Cursus MOVE3D

Landmeetkunde Cursusduur: 2 dagen

 De deelnemer leert met het pakket MOVE3 landmeetkundige berekeningen en vereffeningen uit te voeren.

Geo-ICT Training Center, Nederland - MOVE3D geodata-kwaliteitDit is een pakket voor de verkenning en vereffening van 3D-, 2D- en 1D-geodetische netwerken. Het voldoet volledig aan de eisen van de Delftse puntsbepalingstheorie.

Het is in Nederland het meest gebruikte pakket voor de verwerking en kwaliteitscontrole van landmeetkundige metingen. Het pakket kan gangbare waarnemingstypen en combinaties daarvan verwerken. In deze cursus MOVE3D krijgt u alle basisbeginselen mee en u bent daarna inzetbaar als landmeetkundig rekenaar.

Er worden veel oefeningen gedaan waarin de cursist een aantal praktijkmetingen verwerkt en vereffend. Als vooropleiding is de Leergang Landmeetkunde gewenst.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €1395,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  • MOVE3D leren kennen
  • Het kunnen vereffenen van metingen
  • Het kunnen beoordelen van de resultaten
  Dag 2

  • Overzicht systeem: benaderde coordinaten, geoidehoogtes, netwerkkringen, kringsluitfouten, verkenningen en vereffeningen
  • Het model: het ellipsoidische model in het pakket
  Dag 3

  • Waarnemingen: waarnemingstypen en combineren daarvan
  • Dimensieschakelaar: 1, 2 en 3D mogelijkheden
  • Resultaten: het op juiste wijze beoordelen van de resultaten van de berekeningen

  Leerdoelen

  • Begrip van landmeetkundige vereffeningstechnieken: Een leerdoel kan zijn om een grondig begrip te ontwikkelen van de basisprincipes van landmeetkundige vereffening en de bijbehorende technieken. Dit omvat het leren van de verschillende vereffeningsmethoden, zoals de methode van de kleinste kwadraten, en het begrijpen van de wiskundige basisprincipes achter deze technieken.
  • Vaardigheid in het gebruik van MOVE3D voor landmeetkundige vereffening: Een belangrijk leerdoel kan zijn om vertrouwd te raken met het gebruik van MOVE3D-software voor landmeetkundige vereffening en puntsbepaling. Dit omvat het leren importeren en verwerken van landmeetkundige gegevens in MOVE3D, het uitvoeren van vereffening en het analyseren van de resultaten. Het doel is om de software effectief te kunnen gebruiken voor vereffeningsprojecten.
  • Toepassing van MOVE3D voor puntsbepaling: Een leerdoel kan zijn om MOVE3D te gebruiken voor nauwkeurige puntsbepaling in landmeetkundige projecten. Dit omvat het leren werken met verschillende meetgegevens, zoals afstanden, hoeken en coördinaten, en het gebruik van MOVE3D om punten te bepalen met behulp van triangulatie, trilateratie en andere relevante technieken. Het doel is om betrouwbare en nauwkeurige resultaten te behalen bij het bepalen van punten met behulp van MOVE3D.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over MOVE3D

  De Cursus Move3D is een 2-daagse training gericht op het leren van MOVE3-software voor landmeetkundige berekeningen, waaronder 3D-, 2D- en 1D-geodetische netwerken. Het is ideaal voor zowel starters als ervaren professionals in de geosector.

  Deze cursus is ontworpen voor een breed scala aan professionals, waaronder startende geo-specialisten, ervaren geo-professionals, medewerkers van bedrijven in de geosector, omscholers en onderwijsinstellingen die hun kennis in MOVE3-software willen uitbreiden of opfrissen.

  In de Cursus Move3D leer je over landmeetkundige vereffening met de methode van de kleinste kwadraten, Delftse puntsbepalingstheorie, kwaliteitscontrole, en het gebruik van MOVE3-software voor triangulatie en trilateratie.

  De Cursus Move3D is een intensieve 2-daagse training waarin deelnemers leren landmeetkundige berekeningen en vereffeningen uit te voeren met MOVE3. Dit omvat het verkennen en vereffenen van 3D-, 2D- en 1D-geodetische netwerken, en het toepassen van de Delftse puntsbepalingstheorie.

  De cursus bestaat uit twee dagen. Op de eerste dag leren deelnemers MOVE3D kennen, het vereffenen van metingen en het beoordelen van resultaten. De tweede dag is meer praktijkgericht met oefeningen waarin cursisten praktijkmetingen verwerken en vereffenen.

  De cursus heeft als doel een grondig begrip te ontwikkelen van landmeetkundige vereffeningstechnieken, vaardigheid in het gebruik van MOVE3D voor landmeetkundige vereffening, en toepassing van MOVE3D voor nauwkeurige puntsbepaling in landmeetkundige projecten.

  Ja, als vooropleiding wordt de Leergang Landmeetkunde aanbevolen. Dit helpt cursisten om een beter begrip en basis te hebben voor de complexe onderwerpen die in de Cursus Move3D worden behandeld.

  Na de cursus kunnen deelnemers nog 2 weken vragen stellen aan de docent via e-mail.

  De cursus wordt fysiek gegeven met de optie om online deel te nemen. Cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor deelnemers die fysiek aanwezig zijn, wordt gezorgd voor koffie, thee, lunch en een laptop. Online deelnemers volgen de cursus via Google Meet.

  Ja, Geo-ICT Training Center biedt de mogelijkheid om de cursus op locatie te geven. De docent komt naar de locatie met laptops voor de cursisten. Bedrijven of instellingen kunnen hun wensen doorgeven via e-mail voor een offerte en planning.