FME en Python

GIS Cursusduur: 2 dagen

In deze cursus FME en Python leert u op verschillende plekken Python te gebruiken in uw FME workbench. Als voorkennis wordt een gedegen kennis van zowel Python als van FME verwacht.

De programmeertaal Python kan in FME gebruikt worden om verscheidene taken uit te voeren. In deze cursus leert u op verschillende plekken Python te gebruiken in uw FME workbench. Er zijn vier mogelijkheden om Python te gebruiken in uw FME workbench. U hebt een transformer genaamd PythonCaller. Deze kunt u gebruiken om een Python script te runnen in uw workbench om taken uit te voeren die niet mogelijk zijn met de standaard FME tools of transformers. U kunt een Python script runnen bij het starten van uw workbench en bij het afsluiten. Dit is een goede manier om de functionaliteit van uw workbench uit te breiden of om de output te openen met een ander programma dan de Inspector. Als laatste kunt u een Python script gebruiken bij uw parameters, bijvoorbeeld bij het instellen van een parameter die uit andere parameters berekend wordt. In deze tweedaagse cursus leert u alle vier deze mogelijkheden kennen.

Geo-ICT Training Center, Nederland - cursus FME en Python

Inschrijven


  Korting: 10% bij 3 cursisten
  15% vanaf 4 cursisten

  €995,- Excl. btw

  Cursusduur: 2 dagen

  Dagindeling

  Dag 1

  Op de eerste cursusdag leert u de eerste twee methoden om Python te gebruiken in uw FME workbench: PythonCaller en het runnen van een Python script bij het opstarten. Aan de hand van diverse oefeningen gaat u aan de slag met deze methoden.

  Dag 2

  Op de tweede cursusdag leert u de overige twee methoden om Python te gebruiken in uw FME workbench: het runnen van een Python script bij het afsluiten en bij het gebruik van uw parameters. Aan de hand van diverse oefeningen gaat u aan de slag met deze methoden.

  Leerdoelen

  • Zelfstandig Schrijven van Opstart- en Afsluitscripts: Deelnemers aan de cursus zullen in staat zijn om zelfstandig opstart- en afsluitscripts te schrijven in FME met behulp van Python. Dit betekent dat ze in staat zullen zijn om aangepaste scripts te maken die specifieke taken uitvoeren bij het starten of afsluiten van hun FME-workbench, waardoor ze de functionaliteit van hun workbench kunnen uitbreiden.
  • Gebruik van PythonCaller Transformer: Deelnemers zullen leren hoe ze de PythonCaller transformer kunnen gebruiken in hun FME-workbench. Dit transformer stelt hen in staat om Python-scripts uit te voeren binnen de workbench, waardoor ze taken kunnen uitvoeren die niet mogelijk zijn met de standaard FME-tools of transformers.
  • Scripten van Parameters: Een ander belangrijk leerdoel is het vermogen van deelnemers om parameters in hun FME-workbench te scripten met behulp van Python. Dit betekent dat ze in staat zullen zijn om parameters aan te passen en te berekenen op basis van andere parameters, waardoor ze meer controle hebben over de workflow en de gegevensverwerking in FME.
  • Kennis van Toepassingsmogelijkheden: Deelnemers zullen inzicht verwerven in de verschillende toepassingsmogelijkheden van Python in FME. Ze zullen begrijpen waar en hoe Python effectief kan worden ingezet, inclusief bij opstart- en afsluitscripts, in de PythonCaller transformer en bij het scripten van parameters.
  • Volledige Beheersing van de Vier Mogelijkheden: Het laatste leerdoel is dat deelnemers na de tweedaagse cursus vertrouwd zullen zijn met alle vier de mogelijkheden om Python te gebruiken in FME. Ze zullen in staat zijn om deze mogelijkheden in de praktijk toe te passen, afhankelijk van de specifieke behoeften van hun gegevensverwerkingstaken in FME.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Of twijfel je of de cursus aansluit bij jouw leerdoelen of wensen? Liever incompany of een privé cursus? We helpen je graag verder.

  Mijn naam is Violet Bothof. Cursuscoördinator. Wilt u meer informatie?

  Andere cursussen

  Veelgestelde vragen

  Na de cursus mag je nog 2 weken vragen stellen aan de docent. De docent geeft al weer andere cursussen dus het best kun je je vragen mailen naar info@geo-ict.nl. Je vraag wordt voorgelegd aan de docent en binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

  Als je al wat verder bent en je loopt in de praktijk tegen problemen op waar je zelf niet uit komt dan kun je het best gebruik gaan maken van een Online Support. Je gaat dan één dag online met de docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

  Als je in de praktijk tegen problemen op loopt waar je zelf niet uit komt dan kun je 2 dingen doen. Je schrijft je in voor een basis of gevorderde cursus of je schrijft je in voor Online Support.

  Je gaat dan één dag online met een docent en je krijgt 1 op 1 maatwerk les. Al je problemen worden opgelost en je bent een flinke stap verder gekomen.

   

  Alle cursussen worden in contact les gegeven. De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Voor koffie, thee, lunch en laptop wordt gezorgd. Online mee doen kan ook altijd. Je zit dan thuis op je eigen laptop en volgt de cursus in Google Meet mee. De lunch, koffie en thee moet je dan wel zorg voor zorgen.

  Je kunt per cursusdag beslissen of je naar onze locatie komt of dat je het online wil doen. Geef dit dan wel op tijd door aan de cursuscoördinator.

  Ja, dit doen we regelmatig. Onze docent komt dan naar uw locatie toe. Hij heeft laptops voor de cursisten bij zich. U hoeft alleen maar een lokaal bij u op locatie te regelen.

  U kunt uw wensen doormailen naar info@geo-ict.nl  dan mailen we u een offerte. Na opdrachtverlening neemt onze cursuscoördinator contact met u op om de lesdagen in te plannen.

  Na iedere cursus krijgen de cursisten een link naar ons evaluatieportaal. Daar kunt u melden wat je wel en niet goed vond aan de cursus. We doen altijd ons uiterste best maar toch kan het natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft. Klik op Klachtenregeling.  Daarin staat beschreven wat u kunt doen. Geo-ICT Training Center, Nederland is lid van de Nederlandse Raad voor Trainen en Opleiden ( NRTO ).

  Na de cursus mailen we u een link naar ons evaluatieportaal. Daar kun u inloggen en een evaluatieformulier in vullen en daar kunt u ook uw deelname certificaat downloaden.