Cursus Pix4DSurvey

Data-Analyse

Data-Analyse

PIX4Dsurvey biedt mogelijkheden om uw projecten te integreren in elke CAD- of GIS-software met de aanpassingen die bij uw werk passen.

Cursusduur: 2 dagen
0
0

Gegeven door:

Introductie tot Fotogrammetrie

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus Pix4DSurveyIn de fascinerende wereld van geo-informatie en geodata, neemt fotogrammetrie een centrale plaats in. Deze eeuwenoude wetenschap, die zich bezighoudt met het meten en interpreteren van foto’s om daaruit betrouwbare informatie te halen over fysieke objecten en hun omgeving, is met de opkomst van moderne technologieĆ«n geĆ«volueerd tot een onmisbaar instrument in tal van sectoren. Door het gebruik van overlapping fotoā€™s van een object, structuur, of landschap, maakt fotogrammetrie het mogelijk om complexe 3D-modellen en topografische kaarten te creĆ«ren. Deze methodiek, die zowel een kunst als een wetenschap is, wordt ingezet voor een breed scala aan toepassingen, van landmeting tot architectuur en van ingenieurswerk tot entertainment.

Met de cursus Pix4Dsurvey duik je diep in de wereld van fotogrammetrie, waarbij je leert hoe je luchtfotoā€™s en dronebeelden kunt transformeren in nauwkeurige digitale replicaā€™s van de fysieke wereld. Deze technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we gegevens verzamelen en analyseren, door het mogelijk te maken gedetailleerde 3D-modellen en digitale hoogtemodellen (DEMs) te creĆ«ren vanuit de comfort van je kantoor. De Geo-ICT training in Pix4Dsurvey biedt je de unieke kans om de geavanceerde technieken van beeldverwerking en data-analyse te beheersen, die essentieel zijn voor professionals die werken met georuimtelijke informatie.

Door te kiezen voor de Pix4Dsurvey cursus bij Geo-ICT, zet je een belangrijke stap in je professionele ontwikkeling. Je verwerft niet alleen vaardigheden in een van de meest gevraagde technologieƫn in het veld van georuimtelijke analyses, maar je wordt ook onderdeel van een community van experts die de toekomst van de geodata vormgeven. Ben je klaar om deze boeiende reis te beginnen en de geheimen van fotogrammetrie te ontrafelen met Geo-ICT?

Enige basiskennis van werken met beeldmateriaal en remote sensing is van belang. Heeft u dat niet dan is de MOOC Inleiding Remote Sensing aan te raden.

Wat is Fotogrammetrie?

Fotogrammetrie klinkt misschien als een term rechtstreeks uit een sciencefictionfilm, maar het is een techniek die steeds vaker wordt gebruikt in onze dagelijkse geo-informatie praktijken. Simpel gezegd, fotogrammetrie is de wetenschap en techniek van het maken van metingen uit fotoā€™s. Dit betekent dat je vanuit luchtfotoā€™s of dronebeelden informatie kunt halen die gebruikt wordt om gedetailleerde 3D-modellen en kaarten te maken. Maar wat maakt fotogrammetrie nu zo speciaal en waarom zou je je hierin willen verdiepen?

 • Nauwkeurigheid: Met fotogrammetrie kun je uiterst nauwkeurige metingen verrichten. Of het nu gaat om het in kaart brengen van een archeologische site of het plannen van een nieuwe woonwijk, de precisie is ongeĆ«venaard.
 • EfficiĆ«ntie: Door gebruik te maken van foto’s kan fotogrammetrie tijd besparen in het veld. Geen uren meer rondlopen met meetapparatuur; een drone kan vaak in een fractie van de tijd dezelfde gegevens verzamelen.
 • Veelzijdigheid: Van landbouw tot bouw, van archeologie tot milieubeheer, fotogrammetrie wordt in een breed scala aan sectoren ingezet. De veelzijdigheid maakt het een onmisbare tool voor professionals die werken met geodata.

Maar hoe werkt het precies? In essentie gebruikt fotogrammetrie overlappende afbeeldingen om diepte en dimensie te creĆ«ren. Door de hoek en locatie van elke foto te analyseren, kunnen softwareprogrammaā€™s zoals Pix4Dsurvey gedetailleerde digitale hoogtemodellen en orthomosaĆÆeken creĆ«ren. Dit proces transformeert een reeks platte afbeeldingen in een rijke, interactieve 3D-ervaring.

In onze cursus Pix4Dsurvey zul je leren hoe deze theorie wordt toegepast in de praktijk. Je krijgt hands-on ervaring met het verwerken van beelden tot gedetailleerde digitale replica’s van fysieke locaties, een vaardigheid die onmisbaar is in het moderne landschap van geo-informatie. Of je nu een beginner bent of je kennis wilt verdiepen, de cursus biedt een solide basis plus de geavanceerde technieken die je nodig hebt om te slagen in het veld. Dus, ben je klaar om de kracht van fotogrammetrie te ontketenen en je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen?

De Rol van Luchtfoto’s en Dronebeelden in Modern Landmeten

In het tijdperk waarin technologie voortdurend evolueert, spelen luchtfoto’s en dronebeelden een cruciale rol in de wereld van modern landmeten en georuimtelijke analyses. Deze methoden van dataverzameling zijn niet alleen revolutionair vanwege hun efficiĆ«ntie en precisie, maar ook door de veelzijdigheid van toepassingen die ze bieden. De impact van luchtfoto’s en dronebeelden op de manier waarop we de aarde waarnemen en interpreteren, kan niet worden onderschat. Hier zijn enkele manieren waarop deze technologieĆ«n de norm hebben veranderd:

 • Toegenomen Nauwkeurigheid: Drones en luchtfotografie bieden een ongeĆ«venaarde nauwkeurigheid in metingen. Dit is essentieel voor taken zoals het in kaart brengen van landschappen, het plannen van stedelijke ontwikkeling, of het monitoren van milieuveranderingen.
 • EfficiĆ«ntie in Dataverzameling: Het verzamelen van geodata met drones is veel sneller dan traditionele methoden. Dit betekent dat grote gebieden in korte tijd kunnen worden overzien, wat cruciaal is voor tijdgevoelige projecten.
 • Rijke Data: De data verkregen via luchtfoto’s en dronebeelden zijn veelzijdig en diepgaand. Ze bieden niet alleen visuele informatie, maar kunnen ook worden gebruikt voor het maken van 3D-modellen en digitale hoogtemodellen (DEMs).

De inzet van drones en luchtfotografie in landmeten heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de manier waarop projecten worden gepland en uitgevoerd. Deze technologieƫn stellen ons in staat om vanuit een nieuw perspectief naar onze wereld te kijken en bieden de mogelijkheid om:

 • Gedetailleerde kaarten te maken die essentieel zijn voor stadsplanning, bouw, en landbouw.
 • Milieubewaking uit te voeren, waarmee veranderingen in ecosystemen en landschappen kunnen worden gevolgd.
 • Risicoanalyses te verrichten voor natuurlijke gevaren, zoals overstromingen of aardverschuivingen, door accurate geografische data te leveren.

Door de cursus Pix4Dsurvey bij Geo-ICT te volgen, duik je in de kern van deze revolutionaire technologie. Je leert niet alleen hoe je luchtfoto’s en dronebeelden kunt verwerken met behulp van Pix4Dsoftware, maar ook hoe je deze vaardigheden kunt toepassen in real-world scenario’s. Deze kennis opent deuren naar nieuwe mogelijkheden in georuimtelijke wetenschappen en biedt je de tools om voorop te lopen in het veld van geo-informatie. Ben je klaar om de kracht van luchtfotografie en drones te ontdekken en te leren hoe je deze kunt inzetten voor geavanceerde landmetingen?

Wat je Zult Leren in de Cursus Pix4Dsurvey

Basisprincipes en Toepassingen van Pix4Dsurvey

Pix4Dsurvey staat bekend om zijn revolutionaire benadering van fotogrammetrie en georuimtelijke analyse, maar wat zijn nu precies de basisprincipes die dit mogelijk maken? En nog belangrijker, hoe kunnen deze principes in de praktijk worden toegepast om onze wereld op nieuwe en innovatieve manieren in kaart te brengen? Laten we dit eens nader bekijken.

Pix4Dsurvey maakt het mogelijk om gedetailleerde 3D-modellen en digitale hoogtemodellen (DEMs) te creĆ«ren uit een reeks overlappende foto’s, genomen vanuit de lucht met drones of vanaf de grond. Deze technologie is niet alleen revolutionair vanwege de precisie en detailniveau die het biedt, maar ook vanwege de efficiĆ«ntie en toegankelijkheid voor professionals over de hele wereld. Hier zijn enkele kernprincipes en toepassingen:

 • Vectorisatie van Puntwolken: Een van de meest krachtige functies van Pix4Dsurvey is het vermogen om puntwolken te vectoriseren. Dit betekent dat je complexe 3D-data kunt omzetten in nauwkeurige vectorbestanden, die vervolgens kunnen worden bewerkt en geanalyseerd in CAD-software.
 • Integratie van Photogrammetry en LiDAR: Pix4Dsurvey slaat een brug tussen fotogrammetrische beeldverwerking en LiDAR-gegevens, waardoor gebruikers het beste van beide werelden kunnen combineren voor nog gedetailleerdere en nauwkeurigere modellen.
 • Vereenvoudigde Data-Extractie: Met deze software kun je essentiĆ«le informatie uit zeer grote datasets extraheren zonder te verzanden in overweldigende hoeveelheden gegevens. Dit maakt het gemakkelijker om gefocust te blijven op wat echt belangrijk is voor jouw project.

Enkele van de vele toepassingen van Pix4Dsurvey omvatten:

 • Stadsplanning en Architectuur: Het creĆ«ren van gedetailleerde modellen van stedelijke gebieden om beter te plannen en te ontwerpen.
 • Milieubeheer: Monitoring van veranderingen in natuurlijke landschappen om milieu-impact te beoordelen en te beheren.
 • Bouw en Ingenieurswerk: Nauwkeurige metingen en modellen gebruiken voor de planning en uitvoering van bouwprojecten.

De Pix4Dsurvey cursus bij Geo-ICT biedt je niet alleen een diepgaand begrip van deze principes en toepassingen, maar leert je ook hoe je deze kennis in de praktijk kunt brengen. Of je nu een professional bent die zijn vaardigheden wil uitbreiden, of iemand die geĆÆnteresseerd is in de mogelijkheden van moderne georuimtelijke technologieĆ«n, deze cursus biedt de kennis en tools die je nodig hebt om te slagen. Ben je klaar om de toekomst van landmeten en georuimtelijke analyse te verkennen met Pix4Dsurvey?

Praktische Vaardigheden en Technieken

Bij de cursus Pix4Dsurvey van Geo-ICT draait alles niet alleen om de theorie; je leert ook een reeks praktische vaardigheden en technieken die essentieel zijn voor iedereen die in het veld van geo-informatie werkt. Deze vaardigheden stellen je in staat om de kracht van fotogrammetrie en georuimtelijke analyse toe te passen in een breed scala aan projecten en toepassingen. Hier zijn enkele van de kernvaardigheden die je zult ontwikkelen:

 • Dataverzameling en -verwerking: Je leert hoe je effectief data verzamelt met drones en deze data verwerkt tot nauwkeurige 3D-modellen en kaarten. Dit omvat het vliegen met drones, het plannen van missies en het uitvoeren van fotogrammetrische analyses.
 • Vectorisatie: Het omzetten van puntwolken naar vectorbestanden is een cruciale vaardigheid. Je ontdekt hoe je gedetailleerde tekeningen en modellen creĆ«ert die gebruikt kunnen worden in CAD-software.
 • Analyse en Interpretatie: Het interpreteren van gegevens is net zo belangrijk als het verzamelen ervan. Je leert hoe je 3D-modellen en kaarten analyseert om inzichten te verkrijgen die van belang zijn voor jouw specifieke project of sector.

Deze vaardigheden worden ondersteund door hands-on oefeningen en real-world case studies, zodat je niet alleen leert ‘hoe’ iets te doen, maar ook ‘waarom’ het belangrijk is. Enkele toepassingen waar deze vaardigheden bijzonder waardevol zijn, omvatten:

 • Landmeting en Cartografie: Het creĆ«ren van gedetailleerde landmetingen en kaarten voor stedelijke planning, constructie, en meer.
 • Milieustudies: Het analyseren van veranderingen in natuurlijke habitats, monitoring van vegetatie, en het beoordelen van milieueffecten.
 • Bouw en Architectuur: Het plannen en ontwerpen van bouwprojecten met behulp van nauwkeurige modellen en metingen.

Bij Geo-ICT ben je verzekerd van een cursus die niet alleen theoretische kennis biedt, maar je ook voorziet van de praktische tools en inzichten die je nodig hebt om te excelleren in de wereld van geo-informatie. Door de combinatie van deskundige instructie en praktijkgerichte leren, ben je klaar om de uitdagingen aan te gaan die komen kijken bij moderne georuimtelijke projecten. Ben je klaar om je vaardigheden naar het volgende niveau te tillen en een expert te worden in de toepassing van Pix4Dsurvey in je werk?

Waarom Kiezen voor Onze Cursus Pix4Dsurvey?

Het kiezen van de juiste cursus voor geavanceerde fotogrammetrie en georuimtelijke analyse is geen beslissing die je licht moet nemen. Bij Geo-ICT begrijpen we dat volledig. Onze cursus Pix4Dsurvey onderscheidt zich door een combinatie van expertise, praktijkgerichte training, en toegang tot de nieuwste technologieƫn. Hier zijn enkele redenen waarom onze cursus de beste keuze is voor professionals en enthousiastelingen in de wereld van geo-informatie:

 • Deskundige Instructeurs: Onze trainers zijn niet alleen ervaren in hun vakgebied, maar hebben ook een diepgaande kennis van Pix4Dsoftware en de toepassingen ervan in verschillende industrieĆ«n. Ze brengen een schat aan praktische ervaring en inzichten mee, die je niet in boeken vindt.
 • Hands-on Leren: Wij geloven in leren door te doen. Onze cursus is zo opgezet dat je veel praktische ervaring opdoet, zowel met de software als met de hardware (drones). Dit betekent dat je de kennis en vaardigheden die je opdoet, onmiddellijk kunt toepassen in je eigen projecten.
 • Toegang tot de Laatste TechnologieĆ«n: In de snel veranderende wereld van geo-informatie is toegang tot de nieuwste technologieĆ«n essentieel. Onze cursus biedt je de kans om te werken met de meest geavanceerde tools in de markt, zodat je altijd een stap voor bent.
 • Flexibiliteit: We begrijpen dat onze studenten drukke professionals zijn. Daarom bieden we flexibele leeropties, waaronder online cursussen en zelfstudiepakketten, naast onze reguliere klassikale sessies.

Door voor onze cursus Pix4Dsurvey te kiezen, kies je niet alleen voor een cursus die je de fijne kneepjes van de software leert. Je kiest voor een cursus die je voorbereidt op de toekomst, met vaardigheden die direct toepasbaar zijn in je werk. Of je nu een beginner bent die zijn weg probeert te vinden in de wereld van geo-informatie, of een ervaren professional die zijn vaardigheden wil uitbreiden, onze cursus biedt alles wat je nodig hebt om te slagen. Ben je klaar om de volgende stap in je carriĆØre te zetten met Geo-ICT?

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  ā‚¬1195,- Excl. btw

  ā‚¬1195,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  Tijdens de eerste dag van de cursus Pix4DSurvey worden deelnemers vertrouwd gemaakt met de basisprincipes van landmeetkunde en topografische verwerking met behulp van Pix4D-software. De dag begint met een inleiding tot het belang van nauwkeurige topografische gegevens en hoe luchtfoto’s en dronebeelden kunnen worden ingezet om dergelijke gegevens te verzamelen.

  In de ochtend ligt de nadruk op het verzamelen en voorbereiden van de juiste beeldgegevens voor verwerking. Deelnemers leren over vluchtplanning, camera-instellingen en beeldverzamelingstechnieken die nodig zijn voor betrouwbare resultaten. In de middag duiken deelnemers in de Pix4D-software, waarbij ze leren hoe ze beelden kunnen importeren, verwerkingsinstellingen kunnen aanpassen en het verwerkingsproces kunnen initiƫren voor de generatie van basis topografische informatie

  Dag 2

  Op de tweede dag van de cursus gaan deelnemers verder met geavanceerde aspecten van topografische verwerking en metingen met Pix4D-software. De ochtend behandelt het genereren van nauwkeurige digitale hoogtemodellen (DEMs) en orthomosaĆÆeken uit de verwerkte beelden. Deelnemers leren hoe ze deze gegevens kunnen gebruiken voor het maken van nauwkeurige metingen en volumeberekeningen.

  In de middag verschuift de focus naar het creƫren van gedetailleerde topografische kaarten en modellen. Deelnemers leren hoe ze de gegenereerde gegevens kunnen gebruiken om nauwkeurige en gedetailleerde kaarten te genereren die geschikt zijn voor landmeetkundige en topografische toepassingen. Praktische oefeningen stellen deelnemers in staat om met echte gegevens aan de slag te gaan en resultaten te genereren die relevant zijn voor hun vakgebied.

  Tegen het einde van de cursus zullen deelnemers in staat zijn om Pix4D-software effectief te gebruiken voor landmeetkundige en topografische toepassingen, inclusief het verzamelen van beeldgegevens, verwerken van beelden, genereren van nauwkeurige modellen en kaarten, en het uitvoeren van relevante metingen en berekeningen.

  Cursusduur: 2 dagen
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Begrip van Landmeetkundige en Topografische Principes: Na de cursus moeten deelnemers een solide begrip hebben van de basisprincipes van landmeetkunde en topografische gegevensverzameling. Ze moeten begrijpen hoe luchtfoto’s en dronebeelden kunnen worden ingezet om nauwkeurige topografische informatie te genereren.
  • Effectieve Verwerking van Beeldgegevens met Pix4D: Studenten moeten vertrouwd raken met het Pix4D-softwareplatform en in staat zijn om beeldgegevens correct te importeren, verwerkingsinstellingen te configureren en het verwerkingsproces te beheren om nauwkeurige topografische gegevens te genereren.
  • Genereren van Nauwkeurige Topografische Modellen en Kaarten: Na de cursus moeten deelnemers in staat zijn om gedetailleerde digitale hoogtemodellen (DEMs) en orthomosaĆÆeken te genereren uit hun verwerkte beelden. Ze moeten ook de vaardigheid ontwikkelen om deze gegevens te gebruiken om nauwkeurige topografische kaarten en modellen te genereren.
  • Toepassing van Topografische Metingen en Analyse: Aan het einde van de cursus moeten deelnemers in staat zijn om relevante metingen en berekeningen uit te voeren op basis van de gegenereerde topografische gegevens. Dit omvat volumeberekeningen, afstandsmetingen en het interpreteren van topografische kenmerken voor toepassingen in landmeetkunde, bouw en infrastructuurprojecten.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privƩ cursus? We helpen je graag verder.

  Veelgestelde vragen over Pix4DSurvey

  Pix4Dsurvey is een software voor fotogrammetrie en beeldverwerking, gebruikt voor het maken van 3D-modellen en topografische gegevensverzameling uit luchtfoto’s en dronebeelden.

  Deze cursus is ideaal voor startende en ervaren geo-specialisten, bedrijven in de geosector, omscholers, en onderwijsinstellingen die hun kennis willen uitbreiden in fotogrammetrie en 3D-modellering.

  Je leert over vluchtplanning, het verwerken van beeldgegevens tot digitale hoogtemodellen en orthomosaĆÆeken, en het gebruik van Pix4D voor geavanceerde analyses.

  De Pix4Dsurvey cursus is een 2-daagse training, waarin je intensief werkt met de software en praktische vaardigheden opdoet.

  Basiskennis van fotogrammetrie en ervaring met geo-software is aanbevolen, maar niet verplicht.

  Door het volgen van deze cursus vergroot je je vaardigheden in moderne geo-software, wat essentieel is voor carriĆØregroei in de geosector.

  Ja, de cursus omvat hands-on sessies waarin je direct met Pix4Dsurvey aan de slag gaat, waardoor je praktische ervaring opdoet.