Copernicus Programma

Aardobservatie Cursusduur: 3 dagen

Omgaan met terabytes aan geodata van copernicus is zeer interessant voor  data-analisten, GIS specialisten,  ingenieursbureaus, aannemers en adviesbureaus. 

Copernicus is het Earth Observation Programma van de Europese Unie. Families van satellieten, de Sentinels, observeren de aarde voortdurend. Copernicus bouwt voort op een constellatie van satellieten die dagelijks miljoenen waarnemingen doen. Daarnaast beheren zij ook een wereldwijd netwerk van duizenden land-, lucht- en zee-gebaseerde sensoren om de meest gedetailleerde beelden van de aarde te creëren.

Deze technologische evolutie, met name betreft de beschikbaarheid en toegankelijkheid, heeft Copernicus tot de grootste aanbieder van ruimtegegevens gemaakt en produceert momenteel 12 terabytes per dag. De overgrote meerderheid van de gegevens en informatie die wordt geleverd door de Copernicus Space-infrastructuur. De Copernicus-services worden beschikbaar gesteld en zijn gratis en volledig toegankelijk voor elke burger en elke organisatie overal ter wereld.

In deze 3-daagse cursus gaat u meerdere soorten van data, zowel raster, als vector downloaden van Copernicus en daar interessante analyses mee doen, met behulp van QGIS en Erdas.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1695,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste dag van de cursus maakt u kennis met het Copernicus Programma. U leert over de functies, mogelijkheden en ontwikkeling van het programma. Samen met de docent leert u gaandeweg de interface kennen en leert u waar data gevonden kan worden. U gaat zelf aan de slag met het opzoeken en downloaden van data en het verwerken van deze data.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag leert u analyses doen met de data die wordt opgehaald via het Copernicus Programma. Met behulp van QGIS en Erdas leert u verschillende soorten methoden om analyses met de data uit te voeren. U leert werken met deze programma’s en door opdrachten te doen, weet u goed de weg te vinden binnen deze programma’s.

  Dag 3

  De analyse-vaardigheden van de tweede cursusdag worden op de derde dag verder uitgebouwd. U leert complexe analyses uitvoeren met verschillende soorten data. Ook is er op deze dag inbreng voor vragen uit uw werkveld waar de docent u bij kan helpen.

  Leerdoelen

  • Onderzoek kunnen doen met deze zee aan data.
  • Nieuwe business ontdekken en exploiteren.
  • Data gebruiken in eigen bijhoudingsprocessen.
  • Zelf onderzoek kunnen doen naar de climate change.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Veelgestelde vragen over Copernicus Programma

  Het Copernicus Programma is een aardobservatieprogramma van de Europese Unie, gericht op het verzamelen van gegevens over onze planeet en de omgeving via een reeks satellieten, bekend als de Sentinels.

  Deze cursus is ideaal voor jonge professionals in de geosector, ervaren geo-professionals, bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis willen uitbreiden over aardobservatie en gegevensanalyse.

  Aardobservatie speelt een cruciale rol in diverse sectoren zoals milieu, landbouw, en stadsplanning. Kennis van aardobservatie via het Copernicus Programma kan je vaardigheden in gegevensanalyse en GIS aanzienlijk verbeteren.

  In de cursus behandelen we de functies en mogelijkheden van de Sentinels satellieten, hoe ze aardobservatiegegevens verzamelen en hoe deze gegevens kunnen worden gebruikt voor diverse toepassingen.

  De Copernicus Space-infrastructuur is essentieel voor het verzamelen van enorme hoeveelheden ruimtegegevens, ongeveer 12 terabytes per dag, die gebruikt worden voor aardobservatie en analyse.

  De cursus biedt praktische ervaring met software zoals QGIS en Erdas, die essentieel zijn voor het analyseren en interpreteren van gegevens verzameld door het Copernicus Programma.

  In deze 3-daagse cursus leer je hoe je verschillende soorten data, zowel raster als vector, kunt downloaden van Copernicus en hoe je interessante analyses kunt uitvoeren met behulp van QGIS en Erdas.

  De cursus duurt 3 dagen, waarin je intensief werkt met de data en tools van het Copernicus Programma.

  Deze cursus is zeer geschikt voor data-analisten, GIS-specialisten, ingenieursbureaus, aannemers, en adviesbureaus die willen leren omgaan met de grote hoeveelheden geodata van Copernicus.

  De data van de Sentinels satellieten wordt gebruikt voor het creëren van gedetailleerde beelden van de aarde en is essentieel voor onderzoek naar klimaatverandering en andere aardobservatietoepassingen.