: Het eerste leerdoel van een cursus digitaal maatvoeren en uitzetten in de bouw is om een ​​grondig begrip te krijgen van de basisprincipes van deze techniek. Dit omvat het leren van de fundamentele concepten, terminologie en instrumenten die worden gebruikt bij digitaal maatvoeren en uitzetten.
    • Gebruik van digitale meetinstrumenten en software: Een belangrijk leerdoel is om vertrouwd te raken met het gebruik van digitale meetinstrumenten, zoals totaalstations en GNSS (Global Navigation Satellite System)-ontvangers. Daarnaast is het essentieel om te leren werken met bijbehorende softwaretoepassingen, zoals CAD (Computer-Aided Design) en BIM (Building Information Modeling), om gegevens te verwerken en nauwkeurige metingen uit te voeren.
    • Toepassen van meettechnieken in de praktijk: Een cruciaal aspect van de cursus is het leren van de praktische meettechnieken die nodig zijn voor digitaal maatvoeren en uitzetten in de bouw. Dit omvat onder andere het correct opzetten van meetinstrumenten, het uitvoeren van metingen op locatie, het verwerken van meetgegevens en het controleren van nauwkeurigheid.
    • Coördinatiesystemen en gegevensuitwisseling: Een ander belangrijk leerdoel is het begrijpen van coördinatiesystemen en gegevensuitwisseling in de context van digitaal maatvoeren en uitzetten. Dit omvat het leren werken met verschillende coördinatiesystemen en het begrijpen van de juiste gegevensuitwisselingsformaten, zoals DXF (Drawing Exchange Format) en LandXML (Land Extensible Markup Language), om gegevens naadloos te delen tussen verschillende softwaretoepassingen en projectpartijen.

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

    Andere cursussen

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.