Geodata inwinnen iCONstruct

Landmeetkunde

Landmeetkunde

In deze cursus Geo-data inwinnen met Leica iCONstruct leert u dit pakket te gebruiken bij het landmeten en uitzetten.

Cursusduur: 1 dag
0
0 studenten gingen je voor

Gegeven door:

Introductie tot de Geo-Data

In de kern van elke geavanceerde samenleving ligt een schat aan geo-informatie die ons helpt te navigeren en te plannen, van stedenbouw tot milieubeheer. Het belang van geo-data kan niet worden onderschat; het vormt de basis voor een breed scala aan toepassingen die ons dagelijks leven beĆÆnvloeden. Denk aan het in kaart brengen van nieuwe wegen, het plannen van stedelijke ontwikkeling, of het beheren van natuurlijke hulpbronnen – geo-data speelt een cruciale rol in het mogelijk maken van deze essentiĆ«le activiteiten.

Geo-ICT heeft zich gepositioneerd als een cruciale speler op dit gebied door het aanbieden van de Cursus Geodata inwinnen iCONstruct, die deelnemers uitrust met de vaardigheden en kennis die nodig zijn om nauwkeurig en efficiƫnt geo-data te verzamelen en te verwerken. Deze cursus, die draait om het gebruik van de Leica iCONstruct software op een tablet, biedt een robuuste en strakke interface die speciaal is ontworpen voor landmeten en uitzetten. Deelnemers leren niet alleen hoe ze de nodige instellingen kunnen aanpassen voor maximale efficiƫntie, maar krijgen ook hands-on ervaring met het maken van codelijsten voor BAG en BGT, en het uitvoeren van uitzetwerkzaamheden.

De impact van geo-data strekt zich ver uit over vele sectoren, waardoor het essentieel is voor professionals in geodata-beheer om te beschikken over de nieuwste tools en technieken. Met Geo-ICT’s Cursus Geodata inwinnen iCONstruct, stappen deelnemers in een wereld waarin geo-informatie op efficiĆ«nte wijze wordt verzameld, verwerkt, en toegepast, wat hen in staat stelt om een significante bijdrage te leveren aan hun vakgebied. Het is deze toewijding aan het bevorderen van nauwkeurigheid en efficiĆ«ntie in geo-data inwinning die Geo-ICT onderscheidt en waarom hun cursus een onmisbare stap is voor iedereen die streeft naar expertise in het vakgebied.

Wat is Geo-Data?

In de wereld van vandaag is geo-data een onmisbaar element voor een breed scala aan toepassingen, van stedelijke planning tot milieubeheer. Maar wat is geo-data nu precies? Eenvoudig gezegd, het verwijst naar gegevens die een geografische component hebben, waardoor we specifieke locaties op aarde kunnen identificeren, analyseren en visualiseren. Deze data is cruciaal voor het maken van geĆÆnformeerde beslissingen die onze fysieke wereld vormgeven en beĆÆnvloeden.

Geo-data omvat een breed spectrum aan informatie:

 • Vectorgegevens, die punten, lijnen en polygonen gebruiken om fysieke locaties en vormen weer te geven. Denk hierbij aan de locatie van straatlampen, wegen, en rivieren.
 • Rastergegevens, bestaande uit digitale afbeeldingen zoals satellietfoto’s of luchtfoto’s, die gebruikt kunnen worden voor het analyseren van landschappen of het volgen van veranderingen over tijd.

De verzameling en verwerking van geo-data vereist nauwkeurige instrumenten en technologieĆ«n. Dit is waar cursussen zoals Geo-ICT’s Cursus Geodata inwinnen iCONstruct van onschatbare waarde worden. Deelnemers leren hoe ze:

 • Nauwkeurige gegevens kunnen inwinnen met behulp van moderne technologieĆ«n zoals Leica iCONstruct.
 • Gegevens in het veld verwerken, waardoor directe visualisatie en analyse mogelijk is.

De kracht van geo-data ligt niet alleen in het vermogen om de wereld om ons heen in kaart te brengen, maar ook in het potentieel om toekomstige ontwikkelingen te voorspellen en te plannen. Of het nu gaat om het beheren van stedelijke groei, het beschermen van natuurlijke hulpbronnen, of het optimaliseren van logistieke operaties, geo-data biedt de inzichten die nodig zijn om efficiƫnte en effectieve beslissingen te nemen.

Door deel te nemen aan Geo-ICT’s Cursus Geodata inwinnen iCONstruct, duik je in de wereld van geo-data, waar je leert hoe je deze cruciale informatie kunt verzamelen, analyseren en toepassen. Dit stelt je in staat om een actieve rol te spelen in het vormgeven van onze toekomstige omgeving. Geo-data is niet alleen een tool voor vandaag, maar een investering in de toekomst, waarbij elke datapunt bijdraagt aan een beter begrip en beheer van onze wereld.

In een tijdperk waarin geo-informatie steeds belangrijker wordt, biedt deze cursus de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om voorop te lopen in deze boeiende en voortdurend evoluerende veld. Met de kennis van geo-data, ben je niet alleen uitgerust om de uitdagingen van vandaag aan te gaan, maar ook om de kansen van morgen te grijpen.

Het belang van nauwkeurigheid in Geo-Data

In de wereld van geo-informatie is nauwkeurigheid niet zomaar een voorwaarde; het is de ruggengraat van alle beslissingen en analyses die worden gemaakt op basis van geo-data. De precisie van de verzamelde gegevens bepaalt de betrouwbaarheid van de resultaten die we verkrijgen, en dit is waar de ware waarde van een cursus zoals Geo-ICT’s Cursus Geodata inwinnen iCONstruct aan het licht komt. Maar waarom is nauwkeurigheid in geo-data zo cruciaal?

 • Betrouwbare besluitvorming: Nauwkeurige geo-data stelt overheden, bedrijven en organisaties in staat om geĆÆnformeerde beslissingen te nemen. Of het nu gaat om stedelijke planning, milieubeheer, of noodhulp, de juistheid van de data beĆÆnvloedt direct de effectiviteit van de genomen maatregelen.
 • EfficiĆ«ntie en kostenbesparing: Fouten in geo-data kunnen leiden tot kostbare vergissingen. Door vanaf het begin nauwkeurige gegevens te verzamelen, worden tijd en middelen bespaard die anders besteed zouden worden aan het corrigeren van deze fouten.
 • Verbeterde planning en analyse: Met accurate geo-data kunnen planners en analisten nauwkeurige modellen en voorspellingen maken, waardoor toekomstige projecten met meer vertrouwen en minder risico kunnen worden ondernomen.

De Cursus Geodata inwinnen iCONstruct van Geo-ICT leert je niet alleen hoe je met de nieuwste technologieĆ«n precieze metingen kunt verrichten, maar ook hoe je de verzamelde data effectief kunt verwerken en analyseren. Dit zorgt ervoor dat je als professional niet alleen in staat bent om nauwkeurige gegevens te verzamelen, maar ook om deze gegevens te interpreteren en toe te passen in een reeks van real-world scenario’s.

Het belang van nauwkeurigheid strekt zich uit over alle aspecten van het werk met geo-data, van het verzamelen en verwerken tot de uiteindelijke analyse en presentatie. Een kleine afwijking kan al leiden tot een groot verschil in de uitkomsten, en daarmee in de beslissingen die op deze data zijn gebaseerd. Dit benadrukt de noodzaak van een grondige opleiding en kennis op dit gebied, iets wat de Cursus Geodata inwinnen iCONstruct biedt.

Door deel te nemen aan deze cursus bij Geo-ICT, verzeker je jezelf van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om met vertrouwen en precisie in het veld van geo-data te werken. Het is deze nauwkeurigheid die de basis vormt voor succes in een breed scala aan toepassingen

en initiatieven die afhankelijk zijn van betrouwbare geo-informatie. De cursus stelt je niet alleen in staat om met de meest geavanceerde tools te werken, maar leert je ook het belang van nauwkeurigheid in elke stap van het proces van gegevensinwinning tot analyse. Met deze kennis ben je uitstekend uitgerust om bij te dragen aan projecten die een positieve impact hebben op onze samenleving en de omgeving.

Nauwkeurigheid in geo-data is meer dan een technische vereiste; het is een fundament voor innovatie, ontwikkeling en duurzaamheid in onze wereld. Geo-ICT begrijpt dit en heeft zijn cursus zodanig ontworpen dat deelnemers niet alleen leren over de tools en technieken, maar ook over het cruciale belang van precisie in hun werk. Door je in te schrijven voor de Cursus Geodata inwinnen iCONstruct, zet je een belangrijke stap richting meesterschap in een vakgebied dat de toekomst vormgeeft.

Wat je Zult Leren in de Cursus Geodata inwinnen iCONstruct

Landmeten en Uitzetten met Leica iCONstruct

Landmeten en uitzetten vormen de kern van veel geo-informatieprojecten, waarbij precisie en efficiƫntie van cruciaal belang zijn. De Leica iCONstruct software, een innovatie op het gebied van geo-data verzameling, heeft deze processen aanzienlijk vereenvoudigd en verbeterd. Door de integratie van geavanceerde technologie op een gebruiksvriendelijke tablet, biedt Leica iCONstruct professionals in het veld een robuuste en strakke interface die het mogelijk maakt om met ongekende nauwkeurigheid te werken.

Deze software staat centraal in de Cursus Geodata inwinnen iCONstruct van Geo-ICT, waar de deelnemers leren hoe ze geo-data kunnen verzamelen met een precisie die voorheen ondenkbaar was. Hier zijn enkele van de sleutelfunctionaliteiten die Leica iCONstruct biedt:

 • Eenvoudige navigatie en bediening: De software is ontworpen voor gebruiksgemak, met een intuĆÆtieve interface die zelfs complexe landmeetkundige en uitzettaken toegankelijk maakt.
 • On-the-fly verwerking: Metingen worden in real-time verwerkt, waardoor directe feedback en aanpassingen mogelijk zijn. Dit versnelt het werkproces aanzienlijk en vermindert de kans op fouten.
 • Veelzijdige toepassingen: Of het nu gaat om het meten en uitzetten van punten en lijnen of het openen van tekeningen direct in het veld, Leica iCONstruct biedt een breed scala aan functionaliteiten die aansluiten bij diverse projectbehoeften.

Tijdens de cursus worden deelnemers ondergedompeld in praktijkgerichte scenario’s die hen vertrouwd maken met de volgende mogelijkheden van Leica iCONstruct:

 • Het maken van codelijsten voor BAG en BGT, een essentiĆ«le stap voor het waarborgen van consistentie en nauwkeurigheid in geo-data.
 • Uitzetwerkzaamheden uitvoeren, waarbij de software de efficiĆ«ntie en precisie van deze taken aanzienlijk verbetert.
 • Directe visualisatie van verzamelde data, wat een dynamisch overzicht biedt van de voortgang en kwaliteit van het werk.

Geo-ICT’s Cursus Geodata inwinnen iCONstruct leert deelnemers niet alleen hoe ze deze krachtige software kunnen gebruiken, maar biedt ook diepgaand inzicht in de principes van landmeten en uitzetten. Door deze combinatie van theorie en praktijk zijn de cursisten uitstekend voorbereid om de uitdagingen in het veld aan te gaan met vertrouwen en deskundigheid. Het benadrukt het belang van moderne technologie in het vakgebied van geo-informatie en stelt professionals in staat om met meer nauwkeurigheid en efficiĆ«ntie dan ooit tevoren te werken.

Van Theorie naar Praktijk: Geo-Data in het Veld

Het overstappen van de theoretische kennis van geo-data naar de praktische toepassing in het veld is een essentiƫle stap voor elke professional in de wereld van geo-informatie. De Cursus Geodata inwinnen iCONstruct van Geo-ICT biedt een unieke kans om deze transitie te maken. De cursus legt niet alleen de basis van wat geo-data is en waarom het belangrijk is, maar biedt ook hands-on ervaring met het verzamelen en verwerken van deze gegevens in real-world situaties. Dit praktijkgerichte leren is onmisbaar en hier zijn enkele redenen waarom:

 • Directe Toepassing: TheorieĆ«n en concepten krijgen meer betekenis wanneer ze direct in de praktijk worden toegepast. Dit helpt bij het versterken van het leren en het ontwikkelen van praktische vaardigheden.
 • Probleemoplossing in Real-Time: Geconfronteerd worden met uitdagingen en problemen in het veld en deze ter plaatse leren oplossen, bereidt cursisten voor op de realiteit van het werken met geo-data.

De cursus benadrukt verschillende praktijkgerichte elementen, waaronder:

 • Hands-on ervaring met Leica iCONstruct: Cursisten leren omgaan met deze geavanceerde technologie, waardoor ze in staat zijn om metingen uit te voeren en data te verwerken met een ongeĆ«venaarde nauwkeurigheid en efficiĆ«ntie.
 • Toepassing van Geo-Data in Projecten: De cursus biedt de kans om geleerde vaardigheden toe te passen in daadwerkelijke projecten, van landmeten tot het uitvoeren van uitzetwerkzaamheden. Dit zorgt voor een diepgaand begrip van hoe geo-data wordt gebruikt in verschillende stadia van een project.

Enkele specifieke vaardigheden en kennisgebieden die in de cursus worden behandeld, zijn:

 • Het openen van tekeningen in het veld: Cursisten leren hoe ze digitale tekeningen kunnen openen en gebruiken op locatie, wat cruciaal is voor de nauwkeurigheid van metingen en uitzettingen.
 • Meten en Uitzetten: Het nauwkeurig meten en uitzetten van punten en lijnen is een kernvaardigheid die wordt verfijnd, waardoor cursisten vertrouwd raken met zowel de theorie als de praktijk van deze essentiĆ«le taken.
 • On-the-fly Verwerking: De mogelijkheid om metingen direct te verwerken en de resultaten onmiddellijk te zien, is revolutionair voor het veldwerk en wordt uitgebreid behandeld in de cursus.

Door deze praktijkgerichte aanpak worden cursisten niet alleen experts in het gebruik van Leica iCONstruct software, maar krijgen ze ook een grondig begrip van het verzamelen, verwerken, en toepassen van geo-data in het veld. Dit zorgt ervoor dat ze volledig uitgerust zijn om bij te dragen aan en te leiden in de steeds evoluerende wereld van geo-informatie.

Waarom Kiezen voor Onze Cursus Geodata inwinnen iCONstruct?

De keuze voor een cursus die niet alleen theoretische kennis biedt, maar je ook klaarstoomt voor de praktijk, is cruciaal in de snel evoluerende wereld van geo-informatie. Onze Cursus Geodata inwinnen iCONstruct bij Geo-ICT onderscheidt zich door een combinatie van diepgaande kennisoverdracht, praktijkervaring en de nieuwste technologische tools. Hier zijn enkele redenen waarom deze cursus de perfecte keuze is voor professionals die willen excelleren in het veld:

 • Expert Docenten: Onze cursus wordt gegeven door ervaren professionals die zelf actief zijn in het veld. Ze brengen niet alleen hun uitgebreide kennis over, maar delen ook waardevolle inzichten en praktijkvoorbeelden die de leerervaring verrijken.
 • State-of-the-Art Technologie: We maken gebruik van Leica iCONstruct software, een leider op het gebied van landmeetkundige technologie. Je leert werken met geavanceerde tools die je in staat stellen om met ongekende nauwkeurigheid en efficiĆ«ntie geo-data te verzamelen en te verwerken.

Enkele unieke voordelen van onze cursus omvatten:

 • Praktijkgerichte Training: Naast theoretische kennis leggen we een sterke nadruk op hands-on ervaring. Je gaat daadwerkelijk het veld in om te leren hoe je geo-data verzamelt en verwerkt, waardoor je waardevolle praktijkervaring opdoet die direct toepasbaar is in je werk.
 • Kleine Klasgroottes: We houden onze klasgroottes klein om persoonlijke aandacht en begeleiding te garanderen. Dit zorgt voor een leeromgeving waarin je je vaardigheden effectief kunt ontwikkelen en verfijnen.

Waarom onze cursus een must is voor elke geo-professional:

 • Directe Toepasbaarheid: De vaardigheden en kennis die je opdoet, zijn direct toepasbaar in je werk, waardoor je onmiddellijk meer waarde kunt leveren in je rol.
 • Toekomstbestendige Vaardigheden: Geo-data speelt een steeds grotere rol in diverse sectoren. Door deze cursus te volgen, zorg je ervoor dat je vooroploopt in de nieuwste ontwikkelingen en technologieĆ«n.

De Cursus Geodata inwinnen iCONstruct is niet zomaar een cursus; het is een investering in je toekomst. Of je nu net begint in de wereld van geo-informatie of je bestaande vaardigheden wilt verdiepen, deze cursus biedt je de kennis, vaardigheden, en inzichten om te excelleren. Kies voor Geo-ICT en zet de stap naar een succesvolle carriĆØre in een veld dat alleen maar belangrijker zal worden in de toekomst.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  ā‚¬650,- Excl. btw

  ā‚¬650,- Excl. btw

  Dag indeling

  Dag 1

  De dag begint met een uitleg over de instellingen en de interface van Leica iCONstruct. De docent legt elke functie uit zodat u gemakkelijk uw weg kunt vinden in het programma. Hierna gaat u een tekening openen en punten uitzetten in het veld. Met Leica iCONstruct zult u zien hoe de punten verwerkt worden.

  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • Landmeetoplossing 2D/3D
  • Uitzetten van punten
  • Assen polylijnen en hellingen
  • DTM
  • Volumeberekening
  • Revisietekeningen en netwerkdetectie
  • Leica iCONstruct koppelen aan een GPS Ontvanger

  Na deze cursus bent u in staat zelfstandig meetkundige en andere geo-data te verzamelen in het terrein.

  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privƩ cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over iCONstruct Basis

  Deze cursus biedt een grondige introductie in Iconstruct, gericht op praktische toepassingen in de geosector.

  Deze cursus is ideaal voor startende geo-specialisten, ervaren professionals, en iedereen die zijn kennis in geo-software wil uitbreiden.

  Onze cursus onderscheidt zich door een combinatie van theorie en praktijk, met nadruk op de nieuwste technieken en software in de geosector.

  In deze cursus leer je hoe je met Leica iCONstruct geo-data kunt inwinnen en verwerken, inclusief het gebruik van een tablet, het maken van codelijsten, en het uitvoeren van uitzetwerkzaamheden.

  De cursus duurt Ć©Ć©n dag. De dag begint met een uitleg over de instellingen en interface van Leica iCONstruct, gevolgd door praktische oefeningen in het veld.

  U leert onder andere 2D/3D landmeetoplossingen, het uitzetten van punten, assen, polylijnen, en hellingen, DTM, volumeberekeningen, en het maken van revisietekeningen.

  Ja, na de cursus kun je gedurende twee weken vragen stellen per e-mail.