MOUS MCNext

Landmeetkunde

Landmeetkunde

De deelnemers leren MCNext toe te passen in het maatvoerings- proces. Het in- en uitlezen van maatvoeringen in een Total Station komen aan de orde.

Cursusduur: 1 dag

Gegeven door:

Ad van Gils
Nederlands

Ontdek MOUS MCNext: Een Revolutie in Landmeten

In het hart van de moderne landmeetkunde en geo-informatie staat MOUS MCNext, een baanbrekende tool die de manier waarop professionals met geodata omgaan, heeft getransformeerd. Met MOUS MCNext stap je moeiteloos over van traditionele, tijdrovende methoden naar een gestroomlijnd, digitaal proces. Dit programma is niet alleen een brug tussen de analoge en digitale wereld van maatvoering, maar biedt ook een ongeëvenaarde precisie en efficiëntie.

Door de integratie met AutoCAD en Total Stations, maakt MCNext het voor landmeters en geo-specialisten mogelijk om hun werkzaamheden met ongekende snelheid en nauwkeurigheid uit te voeren. Het is ontworpen om de complexiteit van maatvoeringsprocessen te vereenvoudigen, waardoor je als professional kunt focussen op wat echt belangrijk is: het leveren van kwalitatief hoogwaardige geodata voor jouw projecten.

Geo-ICT biedt met deze cursus een diepgaande duik in de mogelijkheden van MCNext, gericht op zowel beginners als ervaren gebruikers die hun kennis willen verdiepen en hun vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Door praktische oefeningen en real-world toepassingen, krijg je hands-on ervaring die onmisbaar is in de hedendaagse geo-informatiebranche.

Bekijk ook onze cursus MOUS MCStart

Een inleiding tot MCNext en zijn rol in de digitale landmeetkunde

MCNext speelt een cruciale rol in de evolutie van landmeetkunde, door de overgang van analoge naar digitale processen te vergemakkelijken. Deze tool staat in het middelpunt van een revolutie in hoe we omgaan met geodata, met kenmerken die het onderscheiden in het veld van geo-informatietechnologieën:

 • EfficiĂ«ntie: Versnelt het maatvoeringsproces aanzienlijk.
 • Nauwkeurigheid: Verhoogt de precisie van gegevensverzameling en -analyse.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Ontworpen voor zowel beginners als ervaren professionals in de geo-informatiebranche.

Door de integratie met bekende software zoals AutoCAD en apparatuur zoals Total Stations, maakt MCNext het niet alleen mogelijk om gegevens sneller te verwerken, maar ook om deze gegevens direct bruikbaar te maken voor uiteenlopende projecten. Geo-ICT’s cursus over MCNext richt zich op deze kernaspecten, met als doel gebruikers volledig uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om deze innovatieve tool te benutten. Door praktische toepassing en theoretische onderbouwing worden cursisten begeleid naar een grondig begrip van MCNext’s rol in moderne landmeetkunde.

Hoe MCNext het maatvoeringsproces transformeert

De introductie van MCNext in de landmeetkunde heeft geleid tot een ware transformatie in het maatvoeringsproces, waardoor taken die ooit complex en tijdrovend waren, nu efficiënt en nauwkeurig uitgevoerd kunnen worden. De sleutel tot deze transformatie ligt in een aantal kernfuncties die MCNext onderscheiden:

 • Automatisering van taken: Vermindert de noodzaak voor handmatige invoer, waardoor de kans op fouten afneemt en tijd bespaard wordt.
 • Naadloze integratie: Werkt vloeiend samen met AutoCAD en Total Stations, waardoor de overgang van data tussen veld en ontwerp moeiteloos verloopt.
 • Verbeterde nauwkeurigheid: Zorgt voor uiterst precieze gegevensverzameling en -verwerking, essentieel voor kwalitatieve projecten in de geo-informatie.

Door deze voordelen stelt MCNext professionals in staat om met meer vertrouwen en minder inspanning gegevens te verzamelen en te verwerken. Het resultaat is een sneller, nauwkeuriger, en meer gestroomlijnd proces van begin tot eind, wat de deur opent naar nieuwe mogelijkheden in landmeetkunde en projectontwikkeling.

Kernvaardigheden die je Ontwikkelt met MOUS MCNext

Praktische toepassing van MCNext in maatvoeringsprocessen

De cursus MOUS MCNext bij Geo-ICT omarmt de praktische kant van digitale maatvoering, door direct toepasbare kennis en vaardigheden te bieden. De focus ligt op:

 • Voorbereiden in AutoCAD: Leer hoe je bouwmaatvoeringen voorbereidt in AutoCAD voor een vloeiende integratie met MCNext.
 • Gegevensoverdracht naar Total Stations: Ontdek de efficiĂ«nte methodes om gegevens van MCNext over te zetten naar Total Stations voor veldwerk.

Deze cursus benadrukt het belang van praktische oefeningen en real-world toepassingen, waardoor deelnemers niet alleen leren over de software maar ook direct ervaren hoe deze in hun dagelijkse werkprocessen kan worden geïntegreerd. De cursus is ontworpen om zowel nieuwe gebruikers als ervaren professionals die hun vaardigheden willen aanscherpen, te ondersteunen en te empoweren met de nieuwste digitale maatvoeringstechnologieën.

De overstap maken van analoog naar digitaal maatvoeren met MCNext

Het omarmen van MCNext betekent een significante verschuiving van traditionele, analoge methoden naar een geavanceerde, digitale aanpak in landmeten. Deze overgang biedt tal van voordelen:

 • Verhoogde efficiĂ«ntie: Processen worden sneller en soepeler dankzij de digitale workflow.
 • Verbeterde nauwkeurigheid: Digitale technieken minimaliseren menselijke fouten en verhogen de precisie van metingen.
 • Toegankelijkheid van gegevens: Informatie is gemakkelijker toegankelijk en deelbaar met teamleden en stakeholders.

Deze transitie naar digitale maatvoering met MCNext betekent niet alleen een technologische upgrade maar ook een culturele verandering binnen organisaties. Het stelt professionals in staat om sneller te reageren op projectbehoeften met nauwkeurigere gegevens, waardoor de algehele kwaliteit van werk verbetert.

Kies voor Geo-ICT: Waarom Onze MOUS MCNext Cursus Uniek is

Kiezen voor de MOUS MCNext cursus bij Geo-ICT betekent kiezen voor kwaliteit en expertise in de wereld van geo-informatie. Wat onze cursus uniek maakt:

 • Toegewijde instructeurs: Experts met jarenlange ervaring in zowel het onderwijzen als toepassen van digitale maatvoering.
 • Praktijkgerichte leerervaring: Een cursus ontworpen om je direct in de praktijk te brengen met hands-on oefeningen.
 • Flexibiliteit en toegankelijkheid: Opties voor zowel online als fysieke lessen om aan jouw behoeften te voldoen.

Bij Geo-ICT zijn we toegewijd aan het leveren van onderwijs dat niet alleen informatief is, maar ook motiverend en aangepast aan de hedendaagse behoeften van professionals in de geo-informatie.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €650,- Excl. btw

  €650,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De volgende onderwerpen komen tijdens de cursusdag aan bod:

  • Het beheren van punten in MC Next
  • Het exporteren van MC Next naar CAD
  • Het uitvoeren van een maatvoeringscontrole
  • Import en export van en naar Total Stations
  • Punten plaatsen in CAD en overhalen naar MC start
  • Punten wijzigen
  • Vergelijken van tekeningen
  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • MC Next toepassen in het maatvoeringsproces
  • De stap van analoog naar digitaal maatvoeren maken.
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over MOUS MCNext

  De Cursus Mous Mcnext is een 1-daagse training gericht op het aanleren en toepassen van MCNext kennis, specifiek voor maatvoering en het beheren van punten in MC Next.

  Deze cursus is ideaal voor startende en ervaren geo-specialisten, bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis over MCNext willen uitbreiden of opfrissen.

  MCNext wordt in de praktijk gebruikt voor maatvoeringsprocessen, het plaatsen van punten in CAD, en de integratie met AutoCAD voor voorbereidende werkzaamheden.

  De cursus duurt Ă©Ă©n dag, waarbij intensief wordt gewerkt aan zowel theorie als praktijk.

  Deze cursus is speciaal ontworpen voor maatvoerders die betrokken zijn bij grotere projecten en die hun processen willen digitaliseren.

  Cursisten leren hoe ze bouwmaatvoeringen kunnen voorbereiden in AutoCAD en deze inlezen in hun Total Station, naast andere digitale maatvoeringstechnieken.

  De cursus omvat het beheren van punten in MC Next, het exporteren van MC Next naar CAD, maatvoeringscontrole, en import/export naar Total Stations.

  Ja, de cursus bevat praktische oefeningen zoals het plaatsen van punen in CAD en het overhalen naar MC Start, evenals het vergelijken van tekeningen.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken lang vragen stellen aan de docent via e-mail voor verdere ondersteuning.

  Je leert specifieke vaardigheden zoals het beheren van punten in MC Next, het uitvoeren van maatvoeringscontroles, en het werken met import en export naar Total Stations.