FME en Python

GIS Cursusduur: 2 dagen

In deze cursus FME en Python leert u op verschillende plekken Python te gebruiken in uw FME workbench. Als voorkennis wordt een gedegen kennis van zowel Python als van FME verwacht.

De programmeertaal Python kan in FME gebruikt worden om verscheidene taken uit te voeren. In deze cursus leert u op verschillende plekken Python te gebruiken in uw FME workbench. Er zijn vier mogelijkheden om Python te gebruiken in uw FME workbench. U hebt een transformer genaamd PythonCaller. Deze kunt u gebruiken om een Python script te runnen in uw workbench om taken uit te voeren die niet mogelijk zijn met de standaard FME tools of transformers. U kunt een Python script runnen bij het starten van uw workbench en bij het afsluiten. Dit is een goede manier om de functionaliteit van uw workbench uit te breiden of om de output te openen met een ander programma dan de Inspector. Als laatste kunt u een Python script gebruiken bij uw parameters, bijvoorbeeld bij het instellen van een parameter die uit andere parameters berekend wordt. In deze tweedaagse cursus leert u alle vier deze mogelijkheden kennen.

Geo-ICT Training Center, Nederland - cursus FME en Python

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste cursusdag leert u de eerste twee methoden om Python te gebruiken in uw FME workbench: PythonCaller en het runnen van een Python script bij het opstarten. Aan de hand van diverse oefeningen gaat u aan de slag met deze methoden.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag leert u de overige twee methoden om Python te gebruiken in uw FME workbench: het runnen van een Python script bij het afsluiten en bij het gebruik van uw parameters. Aan de hand van diverse oefeningen gaat u aan de slag met deze methoden.

  Leerdoelen

  • Zelfstandig Schrijven van Opstart- en Afsluitscripts: Deelnemers aan de cursus zullen in staat zijn om zelfstandig opstart- en afsluitscripts te schrijven in FME met behulp van Python. Dit betekent dat ze in staat zullen zijn om aangepaste scripts te maken die specifieke taken uitvoeren bij het starten of afsluiten van hun FME-workbench, waardoor ze de functionaliteit van hun workbench kunnen uitbreiden.
  • Gebruik van PythonCaller Transformer: Deelnemers zullen leren hoe ze de PythonCaller transformer kunnen gebruiken in hun FME-workbench. Dit transformer stelt hen in staat om Python-scripts uit te voeren binnen de workbench, waardoor ze taken kunnen uitvoeren die niet mogelijk zijn met de standaard FME-tools of transformers.
  • Scripten van Parameters: Een ander belangrijk leerdoel is het vermogen van deelnemers om parameters in hun FME-workbench te scripten met behulp van Python. Dit betekent dat ze in staat zullen zijn om parameters aan te passen en te berekenen op basis van andere parameters, waardoor ze meer controle hebben over de workflow en de gegevensverwerking in FME.
  • Kennis van Toepassingsmogelijkheden: Deelnemers zullen inzicht verwerven in de verschillende toepassingsmogelijkheden van Python in FME. Ze zullen begrijpen waar en hoe Python effectief kan worden ingezet, inclusief bij opstart- en afsluitscripts, in de PythonCaller transformer en bij het scripten van parameters.
  • Volledige Beheersing van de Vier Mogelijkheden: Het laatste leerdoel is dat deelnemers na de tweedaagse cursus vertrouwd zullen zijn met alle vier de mogelijkheden om Python te gebruiken in FME. Ze zullen in staat zijn om deze mogelijkheden in de praktijk toe te passen, afhankelijk van de specifieke behoeften van hun gegevensverwerkingstaken in FME.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Profiel foto van onze cursus coördinatrice Violet

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen over FME en Python

  In de Cursus FME Python leer je hoe je Python kunt integreren in FME, inclusief het gebruik van de PythonCaller Transformer en het scripten van parameters.

  Ja, de cursus is ontworpen voor zowel beginners als ervaren gebruikers die hun kennis van Python in FME willen uitbreiden.

  De cursus is een 2-daagse training, ideaal voor een intensieve leerervaring.

  Ja, Geo-ICT biedt naast cursussen ook traineeships en studiemogelijkheden aan voor starters in de geosector.

  Inschrijven kan direct via de inschrijf widget (rechterkant desktop en mobiel bovenaan) of door contact op te nemen via info@geo-ict.nl.

  Ja, na afronding van de cursus ontvang je een deelnamecertificaat van Geo-ICT Training Center.

  Voor deze cursus is voorkennis van zowel Python als van FME aanbevolen, maar niet verplicht.

  De leerdoelen omvatten het zelfstandig schrijven van opstart- en afsluitscripts, het gebruik van de PythonCaller Transformer, het scripten van parameters, en volledige beheersing van de vier mogelijkheden om Python te gebruiken in FME.

  De cursus duurt twee dagen. Op de eerste dag leer je PythonCaller en het runnen van een Python script bij het opstarten. De tweede dag is gericht op verdere toepassingen en praktische oefeningen.

  Ja, na de cursus kun je nog twee weken vragen stellen aan de docent via e-mail.