FME Gevorderd

GIS Cursusduur: 1 dag

Tijdens deze cursus worden gevorderde concepten van FME Desktop behandeld. Als voorkennis is FME Desktop Basis vereist.

Deze training gaat in op geavanceerde technieken en de complexere commando’s van FME. Door goed om te gaan met deze technieken en commando’s is het mogelijk werkprocessen te versnellen en FME op zeer effectieve wijze in te zetten in uw organisatie. De cursusdag is bedoeld om de cursisten nog wat extra ’tips & tricks’ te geven en om zelf vragen en ideeën over het pakket in te brengen. De docent speelt in op de kennis die aanwezig is en voegt daar kennis aan toe. Het is belangrijk dat de FME basiskennis aanwezig is. Bij twijfel kunt u beter eerst de FME Desktop Basis volgen.

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €795,- Excl. btw

  Cursusduur: 1 dag

  Dag indeling

  Dag 1

  We starten de dag met een korte herhaling van de belangrijkste FME Desktop concepten. Vervolgens gaan we aan de slag met geavanceerde attribuut transformatie. Hierbij komen de onderwerpen FME functies, conditionele waardes en aangrenzende objecteigenschappen aan bod. Met null-waardes wordt ontbrekende data gekenmerkt in FME. Het in kaart brengen van- en correct omgaan met deze null-waardes wordt behandeld. Hierna nemen we een kijkje onder de motorkap van FME. Om de performance van jouw workspace te optimalizeren moet je begrip hebben van waar de bottlenecks in het proces zitten. Ook leren we met behulp van ‘fanouts’ en dynamische vertalingen onze workspaces flexibeler te maken en op de langere termijn onderhoudsvriendelijker. Met praktische voorbeelden leren we deze technieken toepassen. Hierna gaan we oefenen met het maken van costum transformers. Dit zijn gepersonaliseerde samenstellingen van bestaande transformers tot een nieuwe transformer. Door deze te hergebruiken kunnen we ruimte en tijd besparen. Tot slot kijken we ook naar het instellen van user parameters waarmee je als ontwikkelaar van een workspace de instellingen voor de eindgebruiker kan bepalen. Gedurende de dag komen verschillende nieuwe transformers aan bod die essentieel zijn voor het toepassen van al deze geavanceerde concepten.

  Na deze dag kunt u:

  • Effectief omgaan met null-waardes in uw workspace
  • Uw workspace performance optimaliseren
  • Fanouts en dynamische transformaties uitvoeren
  • Costum transformers ontwikkelen
  • User parameters instellen

  Leerdoelen

  • De cursist kan geavanceerde vertalingen bouwen
  • De cursist kan workspaces optimaliseren
  • De cursist kent complexe instellingen in de workspace

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.