Copernicus Programma

Aardobservatie Cursusduur: 3 dagen

Omgaan met terabytes aan geodata van copernicus is zeer interessant voor  data-analisten, GIS specialisten,  ingenieursbureaus, aannemers en adviesbureaus. 

Copernicus is het Earth Observation Programma van de Europese Unie. Families van satellieten, de Sentinels, observeren de aarde voortdurend. Copernicus bouwt voort op een constellatie van satellieten die dagelijks miljoenen waarnemingen doen. Daarnaast beheren zij ook een wereldwijd netwerk van duizenden land-, lucht- en zee-gebaseerde sensoren om de meest gedetailleerde beelden van de aarde te creëren.

Deze technologische evolutie, met name betreft de beschikbaarheid en toegankelijkheid, heeft Copernicus tot de grootste aanbieder van ruimtegegevens gemaakt en produceert momenteel 12 terabytes per dag. De overgrote meerderheid van de gegevens en informatie die wordt geleverd door de Copernicus Space-infrastructuur. De Copernicus-services worden beschikbaar gesteld en zijn gratis en volledig toegankelijk voor elke burger en elke organisatie overal ter wereld.

In deze 3-daagse cursus gaat u meerdere soorten van data, zowel raster, als vector downloaden van Copernicus en daar interessante analyses mee doen, met behulp van QGIS en Erdas.

Inschrijven






    Korting: 10% bij 3 cursisten
    15% vanaf 4 cursisten

    €1695,- Excl. btw

    Cursusduur: 3 dagen

    Dagindeling

    Dag 1

    Op de eerste dag van de cursus maakt u kennis met het Copernicus Programma. U leert over de functies, mogelijkheden en ontwikkeling van het programma. Samen met de docent leert u gaandeweg de interface kennen en leert u waar data gevonden kan worden. U gaat zelf aan de slag met het opzoeken en downloaden van data en het verwerken van deze data.

    Dag 2

    Op de tweede cursusdag leert u analyses doen met de data die wordt opgehaald via het Copernicus Programma. Met behulp van QGIS en Erdas leert u verschillende soorten methoden om analyses met de data uit te voeren. U leert werken met deze programma’s en door opdrachten te doen, weet u goed de weg te vinden binnen deze programma’s.

    Dag 3

    De analyse-vaardigheden van de tweede cursusdag worden op de derde dag verder uitgebouwd. U leert complexe analyses uitvoeren met verschillende soorten data. Ook is er op deze dag inbreng voor vragen uit uw werkveld waar de docent u bij kan helpen.

    Leerdoelen

    • Onderzoek kunnen doen met deze zee aan data.
    • Nieuwe business ontdekken en exploiteren.
    • Data gebruiken in eigen bijhoudingsprocessen.
    • Zelf onderzoek kunnen doen naar de climate change.

    Meer informatie?

    Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

    Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

    Veelgestelde vragen

    Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

    Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

    Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

    Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

     

    Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

    Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

    Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

    U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

    Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

    Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.