Cursus Pix4DSurvey

Data-Analyse Cursusduur: 2 dagen

PIX4Dsurvey biedt mogelijkheden om uw projecten te integreren in elke CAD- of GIS-software met de aanpassingen die bij uw werk passen.

De cursus Pix4DSurvey biedt deelnemers een grondige training in het gebruik van Pix4D-software voor het creëren van nauwkeurige topografische kaarten, modellen en metingen door middel van verwerking van luchtfoto’s en dronebeelden, met specifieke aandacht voor toepassingen in landmeetkunde, bouw en infrastructuurprojecten. Enige basiskennis van werken met beeldmateriaal en remote sensing is van belang. Heeft u dat niet dan is de MOOC Inleiding Remote Sensing aan te raden.

Geo-ICT Training Center, Nederland - Cursus Pix4DSurvey

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1195,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Tijdens de eerste dag van de cursus Pix4DSurvey worden deelnemers vertrouwd gemaakt met de basisprincipes van landmeetkunde en topografische verwerking met behulp van Pix4D-software. De dag begint met een inleiding tot het belang van nauwkeurige topografische gegevens en hoe luchtfoto’s en dronebeelden kunnen worden ingezet om dergelijke gegevens te verzamelen.

  In de ochtend ligt de nadruk op het verzamelen en voorbereiden van de juiste beeldgegevens voor verwerking. Deelnemers leren over vluchtplanning, camera-instellingen en beeldverzamelingstechnieken die nodig zijn voor betrouwbare resultaten. In de middag duiken deelnemers in de Pix4D-software, waarbij ze leren hoe ze beelden kunnen importeren, verwerkingsinstellingen kunnen aanpassen en het verwerkingsproces kunnen initiëren voor de generatie van basis topografische informatie

  Dag 2

  Op de tweede dag van de cursus gaan deelnemers verder met geavanceerde aspecten van topografische verwerking en metingen met Pix4D-software. De ochtend behandelt het genereren van nauwkeurige digitale hoogtemodellen (DEMs) en orthomosaïeken uit de verwerkte beelden. Deelnemers leren hoe ze deze gegevens kunnen gebruiken voor het maken van nauwkeurige metingen en volumeberekeningen.

  In de middag verschuift de focus naar het creëren van gedetailleerde topografische kaarten en modellen. Deelnemers leren hoe ze de gegenereerde gegevens kunnen gebruiken om nauwkeurige en gedetailleerde kaarten te genereren die geschikt zijn voor landmeetkundige en topografische toepassingen. Praktische oefeningen stellen deelnemers in staat om met echte gegevens aan de slag te gaan en resultaten te genereren die relevant zijn voor hun vakgebied.

  Tegen het einde van de cursus zullen deelnemers in staat zijn om Pix4D-software effectief te gebruiken voor landmeetkundige en topografische toepassingen, inclusief het verzamelen van beeldgegevens, verwerken van beelden, genereren van nauwkeurige modellen en kaarten, en het uitvoeren van relevante metingen en berekeningen.

  Leerdoelen

  • Begrip van Landmeetkundige en Topografische Principes: Na de cursus moeten deelnemers een solide begrip hebben van de basisprincipes van landmeetkunde en topografische gegevensverzameling. Ze moeten begrijpen hoe luchtfoto’s en dronebeelden kunnen worden ingezet om nauwkeurige topografische informatie te genereren.
  • Effectieve Verwerking van Beeldgegevens met Pix4D: Studenten moeten vertrouwd raken met het Pix4D-softwareplatform en in staat zijn om beeldgegevens correct te importeren, verwerkingsinstellingen te configureren en het verwerkingsproces te beheren om nauwkeurige topografische gegevens te genereren.
  • Genereren van Nauwkeurige Topografische Modellen en Kaarten: Na de cursus moeten deelnemers in staat zijn om gedetailleerde digitale hoogtemodellen (DEMs) en orthomosaïeken te genereren uit hun verwerkte beelden. Ze moeten ook de vaardigheid ontwikkelen om deze gegevens te gebruiken om nauwkeurige topografische kaarten en modellen te genereren.
  • Toepassing van Topografische Metingen en Analyse: Aan het einde van de cursus moeten deelnemers in staat zijn om relevante metingen en berekeningen uit te voeren op basis van de gegenereerde topografische gegevens. Dit omvat volumeberekeningen, afstandsmetingen en het interpreteren van topografische kenmerken voor toepassingen in landmeetkunde, bouw en infrastructuurprojecten.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.