MOUS MCNext

Landmeetkunde Cursusduur: 1 dag

De deelnemers leren MCNext toe te passen in het maatvoerings- proces. Het in- en uitlezen van maatvoeringen in een Total Station komen aan de orde.

Deze cursus is voor maatvoerders met grotere projecten waar het handmatig prikken van punten en handmatig maken van verschillijsten te veel tijd kost. De deelnemers gaan een bouwmaatvoering voorbereiden in AutoCAD en vervolgens inlezen in hun Total Station. Op deze manier wordt het digitaal maatvoeren en stuk gemakkelijker gemaakt. Naast de uitleg worden er veel praktische oefeningen gedaan. Het meebrengen van een eigen Total Station is toegestaan.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €650,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dagindeling

  Dag 1

  De volgende onderwerpen komen tijdens de cursusdag aan bod:

  • Het beheren van punten in MC Next
  • Het exporteren van MC Next naar CAD
  • Het uitvoeren van een maatvoeringscontrole
  • Import en export van en naar Total Stations
  • Punten plaatsen in CAD en overhalen naar MC start
  • Punten wijzigen
  • Vergelijken van tekeningen

  Leerdoelen

  • MC Next toepassen in het maatvoeringsproces
  • De stap van analoog naar digitaal maatvoeren maken.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over MOUS MCNext

  De Cursus Mous Mcnext is een 1-daagse training gericht op het aanleren en toepassen van MCNext kennis, specifiek voor maatvoering en het beheren van punten in MC Next.

  Deze cursus is ideaal voor startende en ervaren geo-specialisten, bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis over MCNext willen uitbreiden of opfrissen.

  MCNext wordt in de praktijk gebruikt voor maatvoeringsprocessen, het plaatsen van punten in CAD, en de integratie met AutoCAD voor voorbereidende werkzaamheden.

  De cursus duurt één dag, waarbij intensief wordt gewerkt aan zowel theorie als praktijk.

  Deze cursus is speciaal ontworpen voor maatvoerders die betrokken zijn bij grotere projecten en die hun processen willen digitaliseren.

  Cursisten leren hoe ze bouwmaatvoeringen kunnen voorbereiden in AutoCAD en deze inlezen in hun Total Station, naast andere digitale maatvoeringstechnieken.

  De cursus omvat het beheren van punten in MC Next, het exporteren van MC Next naar CAD, maatvoeringscontrole, en import/export naar Total Stations.

  Ja, de cursus bevat praktische oefeningen zoals het plaatsen van punen in CAD en het overhalen naar MC Start, evenals het vergelijken van tekeningen.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken lang vragen stellen aan de docent via e-mail voor verdere ondersteuning.

  Je leert specifieke vaardigheden zoals het beheren van punten in MC Next, het uitvoeren van maatvoeringscontroles, en het werken met import en export naar Total Stations.