Leergang Kadaster

Landmeetkunde Cursusduur: 3 dagen

In deze leergang leert u landmetingen uit te voeren conform de vereiste richtlijnen van het Kadaster.

Bij wet is geregeld dat iedereen kadastrale metingen mag doen. Alle metingen die gedaan worden zijn echter pas rechtsgeldig als het aan de voorwaarden van het Kadaster voldoet. In deze leergang leert u landmetingen uit te voeren conform de vereiste richtlijnen van het Kadaster. In deze leergang Kadaster gaat u aan de slag met het opzetten, uitvoeren en inmeten van grenzen. Tijdens de cursus leert u landmeetkundige veldschetsen te maken. De metingen worden ingevoerd in het pakket MOVE3 waarmee u controleert of de meting voldoet aan de eisen die het Kadaster aan een meting stelt. U leert ook de meetresultaten in de juiste CAD / GIS formaten te zetten en een correcte levering te doen aan het Kadaster. De docent geeft demo’s en daarna doet u diverse praktijkoefeningen.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1695,- Excl. btw

  Cursusduur: 3 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Algemene inleiding over de taken van het Kadaster

  Dag 2

  Het proces van landmeten binnen het kadaster.

  Dag 3

  Grenzen uitzetten, reconstrueren, inmeten en berekenen, conform de Kadasterstandaarden.

  Leerdoelen

  • Kennis en inzicht in het Nederlandse Kadaster in het algemeen.
  • Kennis en inzicht in het proces van transacties in de rol van de landmeter daarin.
  • Kennis en inzicht in meten, uitzetten en reconstructie van van grenzen.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Leergang Kadaster

  De Cursus Leergang Kadaster is een gespecialiseerde training gericht op het aanleren van essentiële vaardigheden en kennis over landmetingen, Kadaster richtlijnen, en het gebruik van relevante software zoals MOVE3.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren professionals in de geosector, medewerkers van bedrijven die zich willen bijscholen, omscholers uit andere sectoren, en studenten van onderwijsinstellingen.

  De cursus omvat diverse onderwerpen zoals landmeetkundige veldschetsen, metingseisen van het Kadaster, grenzen inmeten, en het gebruik van MOVE3 en andere landmeetkunde software.

  Inschrijven kan eenvoudig via het inscrijfformulier (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvangen deelnemers een certificaat dat hun kennis en vaardigheden in de geo-sector erkent.

  De cursus duurt 3 dagen en is intensief opgezet om een diepgaand begrip van de materie te bieden.

  U leert landmetingen uitvoeren volgens Kadaster richtlijnen, landmeetkundige veldschetsen maken, metingen invoeren in MOVE3, en meetresultaten omzetten in de juiste CAD/GIS formaten.

  Ja, de cursus kan zowel fysiek als online gevolgd worden. Bij online deelname volg je de cursus via Google Meet vanaf jouw eigen locatie.

  Ja, het is mogelijk om de cursus op jouw eigen locatie te organiseren. Neem contact op met Geo-ICT voor een offerte en het plannen van de lesdagen.

  De cursus kost €1695,- exclusief btw. Er zijn kortingen beschikbaar voor groepen van 3 of meer cursisten.