Cursus Pix4DCloud

Data-Analyse Cursusduur: 2 dagen

PIX4DCloud is een online platform voor grond- en drone-kartering, het bijhouden van de project voortgangsregistratie en het opslaan en behouden van de bijbehorende documentatie.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus Pix4DCloudDe cursus Pix4DCloud is een leermogelijkheid die gebruikers vertrouwd maakt met het gebruik van het online platform PIX4DCloud voor diverse toepassingen zoals grond- en drone-kartering, projectvoortgangsregistratie en documentatiebeheer. Tijdens de cursus leren deelnemers hoe ze geografische gegevens kunnen vastleggen met behulp van drone-beelden en grondfoto’s, en hoe ze deze gegevens kunnen uploaden naar PIX4DCloud. Ze krijgen inzicht in de verwerkingsstappen die de software doorloopt om nauwkeurige kaarten, modellen en 3D-reconstructies te genereren.

De cursus behandelt ook het aspect van projectmanagement en samenwerking, waarbij deelnemers leren hoe ze de voortgang van hun lopende projecten kunnen bijhouden en updates kunnen delen met teamleden.

Deelnemers aan de cursus kunnen verwachten dat ze ervaring opdoen met PIX4DCloud, waarbij ze stapsgewijze instructies krijgen over het gebruik van verschillende functies en tools. Door het voltooien van de cursus kunnen deelnemers Pix4DCloud zelfverzekerd en efficiënt gebruiken voor hun karterings- en projectbeheerbehoeften.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1195,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Basisprincipes van Pix4DCloud en Gegevensverzameling

  • Registratie en introductie tot Pix4DCloud-platform.
  • Overzicht van karteringsprincipes en het belang van nauwkeurige gegevensverzameling.
  • Inzicht in drone-beelden en grondfoto’s als bronmateriaal.
  • Praktische gids voor het plannen en uitvoeren van dronevluchten.
  • Verwerking van gegevens: van foto’s tot kaarten en modellen in Pix4DCloud.
  Dag 2

  Geavanceerde functies, Projectmanagement en Samenwerking

  • Herziening van dag 1 en beantwoorden van vragen.
  • Verdieping in geavanceerde functies van Pix4DCloud, zoals annotaties en metingen.
  • Effectief projectmanagement in Pix4DCloud: bijhouden van projectvoortgang en statusupdates.
  • Samenwerken en gegevens delen met teamleden en belanghebbenden.
  • Certificering en volgende stappen.
  • Afsluitende opmerkingen, evaluatie en uitreiking van certificaten

  Leerdoelen

  • Basisvaardigheden voor Gegevensverzameling: Na de cursus moeten deelnemers in staat zijn om effectief geografische gegevens te verzamelen door middel van drone-beelden en grondfoto’s, en begrijpen hoe deze gegevens als input worden gebruikt.
  • Zelfstandige Gegevensverwerking: Deelnemers leren hoe ze de gegevensverwerkingstools kunnen gebruiken om ruwe beeldgegevens om te zetten in nauwkeurige kaarten, modellen en reconstructies, en begrijpen welke stappen nodig zijn voor dit proces.
  • Efficiënt Projectmanagement: Na de cursus moeten deelnemers in staat zijn om projecten effectief te beheren, inclusief het bijhouden van voortgang, het toevoegen van updates en het delen van informatie met teamleden en belanghebbenden.
  • Toepassing van Geavanceerde Functies: Deelnemers zouden moeten begrijpen hoe ze geavanceerde functies zoals annotaties, metingen en samenwerkingshulpmiddelen kunnen benutten om hun kaarten, modellen en projecten te verrijken en optimaliseren.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Pix4DCloud

  Pix4Dcloud is een geavanceerde fotogrammetrie software die gebruikt wordt voor het verwerken van luchtfoto’s en dronebeelden tot 3D-modellen en kaarten. Het is ideaal voor professionals in de geosector.

  Deze cursus is bedoeld voor startende en ervaren geo-specialisten, bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen die hun vaardigheden in fotogrammetrie en beeldverwerking willen verbeteren.

  In de cursus Pix4Dcloud leer je over de basisprincipes van fotogrammetrie, het verwerken van dronebeelden, het maken van 3D-modellen en kaarten, en geavanceerde functies voor data-analyse.

  Pix4Dcloud biedt krachtige tools voor beeldverwerking en 3D-modellering, wat essentieel is voor bedrijven in de geosector om nauwkeurige gegevensanalyses en visualisaties te verkrijgen.

  Ja, tijdens de cursus bieden we professionele ondersteuning om ervoor te zorgen dat alle deelnemers de stof volledig begrijpen en praktisch kunnen toepassen.

  Ons cursusmateriaal wordt regelmatig bijgewerkt om de nieuwste ontwikkelingen en functies van Pix4Dcloud te weerspiegelen.

  Ja, na de cursus krijg je toegang tot diverse online bronnen en communities waar je verdere ondersteuning en informatie kunt vinden over Pix4Dcloud.

  Absoluut, de cursus bevat praktische oefeningen waarbij je direct met Pix4Dcloud aan de slag gaat.

  Ja, onze cursus biedt uitstekende mogelijkheden om te netwerken met andere geo-professionals.

  Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel certificaat van deelname aan de Pix4Dcloud cursus.

  Voor de cursus is het aanbevolen om een computer met voldoende verwerkingskracht te hebben voor het draaien van Pix4Dcloud software.