Geodata inwinnen MagnetField

Landmeetkunde

Landmeetkunde

In deze cursus MagnetField basis leert u dit pakket te gebruiken bij het landmeten en uitzetten.

Cursusduur: 1 dag

Gegeven door:

Violet Bothof
Nederlands

Cursus MagnetField Basis

Inleiding voor de cursus MagnetField basis

In het veld van de landmeetkunde is technologische innovatie een constante drijfveer voor verbetering en efficiĆ«ntie. Met de cursus MagnetField basisĀ biedt Geo-ICT een platform waarin deelnemers leren hoe ze deze technologieĆ«n effectief kunnen toepassen. De cursus richt zich op het koppelen van GPS-ontvangers met de robuuste en intuĆÆtieve MagnetField-software, waardoor veldwerk niet alleen efficiĆ«nter maar ook nauwkeuriger wordt. Studenten leren codelijsten maken voor BAG en BGT, essentiĆ«le vaardigheden voor iedereen die werkt met geodata en geo-informatie.

Geo-ICT onderscheidt zich door zijn praktijkgerichte aanpak, waarbij deelnemers hands-on ervaring opdoen met het werken in het veld. Dit betekent niet alleen theorie leren, maar ook daadwerkelijk buiten aan de slag gaan, punten meten en uitzetten, en leren hoe gegevens on the fly verwerkt worden. Deze benadering zorgt ervoor dat cursisten niet alleen kennis vergaren, maar deze ook direct kunnen toepassen in hun professionele leven.

De toepassing van landmeetkunde strekt zich uit over verschillende disciplines en industrieƫn, waardoor de vaardigheden die in deze cursus worden opgedaan, van onschatbare waarde zijn voor een breed scala aan professionals. Van bouwkundigen en architecten tot milieukundigen en stadsplanners; de kennis en ervaring opgedaan met de MagnetField-software stellen hen in staat om hun werk met grotere precisie en vertrouwen uit te voeren. Geo-ICT staat bekend om zijn deskundigheid in het veld en biedt cursisten de kans om te leren van de besten in het vak.

Bekijk ook 2 van onze andere gerelateerde cursussen over het inwinnen van Geodata, bijvoorbeeld de cursus geodata inwinnen met Land2Map of de cursus geodata inwinnen met Leica Captivate.

Geodata inwinnen in de cursus Magnetfield Basis

Wanneer je begint aan je avontuur in de landmeetkunde, duik je in een wereld die de fundering vormt voor alles wat wij in onze omgeving bouwen en ontwikkelen. Van de kleinste tuinprojecten tot de grootste infrastructuurwerken; landmeetkunde speelt hierin een cruciale rol. Maar voordat je met geavanceerde technologieƫn zoals MagnetField aan de slag gaat, is het essentieel om de basisbeginselen van dit fascinerende veld te begrijpen.

Landmeten is niet alleen het meten van land; het is een kunst en wetenschap die dateert van duizenden jaren terug. Het vereist een diepgaand begrip van wiskunde, natuurkunde, en recht, evenals een scherpe vaardigheid in probleemoplossing en kritisch denken. Bij Geo-ICT geloven we dat een solide basis in deze principes essentieel is voor elke aspirant-landmeter. Hier zijn enkele kernpunten die elke beginner moet kennen:

 • Meten is Weten: In landmeetkunde is precisie je beste vriend. Het nauwkeurig meten van afstanden, hoeken, en posities is van cruciaal belang. Dit vormt de basis voor het creĆ«ren van betrouwbare kaarten en plannen die gebruikt worden in bouw, ontwikkeling, en navigatie.
 • Technologie als Hulpmiddel: Moderne landmeetkunde leunt sterk op technologie. Tools zoals GPS-ontvangers en gespecialiseerde software zoals MagnetField maken het mogelijk om met ongekende nauwkeurigheid en efficiĆ«ntie te werken. Deze technologieĆ«n stellen landmeters in staat om geodata sneller te verzamelen en te verwerken dan ooit tevoren.
 • Een Oog voor Detail: Landmeten gaat niet alleen over grote afstanden en open velden. Het draait ook om aandacht voor de kleinste details. Een foutje in metingen kan leiden tot grote afwijkingen in het eindresultaat. Daarom is het vermogen om zorgvuldig en methodisch te werken essentieel.
 • Juridische en Ethische Overwegingen: Landmeten raakt vaak aan juridische aspecten, zoals eigendomsrechten en landgebruik. Kennis van lokale wetgeving en ethische standaarden is noodzakelijk om professioneel en verantwoordelijk te kunnen handelen.

Bij Geo-ICT zorgen we ervoor dat je niet alleen leert hoe je met de nieuwste geodata-technologieĆ«n werkt, maar ook dat je een grondige kennis hebt van de fundamentele principes die deze praktijken ondersteunen. Onze cursus “Geodata Inwinnen met MagnetField” is ontworpen om je zowel de theoretische achtergrond als de praktische vaardigheden te bieden die je nodig hebt om te slagen in de wereld van landmeetkunde. Je zult ontdekken dat, door de basis te beheersen, je veel meer uit je technologische hulpmiddelen kunt halen, waardoor je werk als landmeter niet alleen effectiever maar ook aanzienlijk verrijkender wordt.

De rol van technologie in moderne landmeetkunde

In de wereld van landmeetkunde heeft technologie een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we meten, analyseren, en gegevens visualiseren. De introductie van GPS-technologie en geavanceerde software zoals MagnetField heeft het veld niet alleen efficiƫnter gemaakt, maar ook de nauwkeurigheid en toepassingsmogelijkheden van geodata aanzienlijk vergroot. Bij Geo-ICT begrijpen we dat het omarmen van deze technologische vooruitgang essentieel is om te blijven innoveren en de grenzen van wat mogelijk is te verleggen.

De overgang van traditionele methoden naar geavanceerde technologische oplossingen heeft een aantal sleutelvoordelen:

 • Nauwkeurigheid op een geheel nieuw niveau: Met GPS en software zoals MagnetField kunnen landmeters met een ongekende precisie werken. Dit betekent dat projecten sneller kunnen worden voltooid met minder kans op kostbare fouten.
 • EfficiĆ«ntie in het veld en op kantoor: Technologie stelt landmeters in staat om gegevens snel te verzamelen en te verwerken, waardoor tijd wordt bespaard die anders besteed zou worden aan handmatige invoer en berekeningen.
 • Toegankelijkheid van gegevens: Digitale tools maken het eenvoudiger om gegevens te delen en samen te werken met teams, ongeacht hun locatie. Dit verbetert de communicatie en coƶrdinatie op projecten aanzienlijk.
 • Uitgebreide toepassingsmogelijkheden: Met de juiste technologie kunnen landmeters nu taken uitvoeren die voorheen onmogelijk of onbetaalbaar waren. Dit opent nieuwe deuren voor onderzoek en ontwikkeling binnen de geo-informatie.

De cursus “Geodata Inwinnen met MagnetField” van Geo-ICT is specifiek ontworpen om je vertrouwd te maken met deze technologische hulpmiddelen. Je leert niet alleen hoe je een GPS-ontvanger koppelt aan MagnetField-software, maar ook hoe je effectief buiten in het veld kunt werken met deze tools. De focus ligt op het toepassen van technologie om praktische problemen op te lossen en geodata efficiĆ«nt te verzamelen en te verwerken.

Door deel te nemen aan deze cursus ontwikkel je vaardigheden die essentieel zijn in de moderne wereld van landmeetkunde:

 • Praktisch veldwerk met moderne tools: Hands-on ervaring met GPS-technologie en MagnetField-software.
 • Verwerken van gegevens on the fly: Leer hoe je real-time gegevens kunt verzamelen en analyseren.
 • CreĆ«ren van nauwkeurige en betrouwbare kaarten: Gebruik geavanceerde software om gegevens om te zetten in nuttige geo-informatie.

Geo-ICT zet zich in om cursisten niet alleen te onderwijzen over de nieuwste technologieƫn maar ook over hoe deze te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden. Door de rol van technologie in de moderne landmeetkunde te benadrukken, bereiden we je voor op een toekomst waarin je met vertrouwen en vaardigheid kunt navigeren door de uitdagingen en kansen die de digitale transformatie met zich meebrengt.

Wat je leert in de Cursus MagnetField basis

Koppelen van GPS Ontvanger en Praktisch Veldwerk

In de cursus Geodata Inwinnen met MagnetField van Geo-ICT, vormt het koppelen van een GPS-ontvanger aan de MagnetField-software een cruciale vaardigheid die elke moderne landmeter moet beheersen. Deze combinatie stelt je in staat om gegevens met ongekende nauwkeurigheid in het veld te verzamelen en te verwerken. Maar wat maakt dit proces zo belangrijk, en hoe zorgt het ervoor dat jouw veldwerk niet alleen efficiƫnter maar ook effectiever wordt? Laten we eens dieper duiken in de materie:

Het werken met GPS-technologie in combinatie met MagnetField biedt een reeks voordelen die de manier waarop landmetingen worden uitgevoerd, fundamenteel verandert:

 • Directe Feedback: Zie in real-time de gegevens die je verzamelt en hoe deze zich verhouden tot de omgeving. Dit maakt onmiddellijke correcties mogelijk en verhoogt de nauwkeurigheid van je werk.
 • EfficiĆ«ntie in Gegevensverzameling: Met GPS en MagnetField kun je sneller en met meer vertrouwen gegevens verzamelen, waardoor je meer tijd overhoudt voor analyse en interpretatie.

Bij Geo-ICT leren we je niet alleen hoe je de apparatuur correct instelt en gebruikt, maar ook hoe je de verzamelde geodata effectief kunt toepassen. Dit omvat:

 • Het toepassen van Codelijsten: Leer hoe je codelijsten voor BAG en BGT gebruikt, waardoor je metingen gestructureerd en conform de normen zijn.
 • Uitzetwerkzaamheden: De kunst van het uitzetten van punten in het veld, een essentiĆ«le vaardigheid voor ieder landmeetproject.

De cursus legt een sterke nadruk op praktisch veldwerk, waarbij je hands-on ervaring opdoet in een realistische setting. Je leert niet alleen theoretische kennis, maar ook hoe je deze toepast in de praktijk. Dit zorgt ervoor dat je, eenmaal terug in je eigen werkomgeving, meteen aan de slag kunt met de opgedane kennis en vaardigheden. Enkele kernaspecten van onze aanpak omvatten:

 • Hands-on Oefeningen: Directe toepassing van geleerde theorieĆ«n in het veld.
 • Realistische Projectscenario’s: Werk aan projecten die je in je dagelijkse werkzaamheden tegen zou kunnen komen.
 • Persoonlijke Begeleiding: Onze ervaren instructeurs staan klaar om je door elke stap van het proces te leiden.

Door het koppelen van een GPS-ontvanger aan de MagnetField-software te beheersen, ben je uitgerust om de uitdagingen van moderne landmeetkunde aan te gaan. Bij Geo-ICT zorgen we ervoor dat je niet alleen leert over de nieuwste technologieƫn, maar ook hoe je deze inzet om jouw werk als landmeter naar een hoger niveau te tillen. Je zult ontdekken dat, met de juiste tools en kennis, de mogelijkheden in het veld bijna onbeperkt zijn.

Magnet Field op Tablet: Innovatie in Landmeten

De introductie van Magnet Field software op tablets heeft een ware revolutie teweeggebracht in het veld van landmeten. Deze innovatie maakt het voor landmeters mogelijk om met grotere precisie, snelheid en flexibiliteit te werken dan ooit tevoren. Bij Geo-ICT omarmen we deze technologische vooruitgang door deelnemers van onze cursus “Geodata Inwinnen met MagnetField” grondig te trainen in het gebruik van deze krachtige tool. Maar waarom is Magnet Field op een tablet zo’n game-changer voor de landmeetkunde? Laten we enkele kernpunten belichten:

 • Directe Toegang tot Gegevens: Met een tablet bij de hand, hebben landmeters direct toegang tot alle benodigde gegevens en softwarefuncties in het veld. Dit betekent dat je gegevens kunt verzamelen, analyseren en wijzigingen kunt aanbrengen ter plaatse, zonder terug te hoeven naar kantoor.
 • Gebruiksvriendelijke Interface: De intuĆÆtieve en robuuste interface van Magnet Field maakt het eenvoudig om de software te navigeren, zelfs voor degenen die nieuw zijn in het gebruik van technologische hulpmiddelen in landmeten. Dit verlaagt de instapdrempel en zorgt ervoor dat meer professionals de voordelen van moderne landmeting kunnen benutten.
 • EfficiĆ«ntie in Het Veld: Door het gebruik van tablets kunnen landmeters hun werkzaamheden aanzienlijk versnellen. Functies zoals het on the fly verwerken van metingen en het direct visualiseren van resultaten op de kaart vergroten de efficiĆ«ntie op het terrein.

De cursus MagnetField basis van Geo-ICT besteedt speciale aandacht aan het praktisch toepassen van deze technologie. Je leert:

 • Hoe je Magnet Field installeert en configureert op je tablet.
 • De beste praktijken voor het verzamelen van gegevens met behulp van deze software.
 • Technieken voor het efficiĆ«nt navigeren door de interface en het gebruik van geavanceerde functies.

Door de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om deze innovatieve software te gebruiken, zet je een grote stap vooruit in je professionele ontwikkeling. Geo-ICT zorgt ervoor dat je niet alleen leert hoe je met de software moet werken, maar ook hoe je deze kunt integreren in je dagelijkse werkprocessen, waardoor je een waardevolle asset wordt in elk landmeetproject.

Het gebruik van Magnet Field op een tablet illustreert perfect hoe technologie de traditionele methoden in landmeten kan transformeren, resulterend in een meer geĆÆnformeerde, efficiĆ«nte en accurate benadering van geodata-verzameling. Geo-ICT staat aan de voorhoede van deze verandering door landmeters te voorzien van de kennis en tools die nodig zijn om te excelleren in het moderne landschap van landmeten.

Efficiƫnt Gegevens Verzamelen en Verwerken

In de kern van elke landmeetkundige onderneming staat het vermogen om gegevens efficiƫnt te verzamelen en te verwerken. Met de vooruitgang in technologie, met name door tools zoals MagnetField, is dit proces getransformeerd, waardoor landmeters sneller dan ooit tevoren nauwkeurige en betrouwbare geodata kunnen produceren. Bij Geo-ICT begrijpen we het belang van deze efficiƫntie en hebben we onze cursus zo ontworpen dat je leert optimaal gebruik te maken van deze geavanceerde technologieƫn. Hier zijn enkele sleutelaspecten die we benadrukken voor effectieve gegevensverzameling en -verwerking:

 • Directe Toepassing in het Veld: Door GPS-technologie te combineren met MagnetField op een tablet, kun je ter plaatse metingen verrichten en direct verwerken. Dit elimineert niet alleen de noodzaak voor tijdrovende post-processing, maar zorgt ook voor onmiddellijke feedback over de verzamelde gegevens.
 • Gebruik van Codelijsten: Een van de meest krachtige functies van MagnetField is het gebruik van codelijsten, die het mogelijk maken om metingen systematisch te categoriseren en te verwerken. Dit vergemakkelijkt niet alleen de gegevensverzameling maar verbetert ook de consistentie en nauwkeurigheid van de gegevens.

Tijdens onze cursus leer je hoe je:

 • Geavanceerde functies van MagnetField benut: Ontdek hoe je de software kunt gebruiken om gegevens efficiĆ«nt te verzamelen en real-time aanpassingen te maken gebaseerd op de verzamelde gegevens.
 • Praktisch veldwerk Uitvoert: Krijg hands-on ervaring met het direct in het veld toepassen van geleerde technieken, waardoor je leert hoe je snel en nauwkeurig geodata kunt verzamelen en verwerken.

Daarnaast benadrukken we het belang van:

 • Flexibiliteit in gegevensverzameling: Leer hoe je je aanpassingsvermogen kunt vergroten door verschillende soorten gegevens te verzamelen, van topografische kenmerken tot infrastructuurcomponenten.
 • Analyse en interpretatie: Naast het verzamelen van gegevens, is het essentieel om deze te kunnen analyseren en interpreteren. We leren je hoe je de verzamelde gegevens kunt gebruiken om gedetailleerde kaarten en plannen te creĆ«ren.

Geo-ICT zet zich in om ervoor te zorgen dat elke cursist de vaardigheden en kennis bezit om geo-informatie op een efficiƫnte en effectieve manier te verzamelen en te verwerken. Door de nieuwste technologieƫn te omarmen en een praktische, hands-on benadering te hanteren, bereiden we je voor op de toekomst van landmeten, waarbij snelheid, nauwkeurigheid, en technologische vaardigheid centraal staan.

Waarom kiezen voor onze Cursus MagnetField Basis?

Bij Geo-ICT zijn we trots op onze Cursus MagnetField Basis, die speciaal is ontworpen om de hedendaagse en toekomstige behoeften van landmeters en geo-informatie professionals aan te pakken. Maar wat maakt onze cursus zo uniek en waarom zou je ervoor kiezen om juist deze bij ons te volgen? Hier zijn enkele doorslaggevende redenen:

 • Praktijkgerichte aanpak: Wij geloven in leren door te doen. Onze cursus biedt een ongeĆ«venaarde hands-on ervaring waarbij je direct in het veld aan de slag gaat met de nieuwste GPS-technologie en MagnetField-software. Deze praktische ervaring zorgt ervoor dat je de kennis en vaardigheden verwerft die je direct in je werk kunt toepassen.
 • Deskundige instructeurs: Onze instructeurs zijn ervaren professionals met een diepe kennis van landmeten en geo-informatie. Ze delen niet alleen hun technische expertise maar ook hun praktische inzichten en tips, wat de leerervaring enorm verrijkt.
 • Toegang tot de nieuwste technologieĆ«n: In onze cursus werk je met de meest actuele versies van GPS-apparatuur en MagnetField-software. Dit zorgt ervoor dat je ervaring opdoet met tools die je in de hedendaagse praktijk zult tegenkomen.
 • Flexibiliteit en toepasbaarheid: Of je nu een beginner bent of een ervaren professional die zijn vaardigheden wil aanscherpen, onze cursus is ontworpen om aan een breed scala van behoeften te voldoen. De kennis en vaardigheden die je opdoet, zijn direct toepasbaar in diverse werksettings.

Enkele hoogtepunten van wat je zult leren:

 • Koppelen van GPS Ontvanger: EssentiĆ«le technieken voor het efficiĆ«nt koppelen van GPS-ontvangers met MagnetField.
 • EfficiĆ«nte gegevensverzameling: StrategieĆ«n voor het verzamelen van geodata met behulp van de nieuwste technologieĆ«n, om je werkprocessen te stroomlijnen.
 • Praktische toepassing in het Veld: Real-world oefeningen die je voorbereiden op de uitdagingen en kansen in de landmeetkunde vandaag de dag.

Bij Geo-ICT begrijpen we de cruciale rol van geavanceerde technologieĆ«n in de moderne landmeetkunde en geo-informatie. Onze Cursus MagnetField basisĀ is meer dan een opleiding; het is een investering in je toekomst als professional in dit dynamische veld. Door deel te nemen, verzeker je jezelf van een voorsprong in de industrie, uitgerust met de kennis, vaardigheden en inzichten die nodig zijn om te excelleren.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  ā‚¬650,- Excl. btw

  ā‚¬650,- Excl. btw

  Dagindeling

  Dag 1

  De volgende onderwerpen komen tijdens de dag van de cursus MagnitField Basis aan bod:

  • Landmeetoplossing 2D/3D
  • Magnet Field koppelen aan een GPS Ontvanger
  • Uitzetten van punten, assen, polylijnen en hellingen
  • DTM
  • Volumeberekening
  • Revisietekeningen en netwerkdetectie
  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  Na deze cursus ben je in staat zelfstandig geometrische en andere geodata te verzamelen in het terrein.

  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privƩ cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Magnet Field Basis

  De Cursus Magnet Field Basis bij Geo-ICT Training Center is een gespecialiseerde training gericht op het gebruik van Magnet Field software, essentieel voor geo-specialisten die werken met GPS ontvangers en veldmetingen.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren professionals, omscholers en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden in Magnet Field software willen ontwikkelen.

  In de cursus leer je hoe je Magnet Field software op een tablet gebruikt, hoe je GPS ontvangers koppelt, en hoe je efficiƫnt meet- en uitzetwerkzaamheden in het veld uitvoert, met een focus op praktische toepassingen.

  Ja, tijdens de cursus leer je stap voor stap hoe je een GPS ontvanger koppelt met Magnet Field software, een essentiƫle vaardigheid voor nauwkeurige veldmetingen en gegevensverzameling.

  Het gebruik van GPS in het veld biedt hoge nauwkeurigheid bij metingen, efficiƫntie in dataverzameling en verbeterde mogelijkheden voor uitzetwerkzaamheden, wat cruciaal is voor geo-specialisten.

  Ja, de cursus is ontworpen voor zowel beginners als ervaren professionals. Het biedt een grondige introductie tot GPS-technologie en praktische toepassingen in het veld.

  Deze cursus legt een sterke nadruk op praktijkervaring. Je leert door te doen, met hands-on oefeningen in het veld, waarbij je leert meten, uitzetten en gegevens verwerken met Magnet Field.

  Absoluut. Na het voltooien van de cursus ben je in staat om zelfstandig metingen en uitzetwerkzaamheden uit te voeren met Magnet Field, wat je waardevolle vaardigheden geeft voor je carriĆØre in de geosector.

  Ja, de cursus bevat diverse praktijkvoorbeelden en case studies om de theorie toe te passen in realistische scenario’s, wat helpt bij het versterken van je vaardigheden en begrip.