Geodata inwinnen Captivate

Landmeetkunde Cursusduur: 1 dag

In deze cursus Geo-data inwinnen met Leica Captivate leert u dit pakket te gebruiken bij het landmeten en uitzetten.

Leica Captivate draait op een tablet. De interface is robuust en strak en u leert hoe u de nodige instellingen kunt doen. U gaat codelijsten maken waarmee u voor de BAG en de BGT kunt gaan meten. Daarna gaat u ook uitzetwerkzaamheden uitvoeren. U gaat een tekening openen en punten in het veld uitzetten.

Met Leica Captivate is het heel eenvoudig om punten en lijnen te meten en uit te zetten. U ziet on the fly hoe uw metingen verwerkt worden en hoe de kaart verschijnt.

Na deze cursus bent u in staat zelfstandig meetkundige en andere geo-data te verzamelen in het terrein.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €650,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dag indeling

  Dag 1

  De dag begint met een uitleg over de instellingen en de interface van Leica Captive. De docent legt elke functie uit zodat u gemakkelijk uw weg kunt vinden in het programma. Hierna gaat u een tekening openen en punten uitzetten in het veld. Met Leica Captive zult u zien hoe de punten verwerkt worden.

  Leerdoelen

  • Landmeetoplossing 2D/3D
  • Uitzetten van punten, assen, polylijnen en hellingen
  • DTM
  • Volumeberekening
  • Revisietekeningen
  • Netwerkdetectie

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over Captivate Basis

  In deze cursus leer je hoe je Leica Captivate gebruikt voor landmeten en uitzetten, inclusief het maken van codelijsten voor BAG en BGT en het uitvoeren van uitzetwerkzaamheden.

  Ja, je leert hoe je de robuuste en strakke interface van Leica Captivate op een tablet kunt gebruiken, inclusief het doen van de nodige instellingen voor efficiënt veldwerk.

  Je leert hoe je punten en lijnen meet en uitzet met Leica Captivate, en ziet direct hoe jouw metingen verwerkt worden en een kaart verschijnt.

  De cursusdag begint met uitleg over de instellingen en interface van Leica Captivate, gevolgd door praktische oefeningen in het veld, zoals het openen van een tekening en het uitzetten van punten.

  De leerdoelen omvatten het beheersen van landmeetoplossingen in 2D/3D, het uitzetten van punten, assen, polylijnen en hellingen, DTM, volumeberekening, en het maken van revisietekeningen.

  Na de cursus kun je nog 2 weken vragen stellen aan de docent via e-mail.