Geodata inwinnen MagnetField

Landmeetkunde Cursusduur: 1 dag

In deze cursus Geo-Data inwinnen met Magnet Field Basis leert u dit pakket te gebruiken bij het landmeten en uitzetten.

Het pakket Magnet Field wordt gekoppeld aan een GPS ontvanger en u gaat in deze cursus ook buiten in het veld aan de slag.

Magnet Field draait op een tablet. De interface is robuust en strak en u leert hoe u de nodige instellingen kunt doen. U gaat codelijsten maken waarmee u voor de BAG en de BGT kunt gaan meten. Daarna gaat u ook uitzetwerkzaamheden uitvoeren. U gaat een tekening openen en punten in het veld uitzetten.

Magnet Field is het heel eenvoudig om punten en lijnen te meten en uit te zetten. U ziet on the fly hoe u metingen verwerkt worden en hoe de kaart verschijnt.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €650,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dagindeling

  Dag 1

  De volgende onderwerpen komen tijdens de cursusdag aan bod:

  • Landmeetoplossing 2D/3D
  • Magnet Field koppelen aan een GPS Ontvanger
  • Uitzetten van punten, assen, polylijnen en hellingen
  • DTM
  • Volumeberekening
  • Revisietekeningen en netwerkdetectie

  Leerdoelen

  Na deze cursus ben je in staat zelfstandig geometrische en andere geodata te verzamelen in het terrein.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Magnet Field Basis

  De Cursus Magnet Field Basis bij Geo-ICT Training Center is een gespecialiseerde training gericht op het gebruik van Magnet Field software, essentieel voor geo-specialisten die werken met GPS ontvangers en veldmetingen.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren professionals, omscholers en medewerkers van bedrijven in de geosector die hun vaardigheden in Magnet Field software willen ontwikkelen.

  In de cursus leer je hoe je Magnet Field software op een tablet gebruikt, hoe je GPS ontvangers koppelt, en hoe je efficiënt meet- en uitzetwerkzaamheden in het veld uitvoert, met een focus op praktische toepassingen.

  Ja, tijdens de cursus leer je stap voor stap hoe je een GPS ontvanger koppelt met Magnet Field software, een essentiële vaardigheid voor nauwkeurige veldmetingen en gegevensverzameling.

  Het gebruik van GPS in het veld biedt hoge nauwkeurigheid bij metingen, efficiëntie in dataverzameling en verbeterde mogelijkheden voor uitzetwerkzaamheden, wat cruciaal is voor geo-specialisten.

  Ja, de cursus is ontworpen voor zowel beginners als ervaren professionals. Het biedt een grondige introductie tot GPS-technologie en praktische toepassingen in het veld.

  Deze cursus legt een sterke nadruk op praktijkervaring. Je leert door te doen, met hands-on oefeningen in het veld, waarbij je leert meten, uitzetten en gegevens verwerken met Magnet Field.

  Absoluut. Na het voltooien van de cursus ben je in staat om zelfstandig metingen en uitzetwerkzaamheden uit te voeren met Magnet Field, wat je waardevolle vaardigheden geeft voor je carrière in de geosector.

  Ja, de cursus bevat diverse praktijkvoorbeelden en case studies om de theorie toe te passen in realistische scenario’s, wat helpt bij het versterken van je vaardigheden en begrip.