Cursus Pix4DCloud

Data-Analyse Cursusduur: 2 dagen

PIX4DCloud is een online platform voor grond- en drone-kartering, het bijhouden van de project voortgangsregistratie en het opslaan en behouden van de bijbehorende documentatie.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus Pix4DCloudDe cursus Pix4DCloud is een leermogelijkheid die gebruikers vertrouwd maakt met het gebruik van het online platform PIX4DCloud voor diverse toepassingen zoals grond- en drone-kartering, projectvoortgangsregistratie en documentatiebeheer. Tijdens de cursus leren deelnemers hoe ze geografische gegevens kunnen vastleggen met behulp van drone-beelden en grondfoto’s, en hoe ze deze gegevens kunnen uploaden naar PIX4DCloud. Ze krijgen inzicht in de verwerkingsstappen die de software doorloopt om nauwkeurige kaarten, modellen en 3D-reconstructies te genereren.

De cursus behandelt ook het aspect van projectmanagement en samenwerking, waarbij deelnemers leren hoe ze de voortgang van hun lopende projecten kunnen bijhouden en updates kunnen delen met teamleden.

Deelnemers aan de cursus kunnen verwachten dat ze ervaring opdoen met PIX4DCloud, waarbij ze stapsgewijze instructies krijgen over het gebruik van verschillende functies en tools. Door het voltooien van de cursus kunnen deelnemers Pix4DCloud zelfverzekerd en efficiënt gebruiken voor hun karterings- en projectbeheerbehoeften.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1195,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Basisprincipes van Pix4DCloud en Gegevensverzameling

  • Registratie en introductie tot Pix4DCloud-platform.
  • Overzicht van karteringsprincipes en het belang van nauwkeurige gegevensverzameling.
  • Inzicht in drone-beelden en grondfoto’s als bronmateriaal.
  • Praktische gids voor het plannen en uitvoeren van dronevluchten.
  • Verwerking van gegevens: van foto’s tot kaarten en modellen in Pix4DCloud.
  Dag 2

  Geavanceerde functies, Projectmanagement en Samenwerking

  • Herziening van dag 1 en beantwoorden van vragen.
  • Verdieping in geavanceerde functies van Pix4DCloud, zoals annotaties en metingen.
  • Effectief projectmanagement in Pix4DCloud: bijhouden van projectvoortgang en statusupdates.
  • Samenwerken en gegevens delen met teamleden en belanghebbenden.
  • Certificering en volgende stappen.
  • Afsluitende opmerkingen, evaluatie en uitreiking van certificaten

  Leerdoelen

  • Basisvaardigheden voor Gegevensverzameling: Na de cursus moeten deelnemers in staat zijn om effectief geografische gegevens te verzamelen door middel van drone-beelden en grondfoto’s, en begrijpen hoe deze gegevens als input worden gebruikt.
  • Zelfstandige Gegevensverwerking: Deelnemers leren hoe ze de gegevensverwerkingstools kunnen gebruiken om ruwe beeldgegevens om te zetten in nauwkeurige kaarten, modellen en reconstructies, en begrijpen welke stappen nodig zijn voor dit proces.
  • Efficiënt Projectmanagement: Na de cursus moeten deelnemers in staat zijn om projecten effectief te beheren, inclusief het bijhouden van voortgang, het toevoegen van updates en het delen van informatie met teamleden en belanghebbenden.
  • Toepassing van Geavanceerde Functies: Deelnemers zouden moeten begrijpen hoe ze geavanceerde functies zoals annotaties, metingen en samenwerkingshulpmiddelen kunnen benutten om hun kaarten, modellen en projecten te verrijken en optimaliseren.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.