Digitaal Waterpassen

Landmeetkunde Cursusduur: 1 dag

In de landmeetkunde worden meerdere methoden toegepast om hoogteverschillen te meten. In deze cursus gaan de deelnemers oefenen met zowel het analoge als het digitale instrument.

In de civiele techniek, archeologie, bodemonderzoek, bouw en diverse andere vakgebieden waar nauwkeurigheden van centimeters of zelfs millimeters vereist zijn, wordt het waterpasinstrument nog steeds toegepast. Soms nog de analoge versie van het instrument waarbij de waarnemer zelf de baak moet aflezen, maar steeds meer het digitale instrument.

De dag start met de theorie achter het waterpassen en uitleg over het Nederlandse referentienet van hoogtemerken. Er wordt ingegaan op andere manieren van hoogtemeten en hoe dat zich verhoudt ten opzichte van waterpassen.

De deelnemers gaan daarna meerdere waterpassingen uitvoeren in het terrein. De deelnemers leren een instrument op te stellen en hoe de baak wordt afgelezen en zij gaan een doorgaande waterpassing uitvoeren. Ze leren welke fouten kunnen optreden en hoe deze kunnen worden voorkomen.

De metingen worden verwerkt in MOVE3. Met de trial versie van MOVE3 kunnen de metingen met een druk op de knop worden berekend.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €650,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dag indeling

  Dag 1

  De dag begint met een presentatie over de theorie van het waterpassen en het Nederlandse referentienet van hoogtemerken. Na een korte uitleg over de praktijk van het waterpassen gaan de deelnemers buiten aan de slag met diverse oefeningen om het waterpassen onder de knie te krijgen. Nadat de metingen zijn uitgevoerd, worden deze door de deelnemers verwerkt in MOVE3.

  Leerdoelen

  • De deelnemers kennen de theorie achter het waterpassen
  • De deelnemers kunnen een goede waterpasmeting uitvoeren
  • De deelnemers kunnen de gemeten data berekenen

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Digitaal Waterpassen

  In de cursus Landmeetkundig Waterpassen leer je de basisprincipes en technieken van waterpassen, essentieel voor nauwkeurige landmetingen in de geosector.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, omscholers en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden in landmeting willen ontwikkelen.

  De cursus “Landmeetkundig Waterpassen” duurt één dag en kost €650 exclusief btw.

  Ja, na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een gecertificeerd bewijs van deelname.

  Voor deze cursus is basiskennis van landmeetkunde aanbevolen, maar niet verplicht. Neem contact op voor meer informatie over instapniveaus.

  Absoluut, deze cursus kan gecombineerd worden met andere cursussen en traineeships die wij aanbieden voor een uitgebreide leerervaring.

  Ja, wij bieden nazorg en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je het geleerde effectief in de praktijk kunt brengen.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan).