Cursus MOVE3D

Landmeetkunde Cursusduur: 2 dagen

 De deelnemer leert met het pakket MOVE3 landmeetkundige berekeningen en vereffeningen uit te voeren.

Geo-ICT Training Center, Nederland - MOVE3D geodata-kwaliteitDit is een pakket voor de verkenning en vereffening van 3D-, 2D- en 1D-geodetische netwerken. Het voldoet volledig aan de eisen van de Delftse puntsbepalingstheorie.

Het is in Nederland het meest gebruikte pakket voor de verwerking en kwaliteitscontrole van landmeetkundige metingen. Het pakket kan gangbare waarnemingstypen en combinaties daarvan verwerken. In deze cursus MOVE3D krijgt u alle basisbeginselen mee en u bent daarna inzetbaar als landmeetkundig rekenaar.

Er worden veel oefeningen gedaan waarin de cursist een aantal praktijkmetingen verwerkt en vereffend. Als vooropleiding is de Leergang Landmeetkunde gewenst.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1395,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  • MOVE3D leren kennen
  • Het kunnen vereffenen van metingen
  • Het kunnen beoordelen van de resultaten
  Dag 2

  • Overzicht systeem: benaderde coordinaten, geoidehoogtes, netwerkkringen, kringsluitfouten, verkenningen en vereffeningen
  • Het model: het ellipsoidische model in het pakket
  Dag 3

  • Waarnemingen: waarnemingstypen en combineren daarvan
  • Dimensieschakelaar: 1, 2 en 3D mogelijkheden
  • Resultaten: het op juiste wijze beoordelen van de resultaten van de berekeningen

  Leerdoelen

  • Begrip van landmeetkundige vereffeningstechnieken: Een leerdoel kan zijn om een grondig begrip te ontwikkelen van de basisprincipes van landmeetkundige vereffening en de bijbehorende technieken. Dit omvat het leren van de verschillende vereffeningsmethoden, zoals de methode van de kleinste kwadraten, en het begrijpen van de wiskundige basisprincipes achter deze technieken.
  • Vaardigheid in het gebruik van MOVE3D voor landmeetkundige vereffening: Een belangrijk leerdoel kan zijn om vertrouwd te raken met het gebruik van MOVE3D-software voor landmeetkundige vereffening en puntsbepaling. Dit omvat het leren importeren en verwerken van landmeetkundige gegevens in MOVE3D, het uitvoeren van vereffening en het analyseren van de resultaten. Het doel is om de software effectief te kunnen gebruiken voor vereffeningsprojecten.
  • Toepassing van MOVE3D voor puntsbepaling: Een leerdoel kan zijn om MOVE3D te gebruiken voor nauwkeurige puntsbepaling in landmeetkundige projecten. Dit omvat het leren werken met verschillende meetgegevens, zoals afstanden, hoeken en coördinaten, en het gebruik van MOVE3D om punten te bepalen met behulp van triangulatie, trilateratie en andere relevante technieken. Het doel is om betrouwbare en nauwkeurige resultaten te behalen bij het bepalen van punten met behulp van MOVE3D.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.