Total Station Gevorderd

Landmeetkunde

Landmeetkunde

De cursus total station gevorderd gaat dieper in op het gebruik van het Total Station systeem met meer complexere metingen.

Cursusduur: 1 dag
4
2 studenten gingen je voor

Gegeven door:

Maarten Wouters

Introductie tot Landmeetkunde en Cursus Total Station Gevorderd

Landmeetkunde is een vakgebied dat misschien wel ouder is dan je denkt. Het heeft de fundamenten gelegd voor veel van de moderne technologieën en infrastructuur waarop we dagelijks vertrouwen. Wanneer je landmeetkunde hoort, denk je misschien aan iemand die met een theodoliet in het veld staat, maar het is veel meer dan dat. Het gaat om het precies bepalen en documenteren van geografische locaties, eigendomsgrenzen, en het vormgeven van onze fysieke wereld door middel van kaarten en plannen.

In de Cursus Total Station Gevorderd duiken we dieper in de complexiteit en precisie die nodig is voor moderne landmetingen. Met de technologie van vandaag, zoals Total Stations, kunnen landmeters data met ongekende nauwkeurigheid verzamelen. Deze cursus belicht niet alleen de basisprincipes, maar richt zich ook op geavanceerde functies en technieken zoals het uitzetten van een cirkel, inmeten van punten met codering, en het bekijken van de gemeten situatie op een PC. Deze vaardigheden zijn cruciaal in een wereld die steeds meer afhankelijk is van nauwkeurige geo-informatie en geodata.

Geo-ICT biedt jou de kans om deze geavanceerde technieken onder de knie te krijgen. Met een combinatie van theorie en praktijk bereidt deze cursus je voor op de uitdagingen en kansen die de landmeetkunde vandaag de dag biedt. Of je nu werkt aan stedenbouwkundige projecten, wegenbouw, of natuurbehoud, de kennis en vaardigheden die je in deze cursus opdoet, zullen je carrière in de geo-informatietechnologie naar een hoger niveau tillen.

De landmeetkunde is niet alleen een beroep; het is een kunst en wetenschap die de wereld om ons heen vormgeeft. En met de Cursus Total Station Gevorderd, gegeven door ervaren professionals bij Geo-ICT, ben je goed voorbereid om deze boeiende wereld te betreden en er een blijvende impact op te maken.

Heb je nog nooit gewerkt met een Total Station? Volg dan eerst onze cursus Total Station Basis.

Wat is Landmeetkunde?

Landmeetkunde, in de kern, is de wetenschap en kunst van het meten en in kaart brengen van onze fysieke wereld. Het is een vakgebied dat zo oud is als de beschaving zelf, maar blijft evolueren met de technologie. In deze tijd van geavanceerde technologie en digitalisering, is landmeetkunde relevanter dan ooit. Het helpt ons niet alleen land en eigendom te definiëren, maar speelt ook een cruciale rol in planning, bouw, en milieuconservatie. Hier zijn enkele kernaspecten die landmeetkunde omvat:

 • Definiëren van eigendomsgrenzen: Essentieel voor het vastleggen van landeigendom en -gebruik.
 • Kaart- en plattegrondcreatie: Het vertalen van fysieke metingen naar kaarten en plattegronden voor planning en ontwerp.
 • Bouw- en infrastructuurprojecten: Nauwkeurige metingen zijn cruciaal voor de bouw van wegen, bruggen, en gebouwen.
 • Milieu- en grondgebruikplanning: Het bepalen van de beste manieren om natuurlijke hulpbronnen te gebruiken en te beschermen.

In de Cursus Total Station Gevorderd bij Geo-ICT, duiken we diep in de moderne toepassingen van landmeetkunde. Je leert niet alleen over de traditionele methoden, maar ook hoe je geavanceerde apparatuur zoals Total Stations kunt gebruiken voor:

 • Het uitvoeren van complexe landmetingen
 • Het inmeten van punten met codering
 • Het bekijken van gemeten data op een pc

Door deze vaardigheden te ontwikkelen, ben je in staat om met nauwkeurigheid en precisie bij te dragen aan diverse projecten, van stedelijke ontwikkeling tot natuurbehoud. Dit alles maakt jou een onmisbare schakel in een keten die helpt vorm te geven aan onze leefomgeving.

Belang van Precisie en Betrouwbaarheid in Landmetingen

In de wereld van landmetingen zijn precisie en betrouwbaarheid niet zomaar termen; ze zijn het fundament waarop het hele vakgebied rust. Elk project, groot of klein, vertrouwt op de exactheid van de metingen. Dit is niet alleen cruciaal voor het vastleggen van landgrenzen, maar ook voor de veiligheid en duurzaamheid van bouwprojecten en het beheer van onze natuurlijke hulpbronnen. In de Cursus Total Station Gevorderd van Geo-ICT leer je niet alleen over het belang van deze principes, maar ook hoe je ze in de praktijk brengt met behulp van geavanceerde meetapparatuur.

Hier zijn enkele redenen waarom precisie en betrouwbaarheid in landmetingen zo belangrijk zijn:

 • Juridische duidelijkheid: Fouten in landmetingen kunnen leiden tot juridische geschillen over landgrenzen en eigendomsrechten.
 • Bouwveiligheid: Nauwkeurige metingen zijn essentieel voor de veiligheid van bouwprojecten, van het fundament tot de afwerking.
 • Milieubescherming: Precieze landmetingen helpen bij het plannen van milieubeschermingsprojecten en het beheer van natuurlijke hulpbronnen.

Door de nieuwste technologieën en methoden te gebruiken, zoals de Total Stations, ben je in staat om:

 • Complexe landmetingen uit te voeren met een hoge mate van nauwkeurigheid.
 • Data efficiënt te verwerken en te analyseren, waardoor je tijd bespaart en fouten minimaliseert.
 • Betrouwbare resultaten te leveren die de basis vormen voor verdere planning en ontwikkeling.

Bij Geo-ICT begrijpen we het belang van deze principes en we zorgen ervoor dat je, door onze cursus, niet alleen de technische vaardigheden ontwikkelt, maar ook een diep begrip krijgt van de verantwoordelijkheden die bij landmetingen komen kijken. We streven ernaar om je uit te rusten met kennis en tools die je nodig hebt om nauwkeurige en betrouwbare metingen te garanderen, elke keer weer.

Wat je leert in de Cursus Total Station Gevorderd

Basis Werkzaamheden en Herhaling

Voordat we de diepte induiken met de geavanceerde functies van het Total Station, is het essentieel om een stevige basis te hebben in de basiswerkzaamheden van landmetingen. In de Cursus Total Station Gevorderd bij Geo-ICT besteden we aandacht aan het opfrissen van deze fundamentele vaardigheden, omdat ze de bouwstenen vormen voor alles wat volgt. Het is net als bij elk ander vakgebied: zonder een solide basis, is het moeilijk om op betrouwbare wijze te bouwen aan meer complexe projecten. Hier zijn enkele van de basiswerkzaamheden die we herhalen en versterken:

 • Inmeten van basispunten: Het nauwkeurig bepalen van startpunten voor metingen.
 • Uitzetten van eenvoudige constructies: Het praktisch toepassen van metingen in het veld.
 • Gegevensbeheer: Het correct opslaan en verwerken van meetgegevens.

Deze vaardigheden zijn cruciaal, niet alleen als opfrisser voor ervaren landmeters, maar ook als fundament voor wie nieuwe geavanceerde technieken wil leren. Door terug te gaan naar de basis, zorgen we ervoor dat je gegevensverzameling en -beheer uitvoert met de grootst mogelijke nauwkeurigheid en efficiëntie.

In onze cursus benadrukken we het belang van herhaling en continue oefening. Het beheersen van de basiswerkzaamheden zorgt ervoor dat je als landmeter:

 • Fouten kunt voorkomen en corrigeren.
 • Efficiënter kunt werken, zowel zelfstandig als in teamverband.
 • Een betrouwbare basis legt voor complexere taken.

Bij Geo-ICT begrijpen we dat ware meesterschap voortkomt uit het steeds opnieuw aanscherpen van je vaardigheden. Daarom leggen we in de Cursus Total Station Gevorderd een sterke nadruk op het herhalen van de basis, zodat je met vertrouwen en precisie kunt bouwen aan je toekomst in de wereld van geo-informatie en landmetingen. Door deze aanpak kun je niet alleen je kennis verfrissen en verdiepen, maar ook de nieuwste technieken en technologieën in de landmeetkunde met vertrouwen toepassen.

Complexe Landmetingen en Geavanceerde Functies

Na de basis onder de knie te hebben, is het tijd om je te verdiepen in de complexe landmetingen en geavanceerde functies die het Total Station te bieden heeft. Deze aspecten van landmeten brengen je vaardigheden naar een geheel nieuw niveau en stellen je in staat om met uitdagende projecten om te gaan. In de Cursus Total Station Gevorderd bij Geo-ICT, zul je leren hoe je deze geavanceerde technieken effectief kunt toepassen, gebruikmakend van zowel de theorie als praktische oefeningen. Hier zijn enkele van de geavanceerde functies en technieken die we zullen behandelen:

 • Uitzetten van een cirkel: Essentieel voor projecten die nauwkeurige boogmetingen vereisen.
 • Inmeten van punten met codering: Vergemakkelijkt het organiseren en verwerken van gegevens, essentieel voor efficiënt databeheer.
 • Bekijken van de gemeten situatie op een PC: Hiermee kun je de verzamelde gegevens visualiseren en analyseren, wat cruciaal is voor planning en besluitvorming.

Deze geavanceerde functies stellen je in staat om:

 • Nauwkeurige metingen te verrichten in complexe omgevingen.
 • Gegevens efficiënt te beheren en te interpreteren, waardoor je tijd bespaart en de nauwkeurigheid verhoogt.
 • Inzicht te krijgen in de fysieke ruimte en hoe deze het beste kan worden gebruikt of aangepast voor specifieke projecten.

Tijdens de cursus zal bijzondere aandacht worden besteed aan het praktisch toepassen van deze functies in real-world scenario’s. Je leert niet alleen hoe je deze geavanceerde functies moet gebruiken, maar ook waarom ze belangrijk zijn en wanneer je ze het beste kunt inzetten. Dit alles wordt gedaan met een focus op het verhogen van de betrouwbaarheid en precisie van je werk.

Bij Geo-ICT geloven we dat een diep begrip van zowel de basis als de geavanceerde aspecten van landmeten essentieel is voor het succesvol voltooien van projecten. Daarom streven we ernaar om je niet alleen de technische vaardigheden te bieden die je nodig hebt, maar ook het inzicht en de kennis om deze vaardigheden effectief toe te passen in de praktijk. Met onze Cursus Total Station Gevorderd zet je een grote stap vooruit in je carrière als landmeter, uitgerust met de kennis en tools om aan de slag te gaan met geo-informatie en geodata op een niveau dat maar weinig anderen bereiken.

Praktische Toepassingen en Data Management

Na het verkennen van de basis en het duiken in complexe landmetingen en geavanceerde functies, is het tijd om ons te richten op de praktische toepassingen en het datamanagement. Deze aspecten zijn cruciaal voor elke professionele landmeter. In de Cursus Total Station Gevorderd bij Geo-ICT krijg je niet alleen inzicht in hoe je gegevens verzamelt, maar ook hoe je deze gegevens effectief beheert en toepast in echte projecten. Praktische toepassingen van de vaardigheden die je leert, omvatten:

 • Stedenbouwkundige projecten: Geavanceerde landmetingen spelen een sleutelrol bij het plannen en ontwikkelen van stedelijke gebieden.
 • Wegenbouw: Van het uitzetten van nieuwe wegen tot het beheren van onderhoud, precisie is essentieel.
 • Natuurbehoud en milieubeheer: Meten en monitoren van natuurlijke hulpbronnen om deze effectief te beheren.

Wat betreft datamanagement, het gaat niet alleen om het verzamelen van gegevens, maar ook om hoe je deze:

 • Organiseert: Zorgen dat gegevens gemakkelijk toegankelijk en interpreteerbaar zijn.
 • Analyseert: Het extraheren van waardevolle inzichten uit verzamelde gegevens.
 • Toepast: Gebruiken van deze inzichten in de planning en uitvoering van projecten.

Een belangrijk onderdeel van deze cursus is gericht op het gebruik van software en tools voor datamanagement, zoals het verwerken van gegevens verzameld met het Total Station en deze visualiseren op een PC. Dit omvat:

 • Dataoverdracht van Total Station naar PC: Leer hoe je metingen efficiënt en zonder gegevensverlies overdraagt.
 • Data-analyse en -visualisatie: Gebruik softwaretools om gegevens te analyseren en visualiseren voor betere besluitvorming.
 • Rapportage en documentatie: Het maken van nauwkeurige rapporten en documenten die de verzamelde gegevens en bevindingen samenvatten.

Waarom kiezen voor onze Cursus Total Station Gevorderd?

Het kiezen van de juiste cursus voor het verdiepen van je vaardigheden in landmeten is een belangrijke beslissing. Bij Geo-ICT begrijpen we dat en hebben we onze Cursus Total Station Gevorderd specifiek ontworpen om niet alleen je technische vaardigheden te verbeteren, maar ook om je voor te bereiden op de uitdagingen en kansen in de moderne wereld van geo-informatie en landmetingen. Hier zijn enkele redenen waarom onze cursus de juiste keuze voor jou is:

 • Ervaring en Expertise: Geo-ICT is een erkende leider in het vakgebied, met jarenlange ervaring in het aanbieden van hoogwaardige opleidingen. Onze instructeurs zijn deskundigen met uitgebreide praktijkervaring.
 • Praktijkgericht Leren: We geloven sterk in leren door te doen. Onze cursus biedt een hands-on benadering, waarbij je direct met de apparatuur werkt en real-world scenario’s oefent.
 • Kleine Klasgroottes: Om te zorgen voor persoonlijke aandacht en een optimale leerervaring, houden we onze klasgroottes klein. Dit zorgt ervoor dat je maximale ondersteuning krijgt van onze instructeurs.
 • Nieuwste Technologieën en Methoden: De cursus omvat de nieuwste ontwikkelingen in landmeetkundige technologieën en methoden, zodat je voorop blijft lopen in je vakgebied.
 • Flexibiliteit: We bieden verschillende cursusdata aan om aan je schema te voldoen, zodat je je professionele ontwikkeling kunt voortzetten zonder je werk of persoonlijke verplichtingen te verstoren.

Door te kiezen voor onze cursus, investeer je in jezelf en je toekomst in de geo-informatietechnologie. Je leert niet alleen hoe je complexe landmetingen uitvoert en geavanceerde functies van Total Stations gebruikt, maar je ontwikkelt ook een diepgaand begrip van hoe je deze vaardigheden kunt toepassen in een professionele setting. Bovendien biedt Geo-ICT een netwerk van professionals en alumni, waardoor je waardevolle connecties kunt opbouwen die je carrière verder kunnen helpen.

Bij Geo-ICT zijn we toegewijd aan het bieden van een leerervaring die niet alleen je vaardigheden versterkt, maar je ook inspireert om te groeien en te innoveren in je vakgebied. Kies voor onze Cursus Total Station Gevorderd en zet de volgende stap in je professionele ontwikkeling met vertrouwen, kennis en de steun van een toonaangevend instituut in de wereld van geo-informatie en landmetingen.

Lees meer

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €650,- Excl. btw

  €650,- Excl. btw

  Dag indeling

  Dag 1

  Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Complexe landmetingen met een Total Station
  • Het gebruiken van geavanceerde functies
  • Uitzetten van een cirkel (niet vanuit het middelpunt)
  • Inmeten van punten met codering
  • Data versturen vanaf een Total Station naar een PC
  • Het bekijken van de gemeten situatie op een PC
  • Betrouwbaarheid, precisie en controle van een meting
  Cursusduur: 1 dag
  Schrijf mij in

  Leerdoelen

  • De basis werkzaamheden van een Total Station beheersen
  • Complexe metingen kunnen uitvoeren.

  Trainers

  Maarten Wouters

  AutoCAD, MicroStation, Revit
  4.4    
  12 beoordelingen
  48 studenten gingen je voor


  Anoniem

  3 maanden geleden

  Anoniem

  3 maanden geleden

  Anoniem

  11 maanden geleden
  Bekijk alle reviews
  Violet Bothof

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Total Station Gevorderd

  Je leert complexe landmetingen uitvoeren met een Total Station, inclusief geavanceerde functies en het uitzetten van een cirkel.

  Deze cursus is geschikt voor professionals die al ervaring hebben met een Total Station en hun vaardigheden willen uitbreiden.

  Deze gevorderde cursus is een intensieve 1-daagse training.

  Onderwerpen omvatten complexe landmetingen, geavanceerde functies van Total Station, het inmeten van punten met codering, en dataoverdracht naar een PC.

  Na elk theoretisch onderdeel volgt een praktische opdracht, zoals vrije standplaats en achter- en voorwaartse insnijding.

  Ja, eigen instrumenten mogen worden meegenomen voor praktische toepassingen tijdens de cursus.

  Ja, na de cursus kun je twee weken lang vragen stellen per e-mail.

  De cursusdag bestaat uit een mix van theorie en praktijk, met een focus op complexe metingen en geavanceerde functies.

  De leerdoelen omvatten het beheersen van complexe metingen met een Total Station en het vergroten van betrouwbaarheid en precisie in landmetingen.

  Ja, de cursus behandelt technieken om de betrouwbaarheid en precisie van je metingen te verhogen.