Cursus Pix4DMapper

Data-Analyse Cursusduur: 2 dagen

De cursus PIX4Dmapper biedt een training in het gebruik van PIX4D's software voor beeldverwerking om nauwkeurige 3D-modellen en kaarten te genereren uit luchtfoto's en dronebeelden.

De cursus Pix4Dmapper leert deelnemers hoe ze geavanceerde software voor fotogrammetrie en beeldverwerking kunnen gebruiken om hoogwaardige 3D-modellen en kaarten te genereren door het verwerken van luchtfoto’s en dronebeelden, met de nadruk op nauwkeurigheid en toepassingen in diverse industrieën zoals landbouw, bouw en landmeten. Enige basiskennis van werken met beeldmateriaal en remote sensing is van belang. Heeft u dat niet dan is de MOOC Inleiding Remote Sensing aan te raden.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus Pix4DMapper

Inschrijven






    Korting: 10% bij 3 cursisten
    15% vanaf 4 cursisten

    €1195,- Excl. btw

    Cursusduur: 2 dagen

    Dagindeling

    Dag 1

    Tijdens de eerste dag van de cursus Pix4Dmapper worden deelnemers vertrouwd gemaakt met de basisprincipes van fotogrammetrie, beeldverwerking en het gebruik van de Pix4Dmapper-software. De dag begint met een introductie tot het concept van fotogrammetrie en hoe het wordt toegepast om 3D-modellen en kaarten te genereren uit beelden. Deelnemers leren hoe ze gegevens moeten verzamelen en voorbereiden, inclusief het begrijpen van geschikte camerainstellingen en vluchtplannen voor drones.

    In de middag verschuift de focus naar het gebruik van de Pix4Dmapper-software. Deelnemers leren hoe ze hun beelden kunnen importeren en het verwerkingsproces kunnen configureren, inclusief het uitvoeren van beelduitlijning, stereoscopische matching en generatie van puntenwolken. Praktische oefeningen stellen deelnemers in staat om hun eigen projecten te verwerken en basisresultaten te genereren.

    Dag 2

    Op de tweede dag van de cursus gaan deelnemers dieper in op geavanceerde functies en toepassingen van de Pix4Dmapper-software. De ochtend behandelt het genereren van nauwkeurige orthomosaïeken en digitale hoogtemodellen (DEMs) uit de verwerkte beelden. Deelnemers leren hoe ze deze gegevens kunnen gebruiken voor het maken van nauwkeurige metingen en het uitvoeren van volumeberekeningen.

    In de middag wordt de focus verlegd naar het maken van gedetailleerde 3D-modellen en visualisaties. Deelnemers leren hoe ze textuur- en kleurinformatie kunnen toepassen op puntenwolken om realistische modellen te genereren. De cursus wordt afgesloten met het bespreken van best practices voor kwaliteitscontrole, georeferentie en het delen van resultaten met anderen.

    Tegen het einde van de cursus hebben deelnemers een grondig begrip van hoe ze Pix4Dmapper effectief kunnen gebruiken om 3D-modellen en kaarten te genereren uit beelden en hebben ze hands-on ervaring opgedaan met het verwerken van echte projecten.

    Leerdoelen

    • Basisprincipes van Fotogrammetrie en Beeldverwerking: Aan het einde van de cursus moeten deelnemers een stevig begrip hebben van de fundamentele concepten van fotogrammetrie en beeldverwerking, inclusief hoe luchtfoto’s en dronebeelden worden gebruikt om 3D-modellen en kaarten te genereren.
    • Effectief Gebruik van Pix4Dmapper-software: Studenten moeten vertrouwd raken met de functies en tools van de Pix4Dmapper-software. Ze moeten in staat zijn om beelden correct te importeren, verwerkingsinstellingen te configureren en het verwerkingsproces te beheren om nauwkeurige resultaten te genereren.
    • Genereren van Nauwkeurige Orthomosaïeken en DEMs: Na de cursus moeten deelnemers in staat zijn om nauwkeurige orthomosaïeken en digitale hoogtemodellen (DEMs) te genereren uit hun verwerkte beelden. Ze moeten begrijpen hoe deze gegevens kunnen worden gebruikt voor metingen en berekeningen.
    • Geavanceerde Modellering en Visualisatie: Studenten moeten de vaardigheid ontwikkelen om gedetailleerde 3D-modellen te genereren met behulp van textuur- en kleurinformatie. Ze moeten begrijpen hoe ze de resultaten kunnen optimaliseren, controleren en delen met anderen, inclusief de mogelijkheid om realistische visualisaties te creëren.

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.